Σε αυτά τα μαγαζάκια θα κάτσεις έξω μετά μουσικής

Ωραίο να πίνεις το ποτάκι σου ενώ σε φυσά τ’ αεράκι, θέλεις και τη μουσική σου. Κι εμείς εδώ έχουμε να σου προτείνουμε 7 μαγαζάκια με τραπεζάκια έξω και καλή μουσική.
Σε αυτά τα μαγαζάκια θα κάτσεις έξω μετά μουσικής

μαγαζιά που στρώνουν τραπεζάκια έξω και μας σερβίρουν τα αγαπημένα μας ποτά. Κάτι μας έλειψε όμως. Μας έλειψε να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική και να κουνάμε ρυθμικά το πόδι, χωρίς να νιώθουμε τον φόβο ότι θα βήξει κάποιος κοντά μας. Εντάξει, δε θα σηκωθούμε και θα αρχίσουμε χορευτικές φιγούρες τύπου Magic Mike, αλλά θα πιούμε το ποτάκι μας μετά μουσικής.

Ιδού 7 μαγαζιά που δυναμώνουν τη μουσική, τόσο ώστε να την ακούς κι εσύ έξω.

Μέντα

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0193



Στο παλιό αρχοντικό του Άγγελου Σικελιανού δε θα ευχαριστηθείς μόνο το καφεδάκι σου. Θα εντυπωσιαστείς από τον εξωτερικό του κομψό χώρο, από το πλακάκι-σκακιέρα που παραπέμπει σε βασιλικό κήπο, το δέντρο που έχει ξεπηδήσει μέσα από το πάτωμα, τις ξύλινες καρέκλες, τις λευκές κολώνες και τις κρυφές γωνιές που θα βρεις να κάτσεις.  Το Menta Café όμως δεν είναι απλώς ένα ήσυχο καφέ, όπως θέλει να νομίζουμε. Στο κηφισιώτικο στέκι της οδού Αγίων Θεοδώρων έχεις την ευκαιρία να πιείς νοστιμότατα κοκτέιλ υπό τους ήχους funk-electro μουσικής. Το ποτάκι κοστίζει περί τα 6-7 ευρώ. Τα σιγανά καφενεδάκια να φοβάσαι.

Mr Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0390



Χωμένο σε έναν πεζόδρομο του Χαλανδρίου, το Peacock φιγουράρει επιβλητικά στις κορυφαίες επιλογές των κατοίκων Χαλανδρίου και περιχώρων. Μία μεσημεριανή επίσκεψη θα σε κάνει να απορήσεις πώς ένα τέτοιο μαγαζί μπορεί να σε βάλει σε διάθεση διασκέδασης. Κι όμως, την ώρα που οι κότες πέφτουν για ύπνο, το Peacock ξυπνάει και μας βάζει σε κατάσταση οινοποσίας. Αν είσαι party animal, το Peacock μπορεί να γίνει η φωλιά που θα στεγάσει το ασίγαστο πάθος σου για διασκέδαση. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το βραβευμένο cocktail Clandestino και το σιγοβρασμένο με φράουλες Negroni τους.

Bronco

Πλουτάρχου 10, Κολωνάκι, τηλ: 21 0725 0007



Το πάλαι ποτέ αγαπημένο στέκι της Κηφισιάς έχει μεταφερθεί εδώ και δύο χρόνια και φιλοξενεί τους πιστούς του θαμώνες στο Κολωνάκι. To Bronco θα το αγαπήσεις. Πρόκειται για ένα μπαρ με έντονο το στοιχείο του ροκ∙ αν φτάσεις στο βάθος του μαγαζιού θα ανακαλύψεις μία βιτρίνα με μία μηχανή να εκτίθεται, για παράδειγμα. Στα decks τις Τετάρτες και τα Σάββατα, θα πετύχεις τον παραγωγό του Rock FM, Γιάννη Λεουνάκη και το καλύτερο; Ο μικρός και προσεγμένος εξωτερικός του χώρος, τώρα είναι μεγαλύτερος και με περισσότερα τραπεζάκια. Πιάσε θέση από νωρίς, ιδανικά δοκίμασε και το τιμιότατο μπέργκερ του και μετά πιες τo ποτάκι σου (το οποίο θα πληρώσεις 7 ευρώ) συνοδεία κλασικής ροκ μουσικής.

Ιπποπόταμος

Δελφών 3β, Κολωνάκι, τηλ:  21 0363 4583



Όλα τα συνδυάζει το ιστορικό μπαράκι των Εξαρχείων (ή και Κολωνακίου, όπως προτιμάς). Διακόσμηση, έχει το αρχοντικό πλακάκι-σκακιέρα, έχει όμως και καρέκλες σκηνοθέτη με φόντο σινεματικές αφίσες. Μουσικές δυνατές και ποιοτικές -συνήθως παίζει στο φάσμα του ροκ, από κλασικό μέχρι εναλλακτικό- οι οποίες όμως ακούγονται και μέσα και έξω. Στηρίζουμε Ιπποπόταμο, γιατί εκτός από σούπερ ατμόσφαιρα, έχει και καλές τιμές∙ η μπίρα ξεκινά από 3,5 ευρώ.

Mojo

Παπαδιαμαντοπούλου 36, Ιλίσια, τηλ: 21 0775 7033



Στα Ιλίσια υπάρχει ένα μαγαζί το οποίο δεν λες ούτε κλαμπ, ούτε μπαρ, αλλά το λες Mojo. O κόσμος προ πανδημίας πάρταρε ασυστόλως στο διασκεδαστήριο της οδού Παπαδιαμαντοπούλου, αλλά και τώρα δεν πτοείται. Διαθέτει και μία ευρύχωρη καλοκαιρινή αυλή στην οποία θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις ροκ, φανκ και γιατί όχι και ποπ. Στα μεγάλα οπωσδήποτε του μαγαζιού (φαντάσου τα δηλαδή γραμμένα με neon) θα βρεις και μία μικρή ποικιλία από ψαγμένα malts που οι τιμές ξεκινάνε στα 8 ευρώ.

Hippy3

Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος, τηλ: 21 0725 1154



Για ντόπιους Παγκρατιώτες αλλά και για τουρίστες, ο πλέον δημοφιλής προορισμός του χειμώνα ήταν το Hippy3. Αν εξαιρέσεις τις νέες συνθήκες, τίποτα δεν άλλαξε τους καλοκαιρινούς μήνες και μάλλον το Hippy3 έχει σκοπό να μείνει ψηλά στις προτιμήσεις μας για καιρό ακόμη. Στο μποέμ μπαράκι της Σπύρου Μερκούρη θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις γκρούβι μουσικές, να βρεις signature κοκτέιλ και σχετικά οικονομικά ποτά (οι τιμές ξεκινούν από 6 ευρώ).

Madeira

Πευκών 1, Ν. Ηράκλειο, τηλ: 21 3031 5945



Αν και το Ν. Ηράκλειο δεν είναι πρώτο στις προτιμήσεις όσων θέλουν να βγουν για ποτάκι, εμείς θα κάνουμε την ανατροπή και θα σου προτείνουμε το Madeira. Με έμπνευση την κυκλαδίτικη ομορφιά και στυλ, το Madeira είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να σε ταξιδέψει σε αλλοτινά καλοκαίρια με το λευκό να πρωταγωνιστεί και μπλε πινελιές να του δίνουν την μυκονιάτικη νότα που τόσο σου έλειψε. Στον εξωτερικό του χώρο, τον πίσω όχι τον μπροστά, θα απολαύσεις διστακτικά παρτάκια (κορωνοϊός αφού) με 80s και 90s μουσικούλες και μπιράκι από 4 ευρώ. Είπαμε, να νοσταλγήσουμε θέλουμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v