Τα καλύτερα μπαρ των Πετραλώνων

Τα Πετράλωνα εύκολο πάρκινγκ δεν έχουν, έχουν όμως υπέροχα μπαρ για να τα πιείς με την παρέα και να (πετρ)αλωνίσεις στην βραδινή σου έξοδο.
Τα καλύτερα μπαρ των Πετραλώνων

Του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ήσυχα στενάκια, φασαριόζικες πλατείες, αυλές με στιλ και νεοκαφενεία με άποψη. Τα Πετράλωνα έχουν τα πάντα όλα, εκτός από πάρκινγκ, αλλά αξίζουν την ταλαιπώρια (ή τα Μέσα) αφού προσφέρουν καθαρόαιμη διασκέδαση και τζέρτζελο μέχρι όσο αντέξεις.

Πάρε παρέα, πάρε χάρτη και σημείωσε τις must διευθύνσεις για νυχτοπερπατήματα και μπαρότσαρκες.

Rudu Bar
Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, τηλ: 21 3099 3274

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by rudubar (@rudubar)


Στη συμβολή Ηρακλειδών και Ευάδνης, το Rudu βρίσκεται σε ένα ήρεμο σημείο μακριά από τη βαβούρα και ξεκινά τη μέρα σου με ψαγμένους καφέδες για να συνεχίσει ως (πολύ) αργά με live sets που καλύπτουν όλο το φάσμα των εναλλακτικών ήχων, αλλά και εκθέσεις που συνδυάζουν μουσική και shopping. Υπό το νέον φως της πινακίδας «There is a light that never goes out» θα πιείς φτηνά και καθαρά ποτά, αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ όπως το Siamese Dream με τζιν, αγγούρι, δενδρολίβανο και φρέσκο λάιμ ή το Pineapple Express με λευκό και μαύρο ρούμι, φρέσκο ανανά, λάιμ, κανέλλα και δυόσμο. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ (@sprtkt)


Έχει ήδη κλείσει μια δεκαετία στα Κάτω Πετράλωνα, και από την πρώτη στιγμή απέκτησε φανατικούς θαμώνες για το αυθεντικό του στιλ και το μερακλίδικο χαρακτήρα του. Το ντεκόρ του είναι εμπνευσμένο από τα video games και την ποπ κουλτούρα που αγάπησαν όλα τα παιδιά των 90s, τα ποτά του φτηνά και καθαρά και τα κοκτέιλ του καλοφτιαγμένα -δοκίμασε το Πάσσιον Λίτσι με τζιν, φρούτα του δάσους και λικέρ λίτσι ή το ζεστό Γκλουβάϊν με τεντούρα, δίκταμο και κόκκινο κρασί. Μπορείς να έρθεις και το πρωί για καφεδάκι και επιτραπέζιο, ενώ το βράδυ όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα που χορεύει με κεφάτες μουσικάρες – πάρε μια γεύση από τα ποστ εδώ.  Το απλό ποτό στα 5,5€, τα κοκτέιλ από 6€.

Lola
Κειριαδών 11, Πετράλωνα, τηλ: 2130159902

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Petralona (@petralona_athens)


Λόλα να ένα καφενείο. Ή μήπως μπαρ; Ή μήπως μπραντσάδικο. H Λόλα είναι… ιδέα και στέκι εδώ και χρόνια στην περιοχή, με ολόδικό του στιλ και χαρακτήρα. Εδώ θα έρθεις νωρίς για καφεδάκι, αλλά θα κάτσεις και ως αργά για να απολαύσεις άκρως οικονομικά ποτά, κλασικά και signature κοκτέιλ και μπίρες από εγχώριες ζυθοποιίες. Δοκίμασε το Lola’s Zombie με παλαιωμένο ρούμι, passion fruit, ροδάκινο, ανανά και bitters ή ένα Honey Dive με τζιν, μαστίχα, citrus blend, μέλι και μέντα. Οι μουσικές αγαπούν την τζαζ/φανκ, ενώ μας αρέσει πολύ και η επιλογή του πινγκ πονγκ στο ισόγειο, γιατί λίγα καρφιά με μπίρες δεν έβλαψαν ποτέ κανένα. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Τζένγκα
Κειριαδών 38, τηλ: 2103411499

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τζένγκα (@tzengka.bar)


Το αγαπημένο επιτραπέζιο έγινε εδώ και μερικά χρόνια… μαγαζί και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο παρεΐστικες και χαλαρές προτάσεις βραδινής και όχι μόνο εξόδου. Το Τζένγκα αγαπά τις καλές μουσικές (από ροκ μέχρι indie) σε διακριτική ένταση κοσμεί τους τοίχους του με περισσότερα από 300 εξώφυλλα δίσκων και σε περιμένει για φτηνά ποτά (από 5€) και ενδιαφέροντα κοκτέιλ (από 6,5€). Δοκίμασε για παράδειγμα το Red Hot Mojito με λευκό ρούμι, τσίλι, πουρέ από red berries, λάιμ και δυόσμο ή ένα My Drunken Apple Pie με βότκα, χυμό μήλο, λεμόνι, τριπλ σεκ και σιρόπι καραμέλα. Τα Παρασκευοσάββατα όλο και κάποιο θεματικό DJ Set θα πετύχεις, ενώ το μαγαζί δέχεται και με ευχαρίστηση τον τετράποδο φίλο σου.

Κλουβί
Κυδαντιδών και Δημοφώντος 57, τηλ: 21 0347 9998

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Angelos Theocharis (@motsilla)


Σε αυτό το κλουβί δε θα νιώσεις περιορισμένος, το αντίθετο μάλιστα. Χαλαρό, μικρούλι, οικείο, και πλήρως απενοχοποιημένο, το γωνιακό αυτό μπαρ παίζει ωραίες jazz, soul, funk, αλλά και electro μουσικές, διαθέτει ωραία διακόσμηση με street art και πρωτότυπες προσθήκες στους τοίχους και σερβίρει φτηνά ποτά και κοκτέιλ, από νωρίς το απόγευμα μέχρι όσο αντέξεις να περνάς ωραία. Μπόνους το installation με το αυτόγραφο του Πάριου(!), το οποίο προσθέτει μια καλοδεχούμενη σουρεάλ νότα στην όλη φάση. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Κύριος Χου
Υπερίωνος 1 & Δημοφώντος, τηλ: 21 0342 3972

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kyrios Xou (@kyrios_xou)


Το μάθαμε από την διάσημη αυλή του και το οικονομικό του brunch, όμως αυτός ο κύριος με το μαύρο καπέλο στα Πετράλωνα προσφέρει και ωραιότατες επιλογές για χαλαρή βραδινή ποτοκατανάλωση τόσο σε τραπεζάκια έξω, όσο και στο «σπιτικό» εσωτερικό του. Η μπάρα βγάζει ωραιότατα κοκτέιλ, όπως το Deep Purple με μαστίχα, λευκό κρασί, μαρμελάδα μύρτιλλο και λάιμ ή το Gin ginger με τζιν, σιρόπι ginger, Triple Sec, και πουρέ passion fruit και lime, οι μουσικές παίζουν χαλαρά για να κουβεντιάσεις και οι τιμές είναι καλές: το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, τηλ: 21 2105 5214


Στα κάτω Πετράλωνα μια (στεγασμένη τώρα) αυλή ξεχωρίζει από μακριά και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά στο κέντρο της πόλης. Το hype του «τσαλαπετεινού» δεν είναι αδικαιολόγητο. Ο χώρος είναι μοναδικός, οι μουσικές ωραίες, το φαγητό προσεγμένο και τα κοκτέιλ αναμφίβολα το δυνατό του σημείο, με πλείστες όσες παραλλαγές για να δοκιμάσεις. Ξεχωρίζουμε το Salty Skin με μαστίχα Σκίνος, λευκό ξηρό κρασί, ελιά, λεμόνι, αλάτι και σόδα, το Passion Spritz με Aperol, φρούτα του πάθους, πορτοκάλι, Cinzano Prosecco, φρέσκια ρίγανη και έλαια πορτοκαλιού και το Spicy Habnero, με βότκα, cordial καρπούζι, λάιμ, βανίλια και καυτερή πιπεριά. Οι τιμές τους μόλις στα 7€, το απλό ποτό στα 6€.

Βραζιλιάνα 
Αρκαδών 4, Πλ. Μερκούρη, τηλ.: 211 7108428

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by brazilianabar (@brazilianabar)


Αποτέλεσε αιτία συνωστισμού στην πλατεία Μερκούρη εδώ και μια δεκαετία, και συνεχίζει να μαζεύει πλήθος νεαρόκοσμου που αποζητά μια χαλαρή πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας. Ένα από τα πρώτα freestyle μπαράκια της Αθήνας, η Βραζιλιάνα συνεχίζει ακάθεκτο με το σομπρέρο της, με παρεΐστικο κλίμα, χαλαρό καφεδάκι, επιτραπέζια από νωρίς, αλλά και φθηνά ποτά. Ο εσωτερικός χώρος διακοσμείται από ζωγραφιές στον τοίχο και αταίριαστα μαξιλαράκια, ενώ η μουσική παίζει απ’ όλα: λίγο reggae, λίγο soul, λίγο ethnic, λίγο upbeat και λίγο… αναλόγως τη διάθεση. Το απλό ποτό στα 7€, τα εξίσου απλά αλλά καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από 8€.

Επί της Δεξαμενής
Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, τηλ: 2103466772


Μικρούλι, αλλά μονίμως γεμάτο και με χαμό τριγύρω στα σκαλάκια, το μπαρ που συγκαταλέγεται σε εκείνα «ξεκίνησαν τη φάση» στην περιοχή, έχει γοητευτικά χαλαρή ατμόσφαιρα, σερβίρει ενδιαφέροντα κοκτέιλ και παίζει ωραίες alternative μουσικές για ψαγμένα ώτα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει signature επιλογές όπως το Gingolo με τζιν, passion fruit, bitters, pink grapefruit, λάιμ και μαρμελάδα δαμάσκηνο και το Kiss my Lips με βότκα, λάιμ, λικέρ πορτοκάλι, φράουλα και βανίλια. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€. Όπως και κάθε στέκι που σέβεται τον εαυτό του, η Δεξαμενή ανοίγει από το πρωί για να πιείς το καφεδάκι ή το τσαγάκι σου μοναχός ή με παρέα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v