Ποτάρες και καφεδάρες με θέα

Ωραίος ο εκλεκτός καφές, καλό και το καθαρό αλκοόλ. Αλλά σαν την απέραντη θέα δεν έχει. Ωστόσο αυτά τα μαγαζιά τα έχουν όλα.
Ποτάρες και καφεδάρες με θέα

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας, όταν ψάχνετε δωμάτιο, μεταξύ των επιλογών «ντιζαϊνάτο δωμάτιο με μέτρια θέα» και «μέτριο δωμάτιο με θέα θάλασσα» να επιλέγει το δεύτερο; Λογικό μας ακούγεται, η θέα μετράει και στις διακοπές και στις εξόδους. Ωστόσο, εμείς εδώ δεν ήρθαμε να προσθέσουμε κι άλλα διλήμματα στο μυαλό σας, αλλά να σας προτείνουμε μαγαζιά που καλύπτουν όλες σας τις επιθυμίες· μαγαζιά με θέα, σούπερ διακόσμηση, καθαρά ποτά και μυρωδάτους καφέδες.

The Zillers 

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277



Στον τελευταίο όροφο του νεοκλασικού που σχεδίασε ο Τσίλλερ, βρίσκεται το μπαρ του ξενοδοχείου The Zillers. Φτιάχνει φίνα κοκτέιλ, κλασικά ή signature -κάτι πήρε το αυτί μας και για κοκτέιλ με καρπούζι και φέτα, ενώ από τα κοκτέιλ του δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν οι καφέδες και τα πιάτα του. Άριστη είναι και η θέα του, αφού η ντιζαϊνάτη βεράντα του, κοιτάζει κατάματα την Ακρόπολη και αφ’ υψηλού την πλατεία Μητρόπολης. 

Apolis 

Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 2105068000



Αν πριν μια δεκαετία μάς ρωτούσαν πού βρίσκεται στην Αθήνα το πιο κυκλαδίτικο μαγαζί, δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ πως θα υπήρχε τέτοιο μαγαζί σε περιοχή η οποία δεν είναι παραθαλάσσια. Στενά σοκάκια και ασβεστωμένα πλατύσκαλα οδηγούν σε ένα από τα πιο νησιωτικά μπαρ της Αθήνας, στον χώρο του γνωστού Άπολις. Στο υπαίθριο deck με τα τραπέζια και τους πάγκους σε διαφορετικά επίπεδα, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε πανοραμική θέα της Αθήνας και αρωματικό καφέ, σνακ και ιταλικά εδέσματα, αν πεινάσουμε περισσότερο. 

Anglais Athens 

Κυρηκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 2155601192



Στην κορυφή ενός επιβλητικού μεγάρου καμαρώνει το all day bar Anglais. Το πάλαι ποτέ παραδοσιακό κυλικείο της δεκαετίας του ‘80 με τους τουρκικούς καφέδες κατάφερε να τρυπώσει στις καρδιές των Αθηναίων με νέα ταυτότητα και signature cocktails. Το Anglais μεταμόρφωσε το περιβάλλον του με τροπικό φόντο σε παστέλ αποχρώσεις. Από την παλιά αρχοντική Αθήνα κράτησε μόνο τα ρετρό πλακάκια και στόλισε τον εξωτερικό του χώρο με έναν περήφανο φοίνικα και σειρές από μικρές λάμπες σαν από διαφήμιση ούζου. 

Ιστιοπλοϊκός

Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 4084



Να μας συγχωρούν οι λάτρεις της θάλασσας που καθυστερήσαμε τόσο, θέλαμε να σας κρατήσουμε λίγο σε αγωνία. Ο ιστιοπλοϊκός όμιλος στο Μικρολίμανο θα σας κρατήσει σε αφωνία μόλις αντικρύσετε τη θέα που προσφέρει από κυριολεκτικά κάθε γωνιά του μαγαζιού του. Δεν επαναπαύεται όμως στην εξαιρετική του θέα, έχει φροντίσει και τη δική του διακόσμηση, με πινελιές που σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας σε κάνουν να νιώθεις γαλήνη. Κάπου εδώ να πούμε ότι τις συνταγές των κοκτέιλς τις έχει επιμεληθεί ο bar consultant, Νταφόπουλος Δημήτρης, δημιουργός του success story “Three Cents”. Και εξαιρετικές ποικιλίες καφέ πάντως έχει να διαλέξεις.

Χοροστάσιον

Σκουλενίου 2, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330



Σε μια ταράτσα στην Κλαυθμώνος ένα θρυλικό μαγαζί έχει βάλει σκοπό της ύπαρξής του να σε διακτινίσει σε κάποια παραλία. Με ψάθινες ομπρέλες, καλαμιές, τραπεζάκια πικνίκ και θέα τον καταπράσινο Λυκαβηττό, εν μέρει το πετυχαίνει. Βοηθούν φυσικά και τα καλοκαιρινά του κοκτέιλ. Θα ακούσετε και υπέροχες μουσικές που κινούνται σε ροκ μονοπάτια, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση από τη μία στο rock’n’roll και από την άλλη στα alternative ακούσματα. 

Retiré @Ergon

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0010 9090



Αν υπάρχει ένα μαγαζί που να συνδυάζει την συγκλό αυλή του Snatch με τα κρεμαστά φωτάκια του προαναφερόμενου Anglais, το χαλικάκι των μεζεδοπωλείων των παιδικών μας χρόνων, κι όλα αυτά σε υψόμετρο 7ου ορόφου, αυτό είναι το Retiré. Ότι βλέπει τη φωτισμένη Ακρόπολη το είπαμε; Όχι, το λέμε τώρα. Τα κοκτέιλ αναλαμβάνει η φοβερή ομάδα του χιλιοβραβευμένου The Clumsies, που ψηφίζεται σταθερά ένα από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, κι όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει περίπτωση να μείνετε ανικανοποίητοι. Αρκεί να βρείτε να κάτσετε. 

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 6700 4917



Λείπει το Couleur Locale από μία λίστα με καφέδες και ποτά με θέα; Όχι βέβαια. Μία από τις πρώτες και ομορφότερες ταράτσες του κέντρου, ξέρει να φτιάχνει καλούς καφέδες και νοστιμότατα κοκτέιλ, αλλά και να παίζει μουσικάρες από jazz, μέχρι soul, funky και rock 'n' roll κρατώντας το κοινό του πιστό. Θα το βρείτε καλά κρυμμένο μέσα στη στοά της οδού Νορμανού στο Μοναστηράκι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v