Σε αυτά τα μπαρ θα χουχουλιάσεις όπως πρέπει

Όσο η Άνοιξη αργεί, πιάνουμε θέση στις πιο cosy μπάρες τις Αθήνας για ποτά που ζεσταίνουν ψυχή τε και σώμα.
Σε αυτά τα μπαρ θα χουχουλιάσεις όπως πρέπει

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Για άνοιξη ελπίζαμε, χιονιάς μας ήρθε. Δεν πειράζει.

Πατάμε «παύση» στα σχέδια για βόλτες στον ήλιο και ζεσταίνουμε το κοκκαλάκι μας βρίσκοντας διέξοδο και θαλπωρή στα πιο χουχουλιαστά μπαράκια για ζεστά ποτά και καλή καρδιά.

B-Κουτί
Βρυούλων και Ν. Τρυπιά 33, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337



Ατμοσφαιρικό, με πανέμορφη μπάρα διακοσμημένο σε έντονες αποχρώσεις του κόκκινου και με έντονα θεατρικό χαρακτήρα, το Μπικουτί έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα μπαρ για να χαρακτηριστεί «ζεστό». Καθαρόαιμο ποτάδικο, εφοδιάζει την κάβα του με ψαγμένα spirits, αλλά και ιδιαίτερα κοκτέιλ, τα οποία ανανεώνονται συχνά. Οι μουσικές αγαπούν τη swing και τις περίεργες διασκευές, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Safe House
Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 210 8005693



Σαν μικρό ορεινό σαλέ, το «καταφύγιο» του Διονύσου προσφέρει απλόχερα ζεστασιά και παρεΐστικη ατμόσφαιρα ανεξαρτήτως καιρού. Αν μένεις στα «πολύ» βόρεια τότε αποτελεί ιδανικό προορισμό για να τα πιείς και να τα πεις με την παρέα δίπλα στο τζάκι, συνοδεία επιτραπεζίων και χαλαρών μουσικών αλλά και να απολαύσεις το καφεδάκι σου από νωρίς, σαν να βρίσκεσαι σε ορεινό χωριουδάκι. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ όπως το ομώνυμο Safe House με μαύρο ρούμι, λευκό κρασί, μηλίτη, γαρύφαλλο και κανέλα από 8€.

Κόκκινη Σβούρα
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0125454



Οι καναπέδες της γίνονται ανάρπαστοι και όχι άδικα: Εδώ, στο μοντέρνο αλλά τόσο οικείο σκηνικό του εσωτερικού της Κόκκινης Σβούρας θα αράξεις για ώρες, συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί ή ένα «ζεστό» ποτάκι, ενώ εξίσου ζεστή είναι και η προφυλαγμένη της αυλίτσα, με αρκετές σόμπες και άνετα τραπεζάκια που γίνονται ανάρπαστα. Σημείωσε πως το πρωί σερβίρει νόστιμο brunch και ασυναγώνιστα cookies. Το απλό ποτό στα 7€.

Homy 
Θησέως 18, τηλ: 2112145234

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by mysecretathens.gr (@mysecretathens)



Για τα κρύα βράδια στην Αθήνα, ο όμορφος εσωτερικός του χώρος με τις χειροποίητες λεπτομέρειες, θα σε κάνει να νομίσεις ότι βρίσκεσαι σε σπίτι. Θες κάτι ακόμα πιο πριβέ και cozy; Ανέβα την ξύλινη σκάλα για να βρεθείς στο βιομηχανικό πατάρι του. Σε κάθε περίπτωση, θα απολαύσεις ωραίες εναλλακτικές, jazz και swing μουσικές, θα δοκιμάσεις σπιτική sangria και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Άρωμα Πλατείας
25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ: 210 9357505

Ακόμα μια διεύθυνση που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι του, το «Άρωμα» στο ωραιότερο σημείο της πλατείας της Νέας Σμύρνης ανάβει το όμορφο τζάκι στο πορφυρά διακοσμημένο εσωτερικό του και σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, καθαρά ποτάκια, ενώ διαθέτει και αρκετές επιλογές επιτραπεζίων. Σημειώστε πως συχνά φιλοξενεί μουσικά σχήματα, τζαζ βραδιές ή guest DJs. Το απλό ποτό στα 7€.

Blueprint
Βασιλίσσης Σοφίας 17, Μαρούσι, τηλ: 2103129293



Ξύλινοι πάγκοι, ροκ αντίκ διακόσμηση από συλλογές και παλαιοπωλεία, αφίσες ιερών τεράτων της ροκ και του σκληρού ήχου. Το θρυλικό Blueprint είναι από τα πλέον κλασικά στέκια των Βορείων Προαστίων και παραμένει ένα άκρως φιλόξενο και ζεστό μέρος για να πιείς μπίρα ή ένα ουισκάκι, να ακούσεις Ρόρι Γκάλαχερ και λοιπά ιερά τέρατα της ροκ και να περάσεις όμορφα τη βραδιά σου. Οι μπίρες από 3€, το απλό ποτό στα 7€.

Ploughman
Κυριαζή 14-16, Κηφισιά, τηλ: 210 8014523

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Ploughman Pub (@theploughmanpub)



Συνεχίζουμε σε ροκ ρυθμούς, πιάνοντας μπάρα σε αυτήν την cosy μπίραρία, η οποία πρωτοάνοιξε το 1982 στην Ηριδανού στα Ιλίσια. Εδώ θα ακούσεις μουσικές επιλογές που ξεκινούν από το κλασσικό ροκ των 60s και φτάνουν μέχρι και το σήμερα, θα βρεις επιλεγμένες μπύρες και βαρελίσιες σε μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο και ουρανίσκο, και άνετους καναπέδες για να αράξεις με την (παλιο)παρέα και να περάσετε ωραία. Οι μπίρες από 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v