Τα πιο ινσταγκραμικά μπαρ της Αθήνας

Διακοσμείς τον λογαριασμό σου στο ίνσταγκραμ, όπως το σπίτι σου; Εδώ μία λίστα με μπαρ που θα το απογειώσουν.
Τα πιο ινσταγκραμικά μπαρ της Αθήνας
Θεωρείται ρηχό να θέλεις το μπαρ που θα περάσεις το βράδυ σου να είναι διακοσμημένο στην πέννα και στολίδι για το ίνσταγκραμ σου; Ίσως είναι λίγο, αλλά αν χαλούσε η διάθεσή μας επειδή μία βραδιά διαλέξαμε προορισμό με γνώμονα την αισθητική, θα πέφταμε σε κατάθλιψη. Θέλουμε και τα ταβερνάκια μας και τις ρακές μας, αλλά θέλουμε και τα μπαρ με τα αεσθέτικς. 

Mr. Fox (Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, τηλ. 21 0898 1654)



Λονδρέζικο στυλ, αμέτρητοι πίνακες, ξύλινες αψίδες και 70s σκαμπό συνθέτουν ένα μαγαζί που θα σε κερδίσει μονομιάς. Το βλέμμα μαγνητίζουν η βαθιά μπλε κλασική μπουαζερί που εκτείνεται πάνω από τη σκάλα σε συνδυασμό με τα μικροσκοπικά καδράκια που την αναδεικνύουν. Το ίνσταγκραμ και οι ακόλουθοί σου θα σε ευχαριστούν.

Κόκκινος Λωτός (Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ. 21 0380 1380)



Ο εξωτίκ χαρακτήρας του, το βαν άνωθεν της βιτρίνας με τα ποτά, οι τεράστιες βεντάλιες του, τα λεοπάρ σκαμπό του, το κρυφό δωματιάκι με τη δερμάτινη επένδυση, τα φαντεζί κοκτέιλ του και ο πράσινος φωτισμός του, το καθιστούν το ιδανικό μέρος για να τραβήξετε το επόμενο ποστ σας.

Superfly (Εμπεδοκλέους 28, Βύρωνας, τηλ. 21 1404 6076)

 

Αν κάτσουμε να απαριθμήσουμε τα ινσταγκραμικά προπς του Superfly, αυτή η παράγραφος δε θα έχει τελειωμό. Παρ’ όλα αυτά να αναφέρουμε κάποια: ένα τραπέζι-ποδοσφαιράκι με γυάλινη κάλυψη, εφημερίδες του 80 κρέμονται κρέμονται επιμελώς σαν ρούχα μπουγάδες σε κερκυραϊκό σοκάκι, σεμεδάκια σε τηλεόραση, τρανσφόρμερς, γραφομηχανές. Δε θα ξέρεις τι να φωτογραφήσεις πρώτο.

42 Barstronomy (Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα -Στοά Μπολάνη-, τηλ: +30 213 0052153)



Δερμάτινα καναπεδάκια, σινεματικά λαμπερή μπάρα, βίντατζ ποτήρια, προσωπικό άψογα ντυμένο με γιλέκα, μουσική βγαλμένη από soundtrack του Ταραντίνο -έτσι για να σε βάλει σε κλίμα, ίσως φωτογραφίσεις και πατούσες- μια μπουαζερί στον τοίχο. Γενικώς, αν η ποτοαπαγόρευση έναν αιώνα μετά είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν του 42. Αν θέλεις να ανεβάσεις μία κινηματογραφική φωτό με εσένα να τα πίνεις σε ένα μπαρ, το 42 έχει το κατάλληλο σετ.


Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, τηλ. 210 3240944)



Μεγάλα, μοναστηριακά τραπέζια επάνω στα οποία είναι πάντα στημένες κι έτοιμες για παιχνίδι οι φωτογενείς σκακιέρες, αναπαυτικές δερμάτινες πολυθρόνες, νοσταλγικό μωσαϊκό, χάος χρωμάτων στους τοίχους και οι κρεμασμένες από το ταβάνι κότες, συνθέτουν ένα φόντο που θα ταιριάξει στο ίνσταγκραμ και του πιο παράξενου.

Juan Rodriguez (Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ. 21 0322 4496)



Aγαπά τον Παναμά μέσα από το belle-epoque εσωτερικό του, διαθέτει εντυπωσιακούς πολυέλαιους, στα τραπεζάκια του θα βρεις εκείνα τα κλασικά στρογγυλά λαμπατέρ κάτω από τα οποία έκλειναν συμφωνίες γκάνγκστερ με ριγέ γιλέκα, βελούδινοι καναπέδες, γκόθικ ταπετσαρίες· απλά πήγαινε. 

Ο Κύριος Χου (Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ. 21 0342 3972)



Μια παλιά μονοκατοικία την οποία αν την ανεβάσεις στο ίνσταγκραμ και της βάλεις ασπρόμαυρο φίλτρο θα θυμίσει λίγο Φίνος Φιλμ. Με ξέχωρες σάλες στο εσωτερικό και έντονο το νεοκλασικό classy στοιχείο, κυβιστικούς πίνακες, δερμάτινους καναπέδες και λεμονί λεπτομέρειες, δε θα αντισταθείς να ανεβάσεις έστω ένα στόρι στο ίνσταγκραμ. 

Kowalski (Ακαδημίας 18, τηλ. 21 0363 0030)



Ένα ατμοσφαιρικό θεατράλε all day bar άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι στην Ακαδημίας - του οποίου το όνομα είναι εμπνευσμένο από τους πιγκουίνους της Μαγαδασκάρης- με τα ρετρό σκαμπό του, το ασπρόμαυρο πλακάκι του, τους πολυελαίους και τους γωνιακούς καναπέδες που θα σε εμπνεύσουν να φορέσεις γάντια και να ανάψεις πίπα στρίβοντας το τσιγκελωτό μουστάκι σου. Την παράσταση κερδίζουν τα πληθωρικά με κρόσια πορτατίφ του. Ένα στόρι να τους το αφιερώσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v