Πάμε μια βόλτα στην Κηφισιά;

Η Κηφισιά είναι παντός καιρού κι εμείς απολαμβάνουμε καφεδάκια, brunch, φαγητό και ποτά στα πιο όμορφα σημεία της.
Πάμε μια βόλτα στην Κηφισιά;

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Άμαξες, παλιά αρχοντικά, πύργοι και ένα άλσος σήμα κατατεθέν του αστικού πράσινου δίνουν στις βόλτες της Κηφισιάς άλλον αέρα.

Η πάλαι ποτέ εξοχή των Αθηνών, μπορεί να μην είναι πλέον 100% εξοχή, είναι όμως ό,τι πρέπει για περατζάδες και στάσεις σε όμορφα καφέ, ινσταγκραμικά μπραντσάδικα, όμορφα μπαρ και γαστρονομικές διευθύνσεις με χαρακτήρα.

Ο πρώτος καφές της ημέρας

Ή και ο δεύτερος, απολαμβάνεται μοσχομυριστός και ζεστός στο καφέ Μέντα, το οποίο στεγάζεται στο ιστορικό και αναπαλαιωμένο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, αλλά και στο θρυλικό ζαχαροπλαστείο Βάρσος, το οποίο λειτουργεί ακατάπαυστα από το 1892 στην καρδιά του προαστίου. Απαραίτητη εδώ και μια κρεμούλα για γλυκιά συνοδεία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Menta Café (@menta_cafe_kifisia)



Με αέρα Μονμάρτης, το Petite Fleur στην Αγίων Θεοδώρων είναι ό,τι πρέπει για ρομαντικά τετ α τετ στο γλυκύτατο εσωτερικό του συνοδεία ζεστής σοκολάτας σε κάθε πιθανή και απίθανη γεύση, ενώ για τους λάτρεις των single origin ποικιλιών από διάφορες γωνιές του κόσμου, το Coffee and taste μυεί κόσμο και κοσμάκη στην γοητεία του πολύ καλού καφέ.

Μικρούλι και άκρως συμπαθητικό, το Soleil στην Αγίου Δημητρίου με τις φερ φορζέ καρεκλίτσες του και το όμορφο κηπάκι διεκδικεί επάξια λίγες από τις στιγμές σου και μερικές γουλιές μυρωδάτου εσπρέσο.

Από pancakes τι έχετε;

Το brunch το επιούσιο θα το απολαύσεις στο πλήρως ινσταγκραμικό Different Beast στην κοσμική Κασαβέτη, τον δρόμο που ενώνει το κέντρο της Κηφισιάς με το Κεφαλάρι. Ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει βιολογικό τηγανιτό αυγό με αβοκάντο, φέτα και μπέικον σε ξινό προζύμι, αυγά ποσέ βιολογικά με σάλτσα ολαντέζ και καπνιστό σολομό Νορβηγίας και τοστ με Μετσοβόνε και Γραβιέρα Νάξου με τσίλι τσάτνεϊ – οι τιμές των πιάτων από 8€.

Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό αρχοντικό, το Dalliance House σερβίρει επίσης λαχταριστό πρωινό και brunch με επιλογές όπως πεϊνιρλί με κρέμα τυριού, μοτσαρέλα και ποσέ αυγό, Croque Madame με καπνιστό ζαμπόν, ελβετικό τυρί, αυγό τηγανιτό και σάλτσα mornay και pancakes με καραμελωμένα μήλα – οι τιμές από 8€.

Σπαλομπριζόλες και fusion

Δεκαετίες ολόκληρες στην Κηφισιά, η κυρία Αγγελική και η ομάδα της μαγειρεύουν λαχταριστές μαμαδίσιες νοστιμιές παραδοσιακής ταβέρνας στην Κατσαρίνα (20€/ άτομο, με κρασί), ενώ λίγο πιο δίπλα, ο Βασίλης είναι ο ορισμός της εξοχικής ταβέρνας, με λαχταριστά ψητά σχάρας και ωραία αυλίτσα για το καλοκαίρι (20€/ άτομο με κρασί). Λίγο πιο πάνω, στην Καρπάθου, το Κουτούκι του Κανούση, επίσης βετεράνος της περιοχής, σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε παλαιούς και νέους κηφισιώτες, με κρέατα εγγύηση – στα 15-20€/ άτομο, με κρασί.



Σε πιο μοντέρνο και δημιουργικό κλίμα, το μίνιμαλ και στιλάτο ΙΒΟ σερβίρει μεσογειακή και διεθνή κουζίνα με αγάπη στο ψάρι και το κρέας (35€/ άτομο, με ποτήρι κρασί), το Artisanal «φοράει» παριζιάνικες αντίκες από τα 60s/70s και ετοιμάζει ιδιαίτερα δημιουργικά πιάτα με αρκετές ελληνικές αναφορές (40€/ άτομο, με ποτήρι κρασί), ενώ το Buba είναι ένα όμορφο «Bistrot Exotique» για τους λάτρεις των Thai γεύσεων – 30€/ άτομο με ποτήρι κρασί.  Αν η διάθεση φωνάζει «βίβα λα Μέχικο!», τότε το πολύχρωμο Dos Hermanos αποτελεί σταθερή αξία για πικάντικες γεύσεις (30€/ άτομο με μαργαρίτα).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ibo Restaurant (@ibo_restaurant)



Κανά ποτάκι θα πιούμε;

Η Κηφισιά δεν φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, όμως αν θες να πιείς ένα τίμιο ποτάκι ή μια μπίρα διευθύνσεις υπάρχουν – αν και περιορισμένες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Ploughman Pub (@theploughmanpub)

Το The Ploughman Pub είναι μοναδικό στο είδος του, μια κλασική ροκ και χαλαρή μπιραρία με ικανοποιητική ποικιλία σε ζύθο και ζεστή ατμόσφαιρα (μπίρες από 3€), ενώ το Django είναι ένα ροκ μπαράκι βγαλμένο από αθηναϊκά όνειρα, με νεανικό κόσμο και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ από 8€). Ξακουστό για τα κοκτέιλ του, αλλά και την σπιτική του πίτσα, το Recipe στην Κασαβέτη είναι μικρούλι και ζεστό, ιδανικό για χαλαρή έξοδο με την παρέα ή το έτερον ήμισυ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v