Το Πάρκο Φιξ γίνεται πάλι μια όαση πρασίνου

Το Πάρκο Φιξ στα Πατήσια ανανεώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, απέκτησε καινούρια δέντρα και ενδιαφέρουσες χωμάτινες διαδρομές.
Το Πάρκο Φιξ γίνεται πάλι μια όαση πρασίνου
Στη γωνία των λεωφόρων Πατησίων και Γαλατσίου, το ιστορικό Πάρκο Κλωναρίδη-Φιξ ανανεώθηκε και φρεσκαρίστηκε, απέκτησε καινούρια δέντρα και ξύλινα παγκάκια, όπως και νέες, χωμάτινες διαδρομές.

Το πάρκο, που εκτείνεται σε 7.500 τετραγωνικά μέτρα, «υιοθετήθηκε» από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και τη FIX Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Υιοθέτησε την Πόλη σου του Δήμου Αθηναίων. «Στο πλαίσιο της ανάπλασης πραγματοποιήθηκαν έργα αποκατάστασης των διαδρομών του πάρκου με υδατοπερατό υλικό, ανανεώθηκε ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, σήμανση), αντικαταστάθηκαν όλα τα φωτιστικά με κεφαλές τεχνολογίας LED για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του σιντριβανιού» διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων.

Στο πάρκο φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.500 φυτά της μεσογειακής χλωρίδας, που αντέχουν στον αστικό ιστό και τη ρύπανση, ενώ δεν χρειάζονται πολύ νερό. Επίσης, για πρώτη φορά σε πάρκο του δήμου φυτεύτηκε σε όλα τα σημεία του πολυετές λιβάδι το οποίο παραμένει πράσινο όλες τις εποχές του χρόνου.

Στο κεντρικό τμήμα του πάρκου δημιουργήθηκε ένας κήπος αφιερωμένος στις αισθήσεις, που αποτελείται από φυτά με διαφορετικά χρώματα και υφές φυλλώματος και λουλουδιών που παρουσιάζουν έντονο εποχιακό και βοτανικό ενδιαφέρον.

Στο νότιο όριο του πάρκου δημιουργήθηκε ένας κήπος αφιερωμένος στη βιοποικιλότητα, με αειθαλείς μεσογειακούς θάμνους κάτω από τα δέντρα και υδροχαρή φυτά γύρω από το σιντριβάνι. Η δυτική αλέα με τα πλατάνια τονίστηκε με γραμμικές φυτεύσεις πολυετών ποωδών ειδών και θάμνων, ενώ στο ανατολικό όριο με την οδό Πατησίων αποκαταστάθηκε η επιφάνεια του χλοοτάπητα, με στόχο να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διεξαγωγής υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Μέριμνα έχει ληφθεί και για τα πουλιά του πάρκου, καθώς έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταΐστρες. Τα 27 παγκάκια του πάρκου φιλοτεχνήθηκαν από σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΤΟ.

«Στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε στην καθημερινή ζωή των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, το δημόσιο χώρο που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Το πάρκο «ΦΙΞ» είναι ένα από τα εμβληματικά σημεία της πόλης που εντάσσεται πλέον στους σύγχρονους ρυθμούς της Αθήνας και ταυτόχρονα διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πρωτεύουσα. Η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», γίνεται σύμμαχός μας για να «ξυπνήσουμε» το πάρκο «ΦΙΞ» και να δώσουμε στην περιοχή τις ανάσες που τόσο έχει ανάγκη. Συνεργαζόμαστε, ενώνουμε δυνάμεις σε μία προσπάθεια όλων, να κάνουμε τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την ανάπλαση του Πάρκου Φιξ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v