Πάμε για καφέ Μοναστηράκι;

Με το Μοναστηράκι έχουμε μία σχέση μίσους και πάθους. Όσες φορές κι αν πούμε ότι δεν ξαναπάμε, πάλι εκεί βρισκόμαστε.
Πάμε για καφέ Μοναστηράκι;

Τι κι αν θέλουμε να ζήσουμε σαν τουρίστες; Μόνο ο θεός μπορεί να μας κρίνει αν αποφασίσαμε να πάμε στο Μοναστηράκι με χαλαρή διάθεση τουρίστα, και όχι για κάποια υποχρέωση καταλήγοντας να βρίζουμε ό,τι κινείται και κορνάρει.

Έχουμε κάθε λόγο άλλωστε να αγαπάμε το Μοναστηράκι, όσο κι αν έχει εμπορευματοποιηθεί. Ακόμη και τώρα, η μυστηριώδης αύρα που κρύβεται σε κάθε σοκάκι, κάθε χωμένο τουριστικό μαγαζάκι με αναμνηστικά που –κάποια από αυτά- ορέγεσαι, κάθε αντίκα και κάθε σκέψη που σου υπενθυμίζει πως πριν χιλιάδες χρόνια εδώ στα σοκάκια που βαδίζεις, κάποτε χαζολογούσαν μη ειρωνικά άνθρωποι με χιτώνες και σανδάλια και γελούσαν με ανέκδοτα στα αρχαία ελληνικά.

Γι’ αυτούς τους λόγους θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε κέντρο, και δε θα μας σταματήσει κανένας φυσιολάτρης.

Anglais

Κηρυκείου 6, τηλ: 215560 1192

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anglais Athens (@anglaisathens)



Στην κορυφή ενός επιβλητικού μεγάρου καμαρώνει το all day bar Anglais. Με ιστορία που σε παραπέμπει σε ελληνική ταινία των 60s το συμπαθέστατο αυτό καφέ, τη δεκαετία του ‘80 λειτουργούσε σαν κυλικείο και εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους του Μεγάρου σερβίροντας αποκλειστικά τουρκικό καφέ. Το Anglais μεταμόρφωσε το περιβάλλον με τροπικά μοτίβα και παστέλ αποχρώσεις, από νοσταλγία κράτησε μόνο τα ρετρό πλακάκια και στόλισε τον εξωτερικό του χώρο με έναν περήφανο φοίνικα και σειρές από μικρές λάμπες που προσδίδουν έναν ρομαντισμό όταν ο ήλιος πέφτει.

Safestay

Αγίας Θέκλας 10, τηλ:  21 0322 5010



Το χόστελ είναι πάντα καλή ιδέα. Οι ταράτσες στο Μοναστηράκι είναι επίσης πάντα μια καλή ιδέα. Αν το Μοναστηράκι χαρακτηρίζεται από κάτι –πέραν των προφανών- αυτό είναι η ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τον κόσμο. Άνθρωποι από τον Βορρά ή τον Νότο των Αθηνών, τα δυτικά προάστια, Ευρωπαίοι, Ασιάτες, όλα τα παιδιά της γης σε μία και μοναδική γειτονιά. Και πολλοί εκπρόσωποι αυτών θα συναντηθούν στο Safestay. Με θέα τον Παρθενώνα, το Safestay σας καλεί να πάρετε τον καφέ σας, να βολευτείτε αναπαυτικά και, γιατί όχι, όταν το γυρίσετε σε μπίρα να συνομιλήσετε με κόσμο.

Cultivos

Χριστοκοπίδου 14 &, Ναυάρχου Αποστόλη, τηλ: 21 1411 6339



Κυκλοφορούν κάτι φήμες που λένε ότι τον καλύτερο χεράτο καφέ θα τον πιείς από τα χεράκια των barista του Cultivos. Για όποιον ενδιαφερόμενο ξεψαχνίζει τις λεπτομέρειες, το Cultivos διαθέτει υψηλού επιπέδου εξοπλισμό, ξεχωριστές ποικιλίες καφέ για να μην έχεις κανένα παράπονο από τα αρώματα και τις νότες που θα γευτείς. Αν θέλεις θα πάρεις και κάτι να συνοδεύσεις τον καφέ όπως φρεσκοψημένα υπάρχουν μπισκότα και κρουασάν –πρωταγωνιστές των σνακς, αν θες τη γνώμη μας είναι το vegan κρουασάν ροδάκινο, η χειροποίητη μηλόπιτα και η happy bowl σαλάτα του με αυγό.

KUKOS’s The Bar

Καλαμιώτου 4, τηλ: 21 0324 8897

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kuko's The Bar (@kukosthebar)



Ένα διατηρητέο νεοκλασικό του 1890 επί της οδού Καλαμιώτου ανοίγει τις πόρτες του κάθε πρωί, φλεξάρει την maximal αισθητική του και σαν σειρήνα σε καλεί να πάρεις λίγο μάτι. To KUKOS’s The Bar πιθανότατα θα σε κρατήσει εκεί μόλις πιείς τον μονοποικιλιακό καφέ σου με τα σπιτικά γεύματα και γλυκά του, τους φρεσκοστυμμένους χυμούς, τις δροσερές του σαλάτες και τα λαχταριστά του γλυκά.

EllyzAthens

Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 21 1418 3816

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellyz Athens (@ellyzcafe)



Υπάρχει το είδος blossom cafe; Όχι δεν υπάρχει, αλλά για χάρη του Ellyz θα το αφήσουμε ως έχει. Αν δεν έχεις περάσει μία βόλτα από το Ellyz, ήρθε ο καιρός να το κάνεις. Ο λόγος; Μας συγχωρείς που η πρωταρχική αιτία δεν είναι ο καφές, αλλά μόλις δεις τη διακόσμησή του θα πεις, ναι θα πάω και ας πιώ και φραπέ.

Ένας χώρος εμπνευσμένος από τα Ηλύσια Πεδία, ο αντίστοιχος παράδεισος που είχαν οραματιστεί οι αρχαίοι έλληνες, το μέρος που κατέληγαν οι ήρωες και οι ενάρετοι μετά τον θάνατό τους· ένα μέρος που είχε πάντα άνοιξη και από τις πηγές της Λήθης ανέβλυζε νέκταρ. Σε αυτό το μοτίβο ήθελαν να κινηθούν οι ιδιοκτήτες του, και οριακά το πέτυχαν. Μπουκαμβίλιες στην είσοδο, φλοράλ διακόσμηση, κρεμαστοί κήποι –ένας χώρος που μπαίνεις και νιώθεις ότι σε έκλασε νεράιδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v