Ποτά με μαγική θέα στην Αττική

Δροσερά κοκτέιλ, ωραίες μουσικές και υπέροχη θέα στην πόλη και τη θάλασσα από ψηλά, σε αγαπημένα μπαρ και εστιατόρια.
Ποτά με μαγική θέα στην Αττική

Ο υδράργυρος ανεβαίνει, το κορμάκι μας λιώνει και αναζητάμε απεγνωσμένα λίγη δροσιά στις βραδινές μας εξόδους.

Τη βρίσκουμε σε ταράτσες και ξύλινα ντεκ με θέα θάλασσα ή Ακρόπολη, απολαμβάνοντας δροσερά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

Retiré @Ergon
Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0010 9090


Στρωμένη με χαλικάκι, στολισμένη με κρεμαστά φωτάκια, με μια φωτισμένη καντίνα στην άκρη της και συγκλονιστική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη απέναντί της η ταράτσα του γαστριμαργικού ξενοδοχείου Ergon είναι υπέροχη από μόνη της όμως έχει κι άλλο. Εδώ τα κοκτέιλ αναλαμβάνει η φοβερή ομάδα του χιλιοβραβευμένου The Clumsies, που ψηφίζεται σταθερά ένα από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, κι όπως καταλαβαίνεις δεν παίζονται. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, το απλό ποτό στα 7€.

Scherzo Summer Lounge
Ηπείρου 82, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 8000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apolislounge@beat (@apolisloungebeat)


Στενά σοκάκια και ασβεστωμένα τοιχάκια οδηγούν σε ένα από τα πιο καλοκαιρινά μπαρ της Αθήνας, στον χώρο του γνωστού Άπολις. Ανάσα δροσιάς ακόμη και σε μέρες μεγάλου καύσωνα, το Scherzo θυμίζει νησί των Κυκλάδων, ενώ η θέα στην φωτισμένη νυχτερινή Αθήνα είναι ίσως η καλύτερη στην Αττική. Οι μουσικές κινούνται σε lounge, jazz ή πιο μπιτάτα μονοπάτια αναλόγως DJ, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και κάποιες εγχώριες ετικέτες κρασιού σε ποτήρι. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

BIOS
Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335


Η ωραιότερη –και χαλαρότερη– ταράτσα του Γκαζιού, που κοιτάζει στα μάτια τη φωτισμένη Ακρόπολη από τη μια και τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης από την άλλη, παραμένει σταθερά μια από τις καλύτερες επιλογές για ποτό με σούπερ θέα στην πόλη. Στον τοίχο του δίπλα κτιρίου παίζει ακόμα εκείνη η παράξενη ταινία με τους εξωγήινους που κακοποιούν δύσμοιρα ανθρωπάκια, ενώ οι μουσικές κινούνται σε πειραματικά μονοπάτια και παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ στα 8-9€. Έλα νωρίς για να βρεις θέση στις σαιζλόνγκ που αγναντεύουν τον Ιερό Βράχο.

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 6700 4917


Χαλαρό και απενοχοποιημένο, το μπαρ της Νορμανού είναι ένας ζωηρός χώρος με νεανικό πρόσημο, ωραία κοκτέιλ και σούπερ κοντινή θέα στην Ακρόπολη και στις ιστορικές γειτονιές γύρω από τον ιερό βράχο. Στην ταράτσα του θα απολαύσεις καλοφτιαγμένα signature cocktails όπως το Sleep no More με Beefeater Dry gin, μαστίχα, passion fruit, αγγούρι, τζίντζερ και βασιλικό και το La Cubanita  με Havana Club Anejo 3 Anos rum, φράουλες και ροζ γκρέιπφρουτ. Σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα για να μην πιεις ξεροσφύρι. Τα κοκτέιλ από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Χοροστάσιον
Σκουλενίου 2, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314330



Ένα μαγαζί, μπόλικη ιστορία στη νυχτερινή ζωή της πόλης, μια όμορφη καλοκαιρινή ταράτσα. Το roofbar του θρυλικού μπαρ κερδίζει τις εντυπώσεις με το καλοκαιρινό του ντεκόρ, τις καλαμιές και τα ξύλινα τραπεζάκια του πικνίκ, αλλά και την υπέροχη θέα που κοιτά στα μάτια τον Λυκαβηττό. Είναι, στην ουσία, ένα beach bar σε ταράτσα, και τα υπέροχα κοκτέιλ του δίνουν μερικούς έξτρα πόντους σε αυτό το κόνσεπτ. Οι μουσικές κινούνται σε ροκ μονοπάτια, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση από τη μία στο rock’n’roll και από την άλλη στα alternative ακούσματα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

The Royal Roof (Royalty Hotel Athens)
Αγίας Ειρήνης 43, 6ος όροφος, 210 3210014

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Roof Bar (@theroyalroof)


Βρίσκεται στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Royalty Hotel Athens και άνοιξε πρόσφατα για να σερβίρει δημιουργικές μεσογειακές γεύσεις σε άκρως ρομαντικό περιβάλλον αλλά και εξαιρετικά κοκτέιλ, ποικιλία κρασιών και ποτών, με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Δοκίμασε ένα Mastic Tear με Gin, λικέρ μαστίχας, yuzu puree, χυμό πορτοκάλι και λάιμ και φρέσκο αγγουράκι ή ένα Coco Chanel με Dark blended rum, πουρέ καρύδας και ανανά, angostura bitters και Prosecco για να πάρεις μια ιδέα από τις signature επιλογές ή μια «πειραγμένη» καυτερή Μαργαρίτα με Tequila Blanco, Cointreau, λάιμ, σιρόπη αγαύης και τσίλι. Τα απλά ποτά στα 7,5€, τα κοκτέιλ από 9€.

Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 21 0896 1310

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by moorings (@moorings.gr)


Σε ειδυλλιακό σημείο πάνω στη θάλασσα στην Μαρίνα Λαιμού, το Moorings διαθέτει γήινη ατμόσφαιρα και ρομαντική διάθεση. Είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό ποτάκι ή γεύμα με φόντο ένα από τα πιο ειδυλλιακά παράλια spots της αθηναϊκής ριβιέρας, ενώ στον κατάλογο θα βρεις, πέρα από τα κλασικά κοκτέιλ και κάποιες signature επιλογές από την μπάρα, μια πληθωρική και ενδιαφέρουσα γκάμα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Το απλό ποτό στα 9€, τα κοκτέιλ από 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v