Μπαράκια για να αράξεις με την παρέα

Χειμωνιάζει σιγά σιγά και θέλουμε να βρούμε μπαράκια για να κάνουμε πηγαδάκια με το crew. 


Μπαράκια για να αράξεις με την παρέα

Ξεφύγαμε σιγά-σιγά από τα δροσερά κοκτεϊλάκια και τα τραπεζάκια έξω, και αρχίζουμε να βάζουμε πλώρη για πιο χουχουλιάρικες καταστάσεις. Να πάμε από νωρίς σε μπαρ, να πιάσουμε τραπεζάκι για να χωρέσουμε όλοι, να κάνουμε ένα ωραιότατο πηγαδάκι από γέλια και (ελαφριές) αναθυμιάσεις αλκοόλ και να περάσουμε ένα κεφάτο βράδυ. 

Ιδού οι προτάσεις μας, αν είστε σε παρεΐστικη διάθεση.

Arch Beer House

Eθν. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 2105752992



Ένα πέτρινο οχυρό με όπλο του τις μπίρες, χτισμένο στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, αποτελεί εδώ και δεκαετίες στέκι για περιστεριώτες και όχι μόνο. Η εσωτερική, μεσαιωνική σάλα της Arch με τα μοναστηριακά τραπέζια προσφέρεται και στα τρία επίπεδά της για παρεΐστικες μπυροποσίες με ποικίλες ετικέτες εκλεκτών μπιρών συνοδεία κρεατικών ή fingerfood. Οι μουσικές κινούνται σε ροκ εν ρολ ρυθμούς, οι επιλογές σε βαρέλι ξεπερνούν συνήθως τις 20, ενώ για μία πλήρη βραδιά υπολογίστε περί τα 10-15€/ άτομο.

Kowalski

Ακαδημίας 18, τηλ: 21 0363 0030



Ένα ατμοσφαιρικό θεατράλε all day bar άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι στην Ακαδημίας - του οποίου το όνομα είναι εμπνευσμένο από τους πιγκουίνους της Μαγαδασκάρης- με τα ρετρό σκαμπό του, το ασπρόμαυρο πλακάκι του, τους πολυελαίους και τους γωνιακούς καναπέδες που θα σε εμπνεύσουν να φορέσεις γάντια και να ανάψεις πίπα στρίβοντας το τσιγκελωτό μουστάκι σου. Σερβίρει ψαγμένες μπύρες, καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ., ότι πρέπει δηλαδή για ατελείωτες κουβέντες μετά αλκοόλ στο κέντρο της πόλης. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ στα 9€.

Barreldier

Βουλής 7, Κέντρο, τηλ: 2103254711



Στο κέντρο της Αθήνας αγαπούν πολύ τη ρετρό διακόσμηση και τη διακόσμηση των δεκαετιών ’10 με ’20 -προσοχή, στο 1910 και το 1920 αναφερόμαστε. Με εμβληματικές λάμπες τύπου Emeralite, μία ατελείωτη κάβα να στολίζει το φόντο του μπάρμαν, και δερμάτινα άνετα σκαμπό, το Barreldier ξέρει να σερβίρει με ζέση γευστικά κοκτέιλ από παλαιωμένα spirits. Εδώ έχουν δικά τους βαρέλια όπου παλαιώνουν ρούμι και ουίσκι, τα οποία απολαμβάνουμε είτε σκέτα είτε σε ιδιαίτερα κοκτέιλ. Κλασική αξία το Negroni του, καλοφτιαγμένο και με πάγο που δεν λιώνει, όπως επίσης και η Margarita και το Manhattan. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Tiki Bar

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 6908



Από τα πρώτα τίκι μπαρ που άνοιξαν στο κέντρο, το Tiki bar απέδειξε ότι δεν ήταν μια φούσκα σαν  μετοχή του 2000, αλλά ότι ήρθε για να μείνει και να μπει στη λίστα με τις πρώτες μας επιλογές για τις βραδινές μας εξόδους. Το ήρεμο μπαρ της Φαλήρου με την αύρα Καραϊβικής, παίζει σε αντίστοιχο ύφος μουσικής με της διακόσμησής του -λατινοτζαζ και σουίνγκ. Δοκιμάστε κάποια από τα εξωτικά του κοκτέιλ, αλλά θα σας προτείναμε να προτιμήσετε κάποιο με βάση του ρούμι· βλ. Zombie ή Mai Tai. Το απλό ποτό στα 7 ευρώ, το κοκτέιλ στα 8.

Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689



Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, απέκτησε φανατικούς θαυμαστές με το μοναδικό χαρακτήρα που το χαρακτηρίζει. Η διακόσμηση του είναι εμπνευσμένη από video games, τη γενικότερη ποπ ρετρό κουλτούρα που κάνει τους γεννημένους το 80 και 90 να νοσταλγούν τις παλιές καλές εποχές, ενώ τα ποτά του είναι φθηνά και τα κοκτέιλ του περιποιημένα. Εκτός των αναφορών σε σειρές όπως Beavis and Butthead, παιχνίδια 8-bit σαν το Super Mario, το Σπιρτόκουτο φαίνεται να αγαπά και τους Slayer, αφού εκεί έχει τις ρίζες του το λογότυπο του. Το βράδυ το μαγαζί γίνεται όλο μια παρέα, χορεύει με κεφάτες μουσικές και πίνει ποτάκι μόνο με 5,5 ευρώ.

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450



Ένα παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων που αποφάσισε να ζωντανέψει ξανά ως μπαρ -δεν απέχουν και πολύ αυτά τα δύο πρότζεκτ αν θέλετε τη γνώμη μας- γεμίζει ασφυκτικά από εναλλακτικό κόσμο, σχεδόν καθημερινά. Πιστό στην ταυτότητά του, έχει κρατήσει το ίδιο όνομα και την ίδια ταμπέλα -σημαντικό χαρακτηριστικό για τους χίπστερ φίλους. Το εσωτερικό είναι ίσως ό,τι πιο μίνιμαλ θα βρεις στην Αθήνα, με τα σκίτσα της Νόνης Νέζη να φιγουράρουν περήφανα πάνω από την κάβα του μπαρ. Από τιμούλες, οι μπίρες ξεκινούν στα 4 ευρώ, το ποτήρι κρασί επίσης στα 4 ευρώ, και το απλό ποτάκι στα 6.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v