Τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα για ερωτική εξομολόγηση

Με θέα στην Ακρόπολη, με φόντο το ηλιοβασίλεμα ή πλάι στη χειμωνιάτικη θάλασσα, αυτά είναι τα πιο ρομαντικά σημεία της Αθήνας.
Τα καλύτερα μέρη στην Αθήνα για ερωτική εξομολόγηση
Θέλεις να ξεμοναχιαστείς και να εξομολογηθείς τον έρωτά σου –σε μια ιδανική κατάληξη αυτού του σεναρίου, και να φιληθείς με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, τον έναστρο ουρανό ή την χειμωνιάτικη θάλασσα; Βάζουμε το κατάλληλο αθηναϊκό σκηνικό, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τα λόγια.

Στην κορυφή του Λυκαβηττού

Όχι στα πεζούλια έξω από το θέατρο που μαζεύουν όλη την Αθήνα μαζί με τα ξαδέρφια της. Εδώ θα αφήσετε το αυτοκίνητο, θα πάρετε το ανηφορικό μονοπάτι, και θα καταλήξετε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Μόλις βρεις την ανάσα σου, ξεκινάς και την εξομολόγηση. Έξτρα μπόνους αν διαλέξεις κρύα μέρα, το ότι θα καθίσετε αγκαλιά για να ζεσταθείτε.

Στον λόφο των Νυμφών

Ο λόφος του Φιλοπάππου είναι αυτός, δεν θέλουμε να μπερδεύεσαι, απλά έχουμε διαλέξει σοφά το σημείο από την πλευρά του Θησείου: Ανεβαίνεις τα σκαλάκια δίπλα στο Αστεροσκοπείο, περπατάς λίγα μέτρα και βρίσκεσαι σε ένα πλάτωμα με τέλεια θέα, με Λυκαβηττό και Ακρόπολη στο ίδιο κάδρο, και με λιγότερα πλήθη από εκείνα που μαζεύει η άλλη πλευρά του λόφου, αυτή με το πλακόστρωτο του Πικιώνη.



Στην παραλία στο Καβούρι

Μην μουτρώνεις που δεν είναι καλοκαίρι, έχουν και οι χειμωνιάτικες παραλίες την χάρη τους. Ειδικά αν διαλέξεις μια μέρα που δεν κάνει πολύ κρύο, και έρθετε λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό, θα πειστείς για του λόγου μας το αληθές. Παρ’ όλο που πιθανότατα κόσμο τέτοια εποχή δεν θα συναντήσετε, αν θέλεις έξτρα απομόνωση περπατήστε λίγο στο πλακόστρωτο που αγκαλιάζει την αμμουδιά, και θα βρείτε μετά από λίγα μέτρα μερικά διαδοχικά κρυφά κολπάκια.

Στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τριγύρω

Στα μισοφωτισμένα σκαλάκια του Ηρωδείου, στα πεζούλια γύρω του ή σε αυτά της Αποστόλου Παύλου που κοιτάζουν την Ακρόπολη στα μάτια, στα βράχια του Άρειου Πάγου με την Αθήνα πιάτο και φόντο τον ήλιο που δύει –ή τον έναστρο ουρανό, αν σχολάτε αργά και δεν προλαβαίνετε ηλιοβασίλεμα στις 17.10.



Στην πλαγιά πάνω από την Πετρούπολη

Τα παιδιά της Δύσης θα σας πουν ότι το λοφάκι πάνω στο οποίο βρίσκεται και το (καθόλου τυχαία συνδεδεμένο με πρώτα ραντεβού) Terra Petra είναι ό,τι πρέπει για ρομαντζάδα με την Αθήνα πιάτο. Κανόνισε να έρθετε αφού σκοτεινιάσει –δεν είναι και δύσκολο, οποιαδήποτε ώρα μετά τις 17.30 είναι σκοτάδι− γιατί η θέα από εδώ πάνω στα φώτα της πόλης είναι συγκλονιστική. Αν θέλετε και λίγη πρασινάδα, πολύ κοντά (εδώ, για την ακρίβεια) θα βρείτε το μικρό Δασάκι Κονδύλη.

Στο δρομάκι πάνω από τα Αναφιώτικα

Αφού βολτάρετε στην πιο απόλυτα νησιώτικη γωνιά της Αθήνας, η οποία ρομαντική-ρομαντική, αλλά πεζούλι για να ξαποστάσετε ή να φασωθείτε δεν έχει −όλα να τα λέμε− θα ανηφορίσετε προς αυτό το δρομάκι που αγκαλιάζει την Ακρόπολη και το οποίο αναφέρεται άκρως χαριτωμένα στο Google Maps ως Peripatos. Είναι και ρομαντικά ημιφωτισμένο τα βράδια, ό,τι πρέπει για την φάση σας.

Στην Πλάκα

Την αφήσαμε τελευταία, γιατί είναι η προφανέστερη των προφανών λύσεων, αλλά κάποιοι –οι λάτρεις του κλασικού και της Αμελί ας πούμε− πέφτουν και με τις δοκιμασμένες λύσεις, εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε. Η Πλάκα, που λες, έχει ένα σωρό κρυφά πλατειάκια, πεζούλια και σκαλάκια για άραγμα, μην κοιτάς που δεν τα έχεις προσέξει επειδή υπό κανονικές συνθήκες σου αποσπούν την προσοχή τα τουριστοπλήθη και τα τραπεζοκαθίσματα. Ξεκινήστε να βολτάρετε, και στην πρώτη ημιφωτισμένη γωνιά που θα προσέξεις πρότεινε να καθίσετε, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v