5 θέατρα που θα σε κάνουν να γελάσεις

Τι κοινό έχουν ο Γιώργος Καπουτζίδης, οι θεοί του Ολύμπου και ένας Νομπελίστας; Ότι θα σε κάνουν να γελάσεις σε 5 θεατρικές παραστάσεις που παίζονται τώρα στην Αθήνα.
5 θέατρα που θα σε κάνουν να γελάσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Καλό και το υπαρξιακό δράμα, δε λέμε, λυτρωτικά και τα έργα που σε κάνουν να κλαις, αλλά μερικές φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια γερή δόση γέλιου, να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Κι αυτό –όπως και όλα τα άλλα− μας το προσφέρουν απλόχερα τα θέατρα της Αθήνας. Ιδού πέντε παραστάσεις που βάζουμε στοίχημα πως θα σε κάνουν να γελάσεις.

Το Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου στο Θέατρο Olvio
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια από 12€

Μια σουρεαλιστική σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γραμμένη με ομοιοκαταληξίες από τη μυστηριώδη συγγραφέα ΑβγίΠαπ. «Το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών συγκαλείται λίγο πριν το ξεκίνημα του Τρωικού πολέμου για να αποφασίσουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η συζήτηση όμως εκτροχιάζεται πολύ νωρίς και καθώς τα πολύ λερωμένα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ των θεών-υπουργών-κυβερνώντων είναι, αν μη τι άλλο τραγελαφικές» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της παράστασης. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κανέλλος, πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Αντωνάκος, Έλενα Αρβανίτη, Λίνα Καμπούρογλου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Τάκης Σακελλαρίου, Λήδα Χατζή.



Δεν Πληρώνω Δεν Πληρώνω στο Γυάλινο
Τετάρτη και Παρασκευή στις 18.00, Πέμπτη και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 17.30
Εισιτήρια από 15€ έως 25€

Τη θρυλική κωμωδία του Νομπελίστα Ντάριο Φο σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μυλωνάς, με πρωταγωνιστές τους Μπέσυ Μάλφα, Γιώργο Σουξέ, Βασίλη Ρίσβα, Κατερίνα Τσάβαλου, Τόνυ Δημητρίου και Θοδωρή Ρωμανίδη. «Μια ξεκαρδιστική, ευφάνταστη κωμωδία με συνεχείς ανατροπές, έντονα φαρσικά στοιχεία και καυστικό προβληματισμό για την οικονομική ανισότητα, την ανέχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, το δικαίωμα του σύγχρονου ανθρώπου στην αξιοπρέπεια η οποία 47 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, παραμένει σπαρταριστά επίκαιρη κι αφάνταστα απολαυστική», όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της παράστασης.



Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του στο Θέατρο Ήβη
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 18:00
Εισιτήρια από 15€ έως 23€

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται η επιτυχία του Γιώργου Καπουτζίδη (που είναι, προφανώς, εγγύηση όταν μιλάμε για παραστάσεις που θα σε κάνουν να γελάσεις) ο οποίος υπογράφει τόσο το σπαρταριστό κείμενο όσο και την σκηνοθεσία. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους». Πρωταγωνιστούν οι Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Κουκουράκης, Πάνος Νάτσης, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Σαββίδης, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Αποστόλης Ψαρρός, Κατιάνα Μπαλανίκα.



Η Κληρονομιά στο Από Μηχανής Θέατρο
Από τις 30 Οκτωβρίου, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια 15€ (φοιτητικά και ανέργων 12€)

Την πάντα επίκαιρη, ξέφρενη κωμωδία του Πιερ Ντε Μαριβώ σκηνοθετεί ο Γιάννης Νταλιάνης, με πρωταγωνιστές τους Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκο Νίκα, Γιάννη Σοφολόγη, Παρή Τρίκκα, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργο Κορομπίλη. «Η Κληρονομιά αποτελεί μια δοκιμασία, ένα ισχυρό crash test του έρωτα. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης όπως αυτή που περνούσε η Γαλλία στα μέσα του 18ου αιώνα (που οδήγησε τελικά στην γαλλική επανάσταση) και ενώ το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει, δεν είναι τόσο απλό να θυσιάσει κανείς 200 χιλιάδες φράγκα προκειμένου να διατηρήσει εντελώς ακηλίδωτο τον έρωτά του» διαβάζουμε στην ανακοίνωση της παράστασης.



The Prudes στο Vault
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια 12€

«Οι «Prudes» ή στα ελληνικά «Οι Σεμνότυφοι», είναι ένα ζευγάρι, ο Τζίμμυ και η Τζες, που μέχρι πρόσφατα είχε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, τολμηρή μεν αλλά «δίχως τρέλες». Δεν είναι σεμνότυφοι, παρά το όνομά τους, απλά τυχαίνει να μην συμπαθούν το dogging, τα golden showers κλπ. Και ποιο είναι το πρόβλημά τους; Έχουν να κάνουν σεξ εδώ και 14 μήνες και 4 ημέρες. Αποφάσισαν, λοιπόν, να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το αδιέξοδο και να «αναζωπυρώσουν» τη σχέση. Πώς; Θα κάνουν σεξ μπροστά στο κοινό, εδώ και τώρα. Ξεκινά, λοιπόν, μια διαδικασία γεμάτη αμηχανία, χιούμορ, εξομολογήσεις φαντασιώσεων και τραυμάτων, σαν μια ύστατη, απεγνωσμένη προσπάθεια του ζευγαριού να διασώσει η σχέση του». Το έργο του Anthony Neilson που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λάσκαρης είναι μια σκωπτική, γλυκόπικρη κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρωταγωνιστούν η Αγγελική Γρηγοροπούλου και ο Θανάσης Ισιδώρου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v