10 ποτάρες για να πιεις μέχρι τις 11…

Η ώρα που περιμέναμε ήρθε κι έστω με πετσοκομμένο το ξενύχτι διαλέγουμε 10 bars για να πιούμε τις ποτάρες μας μετά από καιρό μέχρι τις 23:00.
10 ποτάρες για να πιεις μέχρι τις 11…

Έξι μήνες πέρασαν από την τελευταία φορά που βρέξαμε με μπύρες κι αλκοόλ το λαρύγγι μας εκτός σπιτιού. Έξι μήνες λοκντάουν που φάνηκαν βουνό ειδικά από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να βγούμε σαν άνθρωποι για ένα ποτό, ώστε να πάνε τα πανδημικά φαρμάκια κάτω. Ωστόσο αυτή η μέρα ήρθε κι εμείς σαν έτοιμοι από καιρό είμαστε στις επάλξεις. Έστω και με πετσοκομμένο το ξενύχτι μιας και τα καταστήματα της εστίασης θα μαζεύουν τραπεζάκια και ποτηρομπούκαλα πριν από τις 23:00, όταν και θα ξεκινά η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Έχουμε ήδη σημειώσει στη drinklist μας λοιπόν 10 υποψήφια bars για ποτάρες στην Αττική με την ευχή η ιαχή «άντε κι άσπρο πάτο» να μην σιγήσει ποτέ ξανά.

Barreldier (Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Αθήνα)



Για κοκτέιλ στο Barreldier να με πας, θα μπορούσε να λέει γνωστό λαϊκό άσμα που θα συνέθετε κάποιος από όσους αδημονούν να απολαύσουν τις υπηρεσίες του. Πολύχρωμα λικέρ, σιρόπια και πουρέδες φρούτων συνυπάρχουν με τα αγαπημένα μας ποτά, δημιουργώντας κάποια από τα πιο γλυκόπιοτα κοκτέιλ που θα δοκιμάσεις στο αθηναϊκό κέντρο. Το ευγενέστατο προσωπικό είναι πάντα έτοιμο να σε εξυπηρετήσει κι εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον δρόμο του βαρελιού. Εκεί θα μάθεις ότι ένα πεπαλαιωμένο κοκτέιλ τη μέρα την ανία κάνει πέρα. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Τhe Dude Bar (Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι)



Αν αγαπάς το Big Lebowski είσαι φίλος μας. Αν μάλιστα συνήθιζες να πίνεις τις ποτάρες στον ναό του το The Dube Bar, τότε μάλλον είσαι κολλητάρι μας και δεν το ξέρεις. Φτιαγμένο από μύστες του dude-ισμού για μύστες στου dude-ισμού κι όχι μόνο. Όσο ροκ μουσικάρες θα σκάνε από τα ηχεία του μαγαζιού, εμείς θα πίνουμε την αγαπημένη μας μπύρα συνοδεία φίλων και γνωστών που μας ένωσαν αξέχαστα βράδια προ λοκντάουν. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Intro Athens Bar (Κώστα Βάρναλη 30, Περιστέρι)



Όσοι συχνάζουν στη δυτική όχθη της Αττικής, έχουν βάλει εδώ και μέρες το καλεντάρι τους στις 3 Μαΐου ένα στίκερ του Intro Athens Bar στο Περιστέρι, μετρώντας αντίστροφα για ένα ποτό σε ένα από τα καλύτερα μπαράκια της περιοχής. Εμπνευσμένα κοκτέιλ και μια μεγάλη επιλογή σε ετικέτες ποτών αλλά και μπίρας, υπόσχονται την καλύτερη μετά-καραντινιασμένη ποτάρα που σου χρειάζεται. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

The Art of Bragi (Ακτή Θεμιστοκλέους 154, Πειραιάς)



Ψάχνεις ένα μέρος για να πιείς την κοκτεϊλάρα σου με θέα τη θάλασσα και δεν βρίσκεις. Τότε μάλλον δεν έχεις βρεθεί προς Πειραϊκή μεριά όπου το The Art of Bragi με την old fashioned διακόσμηση και τα ψαγμένα του ποτά μοιάζει η κατάλληλη επιλογή για να δώσει νόημα στην έξοδό σου. Kι αν δεν μας πιστεύεις πιες ένα Smokey Tommy’s ή ένα ποτήρι ιρλανδέζικου Telling ουίσκι και θα αναθεωρήσεις. Ποτά από 7 ευρώ.

Bootleg Athens (Φανερωμένης 8, Χολαργός)



Αν βρεθείς προς Χολαργό μεριά, είναι δεδομένο ότι θα θες να πας να προσκυνήσεις για ένα ποτό στο Bootleg μιας και τα παιδιά που τρέχουν το bar είναι γνώστες του αντικειμένου. Μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες και ιδιαίτερα signature cocktails κάνουν το Bootleg έναν από τους πιο λατρεμένους χώρους των Βορείων Προαστίων. Με κλασάτη αισθητική american bar παλαιότερων δεκαετιών κι όνομα που ξυπνά μνήμες για παράνομους Bootleggers ( όσοι έκρυβαν φλασκιά με αλκοόλ στις μπότες τους για να το εμπορευτούν με τους ινδιάνους από το 1880 κι έπειτα) την εποχή της ποτοαπαγόρευσης μοιάζει ιδανικό μέρος για να πιεις ένα Dirty Magic με μείγμα rum, mango, butterscotch, πορτοκάλι, lime & orange bitters και να ξεχάσεις την κλεισούρα τόσων μηνών. Kοκτέιλ από 7€.

White Monkey (Γυφτοπούλου Γρηγορίου 6, Αθήνα)



Το White Monkey βρίσκεται σε μια μονοκατοικία στο κέντρο του Χαλανδρίου. Ένα μπαρ στον Ειρηνικό της δεκαετίας του ΄50 φτιαγμένο από δυτικούς διακτινίζεται στο εξωτικό Χαλάνδρι και κινείται σε τρία επίπεδα. Πεζόδρομος, μπαλκόνι και φυσικά μπαρ. Ή και όλα αυτά μαζί. Δισκοθέτες της πόλης σε χορεύουν -ναι υπάρχει μαγαζί που μπροστά απ΄το μπαρ του μεταμορφώνεσαι σε χορευτή rock ‘n’ roll , swing, bοοgaloo, northern soul - και σε διασκεδάζουν με τις καλύτερες μουσικές της υδρογείου. Όλα τα παραπάνω θα τα συνδυάσεις με εξωτικά κι ελαφρώς spicy ποτά και coktails που συνδυάζουν ιδιαίτερες γεύσεις που ξεκινούν από την Καραϊβική και φτάνουν μέχρι τη Χαβάη. Ένα Kaupe με Moscovskaya vodka, μοσχολέμονο, αχλάδι, σιρόπι μαστίχας και bitters από grapefruit επιβάλλεται για να νιώσεις! Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.

Tiki Bar (Φαλήρου 15 και Μακρυγιάννη, Ακρόπολη)



Kάπου εκεί στη σκιά της Ακρόπολης θα συναντήσεις το Τiki, που είναι το μοναδικό exotica bar της πόλης, ανοικτό από τις 11 το πρωί (για καφέ, τσάι, φυσικούς χυμούς ή για να απολαύσετε το αγαπημένο σας Tiki Burger) έως αργά το βράδυ τις καλές προ κορωνοϊού εποχές, τώρα μέχρι τις 23:00

Με 50’ς και 60’ς αναφορές προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, ενώ προσφέρει στους θαμώνες του τη μεγαλύτερη λίστα cocktails (την οποία έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος barman του!). Η συγκεκριμένη λίστα έχει κατατάξει το Tiki Bar στο γνωστότερο cocktail bar της Αθήνας.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Φαλήρου 15 και Μακρυγιάννη λοιπόν, να εύχεσαι να προλάβεις να πιείς μια Dominican Margarita (λευκό ρούμι, λικέρ πορτοκαλιού, φρέσκο χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ και λάιμ) στην υγεία μας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Ρίζα Ρίζα (Δράκου 19, Κουκάκι)



Η Ρίζα Ρίζα με έμφαση στον ποιοτικό καφέ, το φαγητό και τα cocktails με ελληνικά αποστάγματα ήρθε να δώσει την δική της πινελιά στην ανερχόμενη πιάτσα του Κουκακίου. Ένα all day bar με μπόλικα αναπαυτικά καθίσματα στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Φράγκου μαζεύει την hip φουρνιά της πόλης και όχι μόνο. Μετά από έξι μήνες σπιτοκλεισίματος δίνουμε ραντεβού εκεί για να το γιορτάσουμε με ένα Dracula ( με ελληνικό brandy με σαγκουίνι, λικέρ εσπεριδοειδών, μανταρίνι, φρέσκο λεμόνι & σιρόπι pink grapefruit) Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5 ευρώ.

Επιτόκιο Bar (Κων Παλαιολόγου και Μεγάλου Αλεξάνδρου 60, Νέα Σμύρνη)



Από το 1987 κι έπειτα στη μπάρα του έχουν σερβιριστεί χιλιάδες ποτά και μπύρες στους πιστούς θαμώνες. Μόλις πιάνει να καλοκαιριάζει, όπως συμβαίνει ευτυχώς τώρα, η φάση μεταφέρεται στον εξωτερικό χώρο του bar με ένα από τα πιο εμπνευσμένα ονόματα της αθηναϊκής νύχτας. Όλοι οι ουισκολάτρεις Αθηνών και περιχώρων έχουν να λένε για τη μεγάλη ποικιλία από ετικέτες που θα συναντήσεις στο Επιτόκιο, και για το εξαιρετικά φιλικό προσωπικό που γεμίζει τα ποτήρια των πελατών του. Bar θρύλος κι όνομα βαρύ σαν ιστορία αποτελεί σταθερή αξία και πρώτη σκέψη για ένα πεπαλαιωμένο ουίσκι για περπατημένους γνώστες του θέματος. Τα ποτά ξεκινούν από 6 ευρώ.

Hippy 3, (Σπύρου Μερκούρη 22Α, Παγκράτι)



Το Παγκράτι όπως και το Hippy 3 μας έλειψαν ιδιαίτερα την περίοδο του λοκντάουν μας, μιας και χάσαμε το μαγαζί γωνία που είχε γίνει συνήθεια και στέκι στεγάζοντας πολλά από τα βράδια μας. Οι μουσικές είναι αυτές που χρειάζεσαι για να γεμίσει το ποτήρι σου ενώ τα ευφάνταστα κοκτέιλ του Hippy 3, θα σε κάνουν να ξεχάσεις τις μέρες που πέρασες έγκλειστος ζητώντας ένα Passion Caramel (με spiced ρούμι, passion fruits, butterscotch και σπιτική καραμέλα) στο αγαπημένο σου μαγαζί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v