Χουχουλιαστά καφέ για να αράξεις με την παρέα

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και έχουμε όρεξη για αχνιστό καπουτσίνο και βελούδινα αναπαυτικά καθίσματα.
Χουχουλιαστά καφέ για να αράξεις με την παρέα

Μία Νοεμβρίου και αισίως μπορούμε να ευχηθούμε στους απανταχού καλοκαιράκηδες «Καλό χειμώνα» χωρίς να μας αποκαλέσουν «καλοχειμωνάκηδες». Η εποχή μετάβασης από τον φρέντο εσπρέσο στον καπουτσίνο (ή αμερικάνο για τους «εγώ τον πίνω αυστηρά σκέτο») μπήκε για τα καλά και το μόνο που θέλουμε είναι να απολαύσουμε ένα περιποιημένο καφεδάκι σε ένα μαγαζί με ζεστή ατμόσφαιρα.

Πώς ορίζεται όμως ένα χουχουλιαστό καφέ; Αν θέλετε τη γνώμη μας, το χουχουλιαστό καφέ χαρακτηρίζεται από τα θερμά του χρώματα στους τοίχους, τη βίντατζ ατμόσφαιρα, τους αναπαυτικούς φουσκωτούς (και ίσως βελούδινους) καναπέδες και αν έχει προνοήσει το μαγαζί, ένα μεγαλοπρεπές τζάκι. Εδώ βρήκαμε καφέ που ικανοποιούν τουλάχιστον μία από αυτές τις συνθήκες.

Safe House

Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 210 8005693



Η τοποθεσία του το καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους μένουν στα βόρεια και τα νότια προάστια (ευχαριστούμε Αττική οδό), αλλά και για εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από το αστικό τοπίο. Με έντονο το ξύλινο στοιχείο σε κάθε γωνιά του μαγαζιού, τα σκαμπό από κορμούς δένδρων, τα τζάκια του και τις σάλες του, θεωρούμε πως είναι ο απόλυτος προορισμός για όποιον θέλει να πιει καφέ με χουχουλιαστή ατμόσφαιρα.

Αναφιώτικα

Μνησικλέους 24Β και Λυσίου, Πλάκα, τηλ: 210 3244428



Έχουμε και τους λάτρεις του κέντρου να ικανοποιήσουμε βεβαίως. Αν ανηφορήσετε στη γειτονιά των Αναφιώτικων και προσπεράσετε τα τραπεζάκια που απλώνονται στα σκαλάκια του, διαβείτε τις πόρτες των μαγαζιών και συγκεκριμένα των Αναφιώτικων. Πολλοί έχουν την εντύπωση πως οι αίθουσες από τις οποίες βγαίνουν οι σερβιτόροι, είναι απλές κουζίνες. Ωστόσο, όχι, μέσα σε αυτό το καφενείο θα βρείτε ένα θεόρατο τζάκι, ξύλινα τραπεζάκια, σκοτεινή ατμόσφαιρα για ακόμη πιο έντονο το στοιχείο της θαλπωρής, και χωριάτικους πέτρινους τοίχους. Τι άλλο θέλετε;

Little Tree

Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9243762



Αν μία συστάδα από βιβλία δε δημιουργεί χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να το πετύχει καλύτερα. Βιβλιοθήκες ψηλές, βίντατζ έπιπλα και μωσαϊκά, πολυθρόνες με άφθονα μαξιλάρια και παλιά αλλά ανανεωμένα έπιπλα, συνθέτουν ένα σκηνικό στο οποίο θέλεις να περάσεις όλη σου τη μέρα.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454



Φήμες λένε πως δεν υπάρχει χαλανδριώτης που να μην έχει επισκεφθεί την «Κόκκινη Σβούρα». Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε, αφού το εμβληματικό πλέον καφέ-μπαρ της Αγίου Γεωργίου δίδαξε στους βορείους τη βίντατζ αισθητική. Ρετρό ραδιόφωνα, νέον στους τοίχους, νεοϋορκέζικα τουβλάκια και χουχουλιάρικη αυλή -ναι κι όμως το πετυχαίνει- δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446



Καλό και το σκοτάδι, αλλά θέλουμε και ένα μαγαζί με τεράστια βιτρίνα για να κάνουμε χάζι τη βροχή ενώ ζεσταίνεται το κοκκαλάκι μας. Η κιμωλία είναι το κατάλληλο μέρος για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Στο βάθος, κρυμμένη θα βρείτε την ιδανική γωνιά για άραγμα, με τον καναπές βικτωριανής εποχής και τη φλοράλ μπορντούρα, ενώ στους τοίχους θα βρείτε στοιχεία παριζιάνικου μπιστρό. Μαστ επιλογή για όσους αγαπούν τις χειμερινές εξόδους.

Καταφύγιο Μπάφι

Αχαρνές 136 72, χάρτης εδώ: https://goo.gl/maps/ErL94HjKtHERzMPV7 τηλ.: 6983888407

Θα κλείσουμε με τον απόλυτο προορισμό για χουχουλιάρικο καφέ. Αν θέλετε τη γνώμη μας, δεν υπάρχει απολαυστικότερος και πιο ζεστός για τα σωθικά καφές από εκείνον που πίνεις μετά από περπάτημα στην εξοχή. Πιθανόν να έχετε ακουστά το καταφύγιο Μπράφι. Είχατε σκεφτεί όμως ότι μπορείτε να πάτε απλώς για να απολαύσετε τον καφέ σας; Μάλλον όχι. Στο πηλιωρίτικο σκηνικό του, με τις κουρελούδες του, το τζάκι του, τους πέτρινους τοίχους του και το χωριάτικο στυλ του, θα νιώσετε ξανά πώς είναι να απολαμβάνετε στο 100% τον ζεστό καφέ σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v