Οι πιο ιντελεξουέλ καφέδες πίνονται στα μουσεία

Ευχάριστη η βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μετά για καφεδάκι στο Θησείο, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Ναι, στα μουσεία.
Οι πιο ιντελεξουέλ καφέδες πίνονται στα μουσεία

Η ατμόσφαιρα, η αίσθηση που αναδύεται στο καφέ ενός μουσείου είναι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή που προσφέρει ένα συνηθισμένο καφέ. Ίσως υπαίτιος είναι ο ειρηνικός πύργος της Βαβέλ που ξεδιπλώνεται μπροστά σου και οι φωνές ακούγονται περισσότερο σαν ένα ευχάριστο white noise παρά σαν οχλαγωγία. 

Δεν είναι όλες οι Κυριακές για βόλτες σε πεζόδρομους. Ο άνθρωπος έχει έστω και ακούσια δίψα για μάθηση και ανάγκη για Τέχνη, και τα μουσεία προσφέρουν την αίσθηση ασφάλειας∙ αυτή την αγκαλιά που νιώθεις ότι κανένας δεν σε κρίνει και ότι απολαμβάνεις το θέαμα με την ησυχία σου. Έτσι θα απολαύσεις και τον καφέ σου.

Café στο Μουσείο της Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα



Το εστιατόριο του μουσείου βρίσκεται στον δεύτερο όροφο με τον εξώστη να απλώνεται σε 700 τ.μ. σε στρατηγική θέση. Έχει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Εδώ θα απολαύσετε το brunch σας- στην κουζίνα δίνουν έμφαση σε ελληνικά συστατικά, όπως σπιτικό γλυκό του κουταλιού και στακοβούτυρο- αλλά και καφέ ή ποτό. 

Café στο Μουσείο Μπενάκη

Koυμπάρη 1, Αθήνα



Το προσεγμένο καφέ στο κεντρικό κτήριο του μουσείου Μπενάκη είναι ένας από τους μικρούς θησαυρούς της πρωτεύουσας, κοντά μεν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και μακριά από τον θόρυβο και το άγχος της αστικής καθημερινότητας. Πρόκειται για μία αίθουσα με έντονο το γραμμικό στοιχείο στο οποίο προστίθενται κλασικές πινελιές, μία τεράστια βεράντα και θέα που εκτείνεται από τον Εθνικό Κήπο μέχρι την Ακρόπολη. Εκτός από καφέ, μπορείτε να απολαύσετε υψηλή γαστρονομία σε προσιτές τιμές, συνοδεία εκλεκτών κρασιών. Την Πέμπτη το καφέ είναι ανοιχτό έως τις 24:00.

Café στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13, Αθήνα



Ανάμεσα στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, «παραμονεύει» ένας υπαίθριος αστικός κήπος. Αν και το Παγκράτι έχει ποικιλία επιλογών με εναλλακτικά καφέ, το καφέ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι μια μικρή όαση για το αστικό τοπίο της πιο χάιπ περιοχής. Την λειτουργία και το μενού του B&E Goulandris Café-Restaurant επιμελείται η ομάδα του IT Restaurant αναδεικνύοντας την ελληνική γαστρονομία με μικρές δημιουργικές παραλλαγές. 

Café στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης

Ασωμάτων 22, Αθήνα



Στον τελευταίο όροφο του εκθαμβωτικού νεοκλασικού που στεγάζει το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, ο επισκέπτης πίνοντας τον καφέ του ατενίζει την πανοραμική θέα που περιλαμβάνει τον Παρθενώνα, τον λόφο του Φιλοπάππου, το Αστεροσκοπείο, τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και εκτείνεται μέχρι και τον Πειραιά. Το εσωτερικό του είναι επίσης ένα χάρμα οφθαλμών με διακόσμηση βασισμένη σαφώς στην ισλαμική κουλτούρα αλλά και στοιχεία που παραπέμπουν σε ελληνικό καφενείο – άλλωστε μοιραζόμαστε πολλά κοινά. Στα τραπεζάκια του καταφτάνουν ελληνικά καφεδάκια, σερβιρισμένα παραδοσιακά με λουκουμάκι, υποβρύχιο και κάποια αποστάγματα.

Café στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Aθήνα



Ο κατάφυτος κήπος με το επιβλητικό μίνιμαλ στέγαστρο/γλυπτό του Στέλιου Κόη, προσφέρει πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά γαστρονομία και τέχνη. Το café ξέρει να πρωτοτυπεί, αλλάζοντας την διακόσμηση του εμπνεόμενο από τις περιοδικές εκθέσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς στο μουσείο.

Café στην Εθνική Πινακοθήκη

Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 50



Στην ιστοσελίδα της εθνικής πινακοθήκης δεν θα ανακαλύψετε κάποια πληροφορία για το μυστήριο αυτό καφέ. Είναι ένα μυστικό που θα ανακαλύψετε μόλις φτάσετε εκεί. Περπατώντας στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, λίγο πριν το κτίριο της Πινακοθήκης θα αντικρύσετε έναν κήπο. Ακολουθώντας τη διαδρομή από το γλυπτό «Σπείρα» του Κώστα Βαρώτσου, προς το βάθος του καναλιού που δημιουργήθηκε σαν simulation του του Ιλισού, θα παρατηρήσετε ότι στον κήπο πλέον απλώνονται τραπεζάκια ανάμεσα σε όμορφα γλυπτά. Στο μενού πρωτοστατούν σνακς, γλυκίσματα και λογιών ροφήματα. Αναμένεται στις επιλογές του μενού να προστεθούν πιάτα του Έκτορα Μποτρίνι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v