Βγαίνουμε για φαγητό μετά το θέατρο

Το προσεχές σαββατόβραδο θέλουμε λίγη Τέχνη στη ζωή μας. Και μετά ίσως λίγο φαγητό.


Βγαίνουμε για φαγητό μετά το θέατρο
Επιτέλους ξεκίνησαν οι παραστάσεις και θα ξαναζήσουμε αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα του θεάτρου, της αμεσότητας μεταξύ ηθοποιών και κοινού, τη μοναδική αυτή εμπειρία που μόνο το παλιό καλό σανίδι μπορεί να μας προσφέρει. Τη συνδυάζουμε όμως και με φαγητό μετά.

Παράδεισος στη Στέγη

Ένας νεαρός γερμανός αρχιτέκτονας διασχίζει τον παράδεισο του Αμαζονίου ενώ παρακολουθεί την ανέγερση της ευρωπαϊκού στιλ Όπερας στη Μανάους της Βραζιλίας, χτισμένης με τα έσοδα από την υπερεκμετάλλευση καουτσούκ. Ένας χτυπημένος από την κρίση έλληνας μηχανικός αυτοκινήτων πασχίζει να βγάλει τα προς το ζην, ενώ οι ωκεανοί καταστρέφονται από τα πλαστικά. Λίγο πριν βυθιστούν όλοι και όλα, κάνει και πάλι την εμφάνισή της η Ιστορία, μαζί και τα θραύσματα μνήμης από έναν χαμένο παράδεισο, που στην αρχή κατακτήθηκε από την αποικιοκρατία και στη συνέχεια ξεριζώθηκε από την παγκόσμια αγορά. Είναι η ιστορία της εκμετάλλευσης της Φύσης, μια γροθιά στη σύγχρονη πολιτική σκηνή, στο οικονομικό σύστημα και η θλιβερή διαπίστωση ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Συγγρού 107
29 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου 2021 | Μικρή Σκηνή
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή | 21:00

Για φαγητό στη Μικρή Βενετία (Γεωργίου Ολυμπίου 15, Κουκάκι): Σε έναν γραφικότατο πεζόδρομο βρίσκεται ένα ιδιαίτερο μεζεδοπωλείο που ποντάρει στις γεύσεις και τα αποστάγματα, το κεφάτο περιβάλλον, τα καλογυαλισμένα τραπέζια που χωρούν ολάκερες παρέες και την πρωτότυπη διακόσμηση που συμβάλλει καταλυτικά στην ατμόσφαιρα: Έξυπνες ρήσεις που στολίζουν με μεγάλα γράμματα τους τοίχους («ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση») μέχρι τα γιγάντια τσουβάλια που κρέμονται από τα ταβάνια και μια αυτοσχέδια ραφιέρα από ξύλινα τελάρα σε έναν από τους τοίχους.

Στο μενού, κυριαρχούν οι γεύσεις από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Οι επιλογές πολλές, από ποικιλία ελιών και ντολμαδάκια χειροποίητα, μέχρι αυγοτάραχο Μεσολογγίου και ελληνικό σούσι με γλυκοπικάντικο ντολμαδάκι και παστουρμά θάλασσας Αλονήσου. Με μεζέδες και ψημένη αμοργιανή δε θα πληρώσετε περισσότερα από 18 ευρώ κατ’ άτομο.


Hair στο Θέατρο Ριάλτο

Το HAIR μας συστήνει τη «φυλή», μια ομάδα πολιτικά ενεργών χίπις της «Εποχής του Υδροχόου» που ζουν μια μποέμικη ζωή στη Νέα Υόρκη και αγωνίζονται ενάντια στη στρατολόγηση για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Claude, ο καλός φίλος του Berger, η συγκάτοικός τους Sheila και η υπόλοιπη παρέα τους αγωνίζονται να εξισορροπήσουν τις νέες τους ζωές, τους έρωτές τους και τη σεξουαλική επανάσταση με την εξέγερσή τους ενάντια στον πόλεμο, την συντηρητική κοινωνία και τους γονείς τους. Τελικά, ο Claude πρέπει να αποφασίσει αν θα αντισταθεί όπως έκαναν οι φίλοι του ή να υποκύψει στις πιέσεις των γονιών του (και της συντηρητικής Αμερικής) να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, να συμβιβαστεί εγκαταλείποντας τις φιλειρηνικές του ιδέες με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Κυψέλης 54, Κυψέλη, τηλ.: 2114107764

Από 21 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη. 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00, και 21.00 Κυριακή. 19.30

Μετά για φαγητό στον Μπακαλόγατο (Φωκίωνος Νέγρη 72, τηλ.: 210 8216598): Μερακλήδικο, φωτεινό νέο-μεζεδοπωλείο, που απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της ιστορικής Φωκίωνος και σερβίρει μεζεδάκια και σπεσιαλιτέ από την Κάσο (παραδοσιακά ντολμαδάκια κασιώτικα με μοσχαρίσιο κιμά και πρόβειο βούτυρο γάλακτος, ας πούμε) αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε επίσης το κατσικάκι και για κλείσιμο μαλεμπί κρέμα με μαστίχα Χίου, ανθόνερο και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο με φυστίκι Αιγίνης και κουκουνάρι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο, περιλαμβανομένου συμπαθητικού χύμα κρασιού.


Ο Ποπολάρος στο Θέατρο Τέχνης

Οι ιδιαιτερότητες της επτανησιακής κοινωνίας επιτρέπουν μέσα από μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης και την ταξική σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται δύο οικογένειες, να αποτυπωθεί η καθήλωση σωμάτων και ψυχών σε ό,τι τους υπαγορεύουν τα κοινωνικά στεγανά. Την ίδια στιγμή ο τροχός της ιστορίας έχει μπει σε κίνηση και μια μεταβατική εποχή που εγκυμονεί την ανατροπή έχει ήδη ανατείλει, ενώ η τραγωδία των πρωταγωνιστών είναι -όπως πάντα άλλωστε- ότι αδυνατούν να το αντιληφθούν.

Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ.: 21 0322 2464

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15

Μετά για φαγητό στο Καφενείο (Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα, 210-3246916):  Σε ένα προπολεμικό κτίριο τουλάχιστον 400 ετών, στεγάζεται εδώ και χρόνια το γραφικό «Το Καφενείο». Κατά καιρούς υπήρξε κύρια κατοικία πολλών Ελλήνων γνωστών και μη. Τώρα που το αγιάζι αρχίζει να μας τσουτσουριάζει, προλαβαίνουμε τραπεζάκι κοντά στο τζάκι, και απολαμβάνουμε σούπερ κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, χοιρινό με ελαφρώς πειραγμένες σάλτσες, σιγοψημένες πατάτες και εξαιρετικό χύμα κρασί ή τσίπουρο. Υπολογίζουμε περί τα 15-17€ το άτομο.


Αγώνας Νέγρου και Σκύλων στο Θέατρο Καρέζη

Σε μία χώρα στις Δυτικής Αφρικής, ο Άλμπουρυ ένας μαύρος άνδρας, εισβάλει σε ένα περίκλειστο και καλά φρουρούμενο Γαλλικό εργοτάξιο, για να παραλάβει το νεκρό σώμα του αδελφού του, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα. Εκεί θα συναντηθεί με τρεις λευκούς που κατοικούν εντός του εργοταξίου, τον Όρν τον υπεύθυνο του εργοταξίου, τον Καλ έναν νεαρό Γάλλο μηχανικό και την Λεονή μία γυναίκα με εύθραυστη υγεία, που έφερε ο Όρν μαζί του απ’ το Παρίσι με σκοπό να την παντρευτεί. Οι δύο λευκοί άνδρες με διάφορες προφάσεις, αρνούνται να παραδώσουν τον νεκρό στον αδελφό του. Τότε ο Άλμπουρυ τους δηλώνει ότι δεν πρόκειται να φύγει από τον χώρο τους μέχρι να του δώσουν τον νεκρό για να τον θάψει.

Ακαδημίας 3, Σύνταγμα, τηλ.: 2103636144 – 2103625520

Από Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Μετά για φαγητό στο Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46): Είναι τίκι; Είναι παραδοσιακός καφενές με μαρμάρινα τραπεζάκια και νεοκλασική είσοδο; Είναι και τα δύο, κι εκτός αυτών σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα. Από ταλαγάνι με τσάτνεϊ τομάτας μέχρι πατάτες τηγανητές με κασέρια και σαλάμι Λευκάδος ή τυροκροκέτες με κύμινο και μέλι, το Σερσέ Λα Φαμ ξέρει πώς να ικανοποιήσει και τον πιο ανικανοποίητο. Το μενού αλλάζει συχνά, αλλά ό,τι και να δοκιμάσετε απογοητευμένοι αποκλείεται να φύγετε. Λογαριασμός στα 15-17€ το άτομο, με ωραίο τσίπουρο ή ρακή ή μπίρες από εγχώρια ζυθοποιεία. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v