Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση

Παραμένει, όμως, η καθήμενη διασκέδαση. Από 30 Ιανουαρίου σε ισχύ το νέο καθεστώς. Τι θα ισχύει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση

Την επαναφορά της μουσικής και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 30 Ιανουαρίου, ωστόσο διατηρείται το μέτρο της καθήμενης διασκέδασης. Αναφορικά με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα το μέτρο παραμένει ως έχει μέχρι την επομένη εβδομάδα, οπότε θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
 
Επιπρόσθετα, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι επειδή λόγω της κακοκαιρίας δεν μπόρεσαν πολλοί που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. 

Όπως είπε ο υπουργός, η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό όπως και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, όπως αυτή προκύπτει από το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v