Τα νέα μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας

Μαροκινές αυλές, κοκτέιλ στο χέρι, βιβλιοκαφέ, αλλά και μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα, sushi και βιετναμέζικες γεύσεις περιλαμβάνει ο χάρτης των νέων αφίξεων της πόλης.
Τα νέα μπαρ και εστιατόρια της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Από τη στιγμή που άνοιξε η εστίαση δεν προλαβαίνουμε να μετράμε νέες αφίξεις στην νυχτερινή και γαστρονομική ζωή της Αθήνας. Νέα μπαρ, καφέ και εστιατόρια έκαναν ντεμπούτο τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που λέει πως μετά από κάθε μπόρα, θα βγει το ουράνιο τόξο.

Παρακάτω ρίχνουμε μια ματιά στα πιο ενδιαφέροντα.

Σε μια όμορφη γωνιά του Ψυρρή, άνοιξε πρόσφατα το Copal, ένα all day café bar με δυνατό του χαρτί τον εντυπωσιακό του κήπο που θυμίζει ολίγο από Μαρόκο και την φινετσάτη ροζ αυλή. Παραμένει ανοικτό ως αργά και μετατρέπεται σε κλαμπ με δυνατές μουσικές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝗖𝗼𝗽𝗮𝗹 (@copal_athens)



Λίγο πιο κάτω, στο νούμερο ένα της Αδριανού στο Θησείο, άνοιξε τον Σεπτέμβριο το Diego, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των νυχτοπερπατητών για την περιοχή. Σερβίρει κοκτέιλ στο χέρι, τα οποία απολαμβάνεις βολτάροντας με θέα Ακρόπολη ή στα ιδιαίτερα καφάσια που απλώνει στον πεζόδρομο, αλλά και εκλεκτό street food, το οποίο κινείται μεταξύ Βιετνάμ, Ταϊλάνδης και Λατινικής Αμερικής. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diego (@diego.athens)



Μεταφερόμαστε στο πολυσύχναστο Παγκράτι, εκεί όπου εδώ και μερικούς μήνες στην Εμπεδοκλέους το SiR TEN Bar & Eatery εμπνέεται από τα νεοϋρκέζικα μπαρς και στήνει έναν χώρο σε δύο επίπεδα: στο κάτω απολαμβάνεις καφέ από το πρωί και signature cocktails το βράδυ στην μεγάλη του μπάρα, ενώ στον πάνω αγοράζεις τα ρούχα σου από την μπουτίκ του ελληνικού brand ESAI. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SiR TEN bar & eatery (@sir_ten_athens)



Αγαπάς τα βιβλία; Τότε θα αγαπήσεις και το νέο καφέ μπαρ της Καλλιθέας. Το Zatopek υπόσχεται μια ποιοτική ανάσα χαλάρωσης, με άνετες πολυθρόνες και τραπεζάκια για να χαθείς με ένα βιβλίο, πίνοντας το ποτάκι ή τον καφέ σου ή ένα κοκτέιλ στην άνετη μπάρα του. Λειτουργεί και ως βιβλιοπωλείο, με αρκετούς τίτλους στην όμορφη βιβλιοθήκη του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zatopek book cafe (@zatopek_bookcafe)



Νέα άφιξη βρίσκουμε και στην Ηλιούπολη, εκεί όπου το Akira Sushi Bar άνοιξε πίσω από την κεντρική πλατεία απευθύνοντας κάλεσμα… ιαπωνικό στους λάτρεις του sushi, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν Maki Rolls σε μεγάλη ποικιλία, Signature Rolls με πρωτότυπες μείξεις ψαριών και υλικών, σεβίτσε, σούπες Ramen, Bao Bans αλλά και μοναδικά κοκτέιλ για pairing από τον έμπειρο μπαρτέντερ. 



Στη συμβολή της Νίκης με τη Ναυάρχου Νικοδήμου στο Σύνταγμα, η ομάδα του Okio έχει στήσει εδώ και μερικούς μήνες ένα μενού με βάση τη Μεσογειακή κουζίνα, αλλά και αρκετές επιρροές από την Ασιατική, το οποίο περιλαμβάνει πιάτα «για τη μέση» που μπορείς να τα μοιραστείς. Σκέψου μοσχαρίσιο συκώτι με πραλίνα φουντουκιού, χαμομήλι και φρέσκα σύκα και ταρτάρ μόσχου με γραβιέρα και τηγανιτή πατάτα. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Okio Restaurant (@okio.restaurant)



Στην ίδια περιοχή, το Hanoi στην Πετράκη φέρνει την ενδιαφέρουσα κουζίνα του Βιετνάμ στα λιγοστά τραπεζάκια του, μέσα από λαχταριστά salad bowls με τόφου ή μοσχάρι, βιετναμέζικα rolls με ρυζομακάρονα και γαρίδες, κάθε λογής τηγανιτά ρύζια, και μοσχομυριστές καυτερές σούπες. 



Για τους λάτρεις του κρέατος, οι αφίξεις είναι αρκετές και παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον. Το Carnivorus στη Νέα Ιωνία φέρνει μοντέρνο αέρα στο παραδοσιακό χασάπικο και ετοιμάζει βουβαλίσιες μπριζόλες, κοτόπουλα σούβλας, μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, και τυλιχτές πίτες σε βήγκαν και κανονικές εκδοχές.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Carnivorus (@carnivorus.athens)



Το steakhouse Drakoulis Dry & Raw, από την άλλη, άνοιξε αυτόν τον μήνα στην Κηφισιά, φέρνοντας εκλεκτές κοπές κρεάτων, αλλά και hand crafted, πειραγμένα κλασικά cocktails υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DRAKOULIS Dry & Raw (@drakoulisdryandraw)



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v