Ζεστές γωνιές στη Θεσσαλονίκη για καφέ και ποτό

Ανεβαίνουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη και πιάνουμε θέση στα πιο γλυκά, τα πιο ατμοσφαιρικά, τα πιο γιορτινά καφέ και μπαρ.
Ζεστές γωνιές στη Θεσσαλονίκη για καφέ και ποτό

Η Θεσσαλονίκη είναι έρωτας, κανείς δεν αμφιβάλλει. Και η γιορτινή περίοδος της πάει πολύ.

Οι δρόμοι στολίζονται και τα δεκάδες μαγαζιά της μας περιμένουν να πιάσουμε θέση και να απολαύσουμε από χουχουλιαστά καφεδάκια σε όμορφα μπιστρό, μέχρι καλοφτιαγμένα κοκτέιλ σε ατμοσφαιρικά μπαρ.

Τι λέτε; Ανεβαίνουμε; 

Piece of Cake
Χρυσοστόμου Σμύρνης 19, τηλ: 31 024 2525



Αυτό το χρωματιστό μαγαζάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ό,τι θα περίμενες για να απολαύσεις ένα αχνιστό καφεδάκι σε περιβάλλον που θα σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου – ίσως και πιο ωραία. Είναι μικρούλι, με λίγα τραπεζάκια έξω και μέσα για να πιάσεις θέση και να παραγγείλεις ως συνοδεία στον καφέ σου κάποιο από τα χειροποίητα και μοσχομυριστά κέικ που ετοιμάζει καθημερινά, με αποκορύφωμα το Red Velvet. Το βράδυ σερβίρει χαλαρά ποτάκια και κοκτέιλ – από 7€. 

Έλξατε
Ισαύρων 10, τηλ: 231 302 8622



Χαλαρό περιβάλλον, μίνιμαλ ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές από ανθρώπους που ξέρουν τι παίζουν, ζεστή ατμόσφαιρα, φιλικό σέρβις. Πώς να μην σε… έλξει μια επίσκεψη στο στέκι της Ισαύρων, είτε για καφεδάκι πρωινό είτε για ποτό τα βράδια; Βγάζει και τραπεζάκια έξω, ενώ στο εσωτερικό του επιβάλλεται να προλάβεις μια θέση στη μπάρα πριν γίνουν ανάρπαστες. Παρασκευές και Σάββατα τα decks αναλαμβάνουν αγαπημένοι Djs της πόλης με εναλλακτικές και feelgood μουσικές. Το απλό ποτό στα 6€, τα εξαιρετικά κοκτέιλ από 7€.

Homely Bisteria
Ισαύρων 5, τηλ: 231 023 2984



Παραμένουμε Ισαύρων, για να πιάσουμε θέση σε αυτό το παραμυθένιο μπιστρό που μας ταξιδεύει σε κάποια συνοικία του Παρισιού, μέσα από αρώματα, γεύσεις και μουσικές για χουχούλιασμα. Το λιλιπούτειο Homely σερβίρει από το πρωί μοσχοβολιστό καφεδάκι και  λαχταριστό brunch (pancakes, ομελέτες, αυγοφέτες, χυμοί σαλάτες κ.α.), ζουμερά burger και όσο βραδιάζει ποτά και κοκτέιλ, από μια λίστα που αλλάζει διαρκώς με νέες και ενδιαφέρουσες προσθήκες. Το απλό ποτό στα 6,5€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Ύψιλον
Εδέσσης 5, τηλ: 231 053 0480



Σε έναν χώρο που δεν χορταίνεις να χαζεύεις, στεγασμένο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό, το Ύψιλον είναι ένα μοντέρνο hub που συνδυάζει τον ποιοτικό καφέ, το φαγητό, και το ποτό, ενώ λατρεύει την τέχνη. Εκτείνεται σε τρεις αίθουσες, με το μπαρ και το καφέ να φιλοξενούνται σε μια μεγάλη σάλα. Πιάσε θέση και απόλαυσε ποιοτικές specialty ποικιλίες, χειροποίητα σνακ και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από τον πληθωρικό του κατάλογο. Συχνά διοργανώνει και parties – δες εδώ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Υφήλιος Bar Nationale
Προξένου Κορομηλά 1, τηλ: 231 600 7430



Ένα από τα πλέον ιστορικά μπαρ της πόλης, η Υφήλιος στην αρχή της Προξένου Κορομηλά είναι ένας χώρος που κεντρίζει το βλέμμα αρχικά λόγω διακόσμησης. Ο χώρος του μπαρ με τις ξύλινες καρέκλες και τα έθνικ μοτίβα είναι ό,τι πρέπει για ποτάκι και κρασί, ενώ ο πάνω όροφος με τους παλιούς καναπέδες, τον ξύλινο μπουφέ με τη μαρμάρινη επιφάνεια και το παλιό ραδιόφωνο ταιριάζει για τα πρωινά που θες να απολαύσεις έναν αχνιστό καφέ. Τα βράδια παίζει και ωραίες world μουσικές. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Vogatsikou 3
Βογατσικού 3, τηλ: 2310222899



Δύσκολα θα βρεις σαλονικιό που να μην έχει περάσει από τη μπάρα του, μιας και το Vogatsikou 3 είναι από τα πιο κλασικά καφέ μπαρ της συμπρωτεύουσας και όχι αδίκως. Στον μικρό του χώρο, οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να χωρέσουν πληθώρα από spirits και εξαιρετικά κοκτέιλ, ενώ η εμπειρία ενισχύεται με πλούσιες επιλογές σε καφέδες, και νοστιμότατο brunch που σερβίρεται αυστηρά και μόνο τις Κυριακές. Συχνά διοργανώνει και food pairing events με νόστιμα παντρέματα γεύσεων και αλκοόλ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Παλέρμο
Αριστοτέλους 8, τηλ: 231 027 9958



Η μέρα πέφτει σε αυτό το κρυμμένο διαμαντάκι της πόλης, στον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού, το οποίο αποτελεί μια χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στην Μπελ Επόκ και σε μαγεύει. Σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα σε βιτρίνες, ρετρό μοτίβα στα πλακάκια, παλιά ρολόγια στους τοίχους, δημιουργούν το τέλειο φόντο για καφεδάκι και ροφήματα συνοδεία jazz, soul και  easy listening μουσικών. Ωραίο και για ρομαντικά τετ α τετ τα βράδια, με ένα ποτήρι κρασί ή ένα ωραίο ποτάκι – από 6,50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v