Στέκια για ρομαντζάδα σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και… άλλα

Σεργιανίσαμε τα δυτικά προάστια και διαλέξαμε τα πιο όμορφα κι αρκούντως χουζούρικα στέκια για άραγμα κι αγνή ρομαντζάδα.
Στέκια για ρομαντζάδα σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και… άλλα

Μια αδυναμία στα δυτικά προάστια την έχουμε και δεν το κρύβουμε, κυρίως γιατί οι πόλεις εκεί γύρω προσπαθούν ακόμη να κρατήσουν τον χαρακτήρα της γειτονιάς. Όπου γειτονιά, βάλε κι αγαπημένα μαγαζάκια που οι κάτοικοι κι οι θαμώνες τους ονομάζουν στέκια. Κάποια εξ αυτών είναι ταμάμ για τις ρομαντικές ψυχές που συχνάζουν στα δυτικά κι αν είσαι κι εσύ μία από αυτές, επιβάλλεται να τα επισκεφθείς.

Θεωρία του House

Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ: 21 0531 2134



Aπό το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις τη ρομαντική διάθεση των ιδιοκτητών του μαγαζιού, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε ένα ζεστό σπίτι με μπαρόκ διακόσμηση και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ιδανικό για συζητήσεις, ραντεβουδάκια και αναπόληση τούτο το γλυκομαγαζάκι σερβίρει κολασμένα εδέσματα πέρα από καφέδες και ροφήματα. Το μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, πραλίνα φυστίκι καραμελωμένη σφολιάτα και σαντιγί μασκαρπόνε είναι όσο συγκλονιστικό ακούγεται όπως και τα μπράουνις με γκανάζ καραμελωμένης λευκής σοκολάτας, montee καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και καραμέλα. Τα γλυκά ξεκινούν από 4€.

The Claxons  

Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 21 0598 8600



Αγαπήμενο ρομαντζοστέκι στο Αιγάλεω με το ποδήλατο σήμα κατατεθέν στην είσοδο να έχει χαρίσει άπειρα φωτογραφικά ενσταντανέ σε Instagram λογαριασμούς. Το προτιμάμε για πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι – σερβίρονται specialty coffees με εξαιρετικές ποικιλίες από όλο τον κόσμο. Αν πάλι πεινάσεις, μην ανησυχείς υπάρχει μεγάλος κατάλογος χειροποίητων λιχουδιών (γλυκών κι αλμυρών) μαζί με νταβραντισμένες brunch επιλογές. Οι καφέδες ξεκινούν από 3€.

La Casa Azul

Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, τηλ.: 2105716143



Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά των δυτικών προαστίων κι όπως καταλαβαίνεις από το όνομα έχει χαρακτήρα μεξικάνικο. Το La Casa Azul στεγάζεται σε μια πανέμορφη παλιά μονοκατοικία με την αυλίτσα του να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του χώρου κι είναι σίγουρο χαρτί για τα πρώτα αλλά και τα επόμενα ραντεβουδάκια κάθε ζευγαριού που αγαπάει το Μέχικο (που λένε κι οι ντόπιοι).

Αν βρεθείς προς τα εκεί πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε  enchiladas con carne asada, chimichangas de pollo και paella mixta για 2 άτομα. Υπολόγισε γύρω στα 20-25€ για να φας συνοδεία κοκτέιλ.

Streetwise

25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, τηλ.: 21 0501 9559



Το Streetwise είναι ένα all day bar γεμάτο ιστορίες. Μικρές και μεγάλες. Από αυτές που κρατάς σε σημειώσεις στο μυαλό ή στο χαρτί. Οι άνθρωποι που τρέχουν το Streetwise τις έκαναν λοιπόν γεύσεις, ποτά και σκίτσα στον τοίχο. Στέκι ρομαντικών ψυχών με την βαθιά κι όχι επιφανειακή έννοια του όρου. Δημιουργικά κοκτέιλ, πρωτότυπες γεύσεις, εκλεπτυσμένος καφές συνθέτουν τον κατάλογο του Streetwise που το αγαπάνε ιδιαίτερα οι Πετροπουλιώτες αλλά και οι υπόλοιποι επισκέπτες του. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Vecchio

Γρηγορίου Αυξεντίου 3, Πετρούπολη τηλ.: 21 0505 8310



Στην Πετρούπολη θα βρεις ακόμη ένα από τα καλύτερα whisky bars της Αττικής, καθώς το Vecchio μπορεί να περηφανεύεται για την τεράστια και πολύ ψαγμένη κάβα του, η οποία συγκεντρώνει πολλούς φίλους στα δυτικά προάστια κι όχι μόνο. Μια μεγάλη ξύλινη μπάρα σε προϋπαντεί πριν το μάτι σου πέσει στην εντυπωσιακο-καταπληκτική κάβα. Η στυλάτη διακόσμηση με τις αναπαυτικές πολυθρόνες δίνει έξτρα ρομαντικούς πόντους στο Vecchio ανάγοντας το σε ιδανικό σημείο συνάντησης για ζευγαρακατάστασης. Τα ποτά ξεκινούν από 8€ και τα specials από 10€.

Γρανάζι

Αινειού 1, Περιστέρι

Ένα από τα καλύτερα τζαζό-μπλουζόμπαρα της πιάτσας το Γρανάζι που εδρεύει στο Περιστέρι, έχει χρωματίσει μουσικά πολλά από τα ξενύχτια μας, στον βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία χώρο του. Το Γρανάζι συγκεντρώνει μπόλικους εραστές της καλής μουσικής, των καταραμένων ποιητών κι εκείνων των μουσικών που πούλησαν την ψυχή τους στο διάολο. Τα ποτήρια μας γεμίζουν γλυκόπιοτα «αφεψήματα» όσο η νύχτα περνά κοιτώντας το φεγγάρι, που μας υπόσχεται πως αξίζει να περιμένουμε και την επόμενη μέρα. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Novem

Στ. Καραισκάκη 41, Χαϊδάρι, τηλ: 210-5323667



Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, δροσιστικά signature κοκτέιλ, μοντέρνος χώρος και μια αυλή χάρμα οφθαλμών βάζει το Novem πολύ ψηλά στη λίστα με τα πιο όμορφα στέκια του Χαϊδαρίου. Παρότι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Στρατάρχου Καραϊσκάκη η Novem κρατά έναν γοητευτικό χαρακτήρα και μια ζεστή ατμόσφαιρα μετατρέποντάς τόσο εσένα όσο και την παρέα σου σε θαμώνες του μαγαζιού.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v