Μάλλον θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση

Σε πιθανή παράταση προσανατολίζονται κυβέρνηση και επιστήμονες των υφιστάμενων μέτρων, τα οποία λήγουν στις 17 Ιανουαρίου.
Μάλλον θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση
Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αύριο Τετάρτη, συνεδριάζουν με στόχο να εξετάσουν τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Εν όψει ακόμα υψηλότερης κορύφωσης του κύματος της Όμικρον, το πιθανότερο είναι τα μέτρα να μην αρθούν ακόμη, αν και φέρεται να εξετάζεται μερική χαλάρωση εκείνων των μέτρων που δεν εγκυμονούν κινδύνους μεγάλης διασποράς.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η αύξηση θεατών στα γήπεδα από 10% στο 20% αλλά και η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, ενώ παραμένουν το ωράριο έως τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση ορθίων και τα έξι άτομα ανά τραπέζι.

Καθώς οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον, οι ήπιες νοσηλείες «καθησυχάζουν» την επιστημονική κοινότητα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για το «καλό σενάριο», δηλαδή αισθητή μείωση των κρουσμάτων, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v