Μήπως να βγούμε στα Πατήσια;

Βγήκαμε βόλτα στα Πατήσια και ανακαλύψαμε τις πιο ωραίες διευθύνσεις για καφεδάκι φαγητό και ποτάρες.
Μήπως να βγούμε στα Πατήσια;

Διαβάζοντας τον τίτλο, η πρώτη σκέψη που κάνεις πιθανώς είναι «Συνέλθετε λίγο, ποια Πατήσια; Τι να πάμε να κάνουμε στα Πατήσια;». Κι όμως, τα Πατήσια  είναι μία ήσυχη επιφανειακά γειτονιά με καλά κρυμμένα μαγαζάκια τα οποία μπορούν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες που έχετε για το σαββατόβραδο, χωρίς να σας φορτώσουν τον χαμό των άλλων περιοχών των κέντρου. Τι καλύτερο από το να βγείτε σε μία περιοχή η οποία έχει τα πάντα -μέχρι και θέσεις για να κάτσετε;

Πρώτη στάση: Καφεδάκι

Strange fruit café bistrot
Πατησίων 354, Άγιος Ελευθέριος, τηλ: 2102028201

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by StrangeFruit (@strangefruit_athens)


«Χαριτωμένος» είναι η πρώτη λέξη που σας έχει έρχεται στο αντίκρισμα αυτού του χώρου με την ρομαντική διακόσμηση, τις ρετρό τέντες, την μεγάλη τζαμαρία, το πάτωμα-σκακιέρα και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Το Παράξενο Φρούτο (που παίρνει το όνομά του από το ομότιτλο blues κομμάτι της Billie Holiday) μας καλεί για καφεδάκι από το πρωί -και μάλιστα με επιλογές από σπάνιες ποικιλίες, όπως τον Jamaica Blue Mountain. Για όσους προτιμούν άλλα ροφήματα το μενού περιλαμβάνει σοκολάτες με γλυκό του κουταλιού και πλήθος αρωμάτων τσαγιού από  γιασεμί μέχρι περγαμόντο και καραμέλα. Το μαγαζί σέβεται τη γαλλική εσάνς που αποδίδει στο όνομά του και από τα ηχεία του βγαίνουν αυστηρά τζαζ και χαλαροί ροκ ήχοι.

Δεύτερη στάση: Φαγητό
Ενθύμιον
Αγ. Λαύρας 56, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102022256

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ενθύμιον (@enthymion)


Στα Πατήσια αγαπούν την μουσική κι αυτό φαίνεται. Στον μικρό, πλην ζεστό, χώρο του μουσικού εστιατορίου «Ενθύμιον» που στεγάζεται σε ένα επιβλητικό παλιό νεοκλασικό, θα απολαύσετε το φαγητό σας συνοδεία πιάνου, κιθάρας και σαξόφωνου. Από το μενού με την εμφανέστατη γαλλική επιρροή, δοκιμάζουμε ορεκτικά όπως sticks μελιτζάνας μα chutney κόκκινης πιπεριάς, τάρτα μανιταριών με λάδι τρούφας, υφές τοπιναμπούρ με απάκι κοτόπουλου, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο ή μπουγιαμπέσα με ψάρι ημέρας. Με κρασάκι χύμα Λήμνου βιολογικό ξηρό, ο λογαριασμός περί τα 20 ευρώ το άτομο.

Ταβέρνα ο Σπανός
Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, τηλ. 21 0832 7381

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TavernaSpanos (@tavernaspanos)


Σαράντα και βάλε χρόνια βρίσκεται ο Σπανός στα Κάτω Πατήσια, κι αυτό λέει μάλλον πολλά για την ύπαρξή του. Γνωρίζει εις βάθος τι θα πει εκλεκτή κρεατοφαγία και το αποδεικνύει με τα προσεγμένα εδέσματά του με πρώτη ύλη κρέατα από τη Βόνιτσα. Προβατίνα στα κάρβουνα, αγρινιώτικο κοκορέτσι, κοντοσούβλι τυλιγμένο με αρνίσια μπόλια, απ’ όλα έχει για όποιον ζητά κάτι πιο… ντόπιο από τη βραδιά του. Η κυρία Γεωργία συμβάλλει καταλυτικά στην παραδοσιακή γαστρονομική εμπειρία· τα σαλιγκάρια της βουτάνε σε μία κόκκινη σαλτσούλα και η λευκαδίτικη λαδόπιτα είναι ιδανική για ένα όμορφο ξεκίνημα. Τα κρασοβάρελα σε πατάρι και το τζουκ μποξ με τα παλιά λαϊκά τραγούδια δημιουργούν παρεΐστικη ατμόσφαιρα με γλυκιά νοσταλγική διάθεση -ιδανική για το σαββατόβραδό σας. Με κρασάκι θα πληρώσετε περί τα 18 ευρώ το άτομο.

Τρίτη στάση: Ποτάκι

ΚαφεΟίνο 
Γαβριηλίδου 8, Άνω Πατήσια, τηλ: 2130087858

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kafeoino (@kafeoino_)


Το ΚαφεΟίνο μπορεί να αποτελεί παλιό στέκι και αυτό είναι που το καθιστά το απόλυτο hip café bar της περιοχής. Πάντα σεβόμενο το ρετρό στυλ του, με βιομηχανικές πινελιές, ποπ πίνακες και μεγάλους πάγκους που δίνουν έξτρα πόντους παρεΐστικης ατμόσφαιρας, στο ΚαφεΟίνο θα ακούσετε μουσικές από πικάπ όπως soul, funky, groovy ήχους και θα βρείτε ένα μενού με ποικιλία. Καφέδες και ροφήματα από νωρίς το πρωί, σπιτικές πίτσες, tapas και σαλάτες αν θέλετε να τσιμπολογήσετε, και αργότερα ωραιότατα κοκτέιλ που ετοιμάζονται με πρωτότυπα υλικά στην μπάρα. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€ - τις Πέμπτες θα τα βρείτε στα 6€, ενώ τα ποτά ξεκινούν από τα 5€.

Tithora 
Λεωφόρος Νέας Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102581819



Σταθερή rock-metal αξία στα πέριξ της Πατησίων, με τους απανταχού μεταλάδες της Αθήνας να το τιμούν, το Tithora Club προσφέρει εδώ και δεκαετίες ροκ νύχτες με αγαπημένες μελωδίες και πληθώρα events με βάση πάντα τον σκληρό ήχο: tributes σε ροκ και μέταλ μπάντες, αφιερώματα σε συγκεκριμένα είδη όπως π.χ. το stoner και ένα σωρό ακόμα πρωτότυπα events για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα τους στο Meta. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, η μπίρα από 3€.

Beans and Hops
Λεωφ. Ηρακλείου 43, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102022026



Αν και δεν μετρά πολλά χρόνια λειτουργίας, η «διαβασμένη» αυτή μπιραρία στα Άνω Πατήσια έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαμώνες. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι στα τραπεζάκια της αυλής της και το βράδυ ξεδιπλώνει τις γνώσεις της στη μπίρα με τις περί 20 ετικέτες μπίρας από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες και περί τα πέντε βαρέλια με ελληνικές και ξένες guest μπίρες. Από μουσικές, προετοιμαστείτε για ροκ εν ρολ και πανκ ρυθμούς που θα σας βάλουν σε διάθεση ακατάσχετης μπιροποσίας. Οι τιμές για τις μπύρες ξεκινούν από 5€ και διαμορφώνονται αναλόγως μεγέθους και σπανιότητας ετικέτας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v