Μήπως να πάμε για ινδικό;

Ξεκίνησες γιόγκα, έκανες διαλογισμό, έβαλες και αυτόν τον μικρό Βούδα στο σαλόνι σου. Μήπως ήρθε η ώρα να μυηθείς στην ινδική κουζίνα;
Μήπως να πάμε για ινδικό;

Ο υδράργυρος έχει αρχίσει να πέφτει και το ζακετάκι να κάνει την εμφάνισή του. Επιτέλους, ήρθε αυτή η εποχή που μπορούμε να φάμε ένα πιάτο σουτζουκάκια χωρίς να χύσουμε έναν κουβά ιδρώτα. Αν λοιπόν είσαι λάτρης του κύμινου ή του κόλιανδρου γιατί να μη στρέψεις το βλέμμα σου (και τη μύτη σου) προς την ινδική κουζίνα;

Εδώ, σου προτείνουμε πέντε διευθύνσεις για να ξεκινήσεις την εξερεύνηση. Προμηθεύσου αντιόξινα και έφυγες.

Namaste

Λεμπέση 12 Πλατεία Τσόκρη, τηλ: +30 21 0923 3999



Σε ένα στενάκι καθέτως της λεωφόρου Συγγρού, βρίσκεται ένα προσεγμένο εστιατόριο ονόματει Namaste. Μπαίνεις στο κλίμα από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στην είσοδο του εστιατορίου όπου σε υποδέχεται μία κοπέλα ντυμένη με παραδοσιακή ινδική ενδυμασία με φόντο ένα σχέδιο mandala. Το εστιατόριο διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε πιάτα και είναι ιδανικό για κάποιον που ξεκίνησε να πειραματίζεται τώρα με το ινδικό καθώς προσφέρει πιο light εκδοχές παραδοσιακών ινδικών πιάτων. Δύο κυρίως, ένα ορεκτικό, μία σαλάτα και δύο ποτά θα σας έρθουν περί τα 22 ευρώ το άτομο. Στα οπωσδήποτε σημειώστε το δικό τους Tikka Masala με τη μυστική συνταγή της masala, και το Madras για όποιον θέλει ένα ορθόδοξο ινδικό πιάτο.

Babaji

Νίκης 11 Σύνταγμα, τηλ: +30 21 0325 4841



Αν προτιμάς να φας αυθεντικό ινδικό στα γρήγορα κατευθύνσου προς Σύνταγμα και ψάξε το BabaJi. Μία ανάσα από την πλατεία Συντάγματος, το BabaJi θα σε καταπλήξει τόσο με τη φοβερή του εξυπηρέτηση, όσο και με τις πικάντικες μυρωδιές του. Στο μενού κυριαρχούν τα αμιγώς παραδοσιακά ινδικά εδέσματα αλλά και εκμοντερνισμένες εκδοχές της ινδικής κουζίνας. Προτείνουμε Chicken Pullao rice με σαφράν και ξηρούς καρπούς και Lamb Korma, παραδοσιακό μογγολικό πιάτο με αρνί, σάλτσα κάσιους, καρύδα, σταφίδες και κρέμα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις μία από τις ι(ν)διαίτερες IPA. Υπολόγισε ότι ο λογαριασμός θα σου έρθει περίπου 17 ευρώ το άτομο με μπιρίτσα.

NaanStop

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 223, Αθήνα, τηλ: +30 21 1182 9303



Το NaanStop δε θα το επισκεφθείς για την ποικιλία του ή για το πάντρεμα που κάνει μεταξύ ινδικής και ευρωπαϊκής κουζίνας. Το NaanStop είναι ό,τι είναι για την ελληνική κουζίνα ένα ταβερνάκι χωμένο κάπου στα Καλύβια με σπεσιαλιτέ του το εξοχικό. Το tandoori στην όψη μοιάζει με εξοχικό μερακλή ταβερνιάρη και το Paneer Tikka (φαντάσου κάτι σαν φέτα στα κάρβουνα με πιπεριές) φαίνεται κόλαση. Αν θέλεις να γευτείς αυθεντική ινδική κουζίνα, το minimal διαμαντάκι των Αμπελοκήπων είναι για εσένα. Από τιμές, δε θα χρειαστείς περισσότερα από είκοσι ευρώ για δύο πιάτα, ένα ορεκτικό, μία σαλάτα και δύο ποτά.

Ζαφράν

Περσεφόνης 25, Κεραμεικός, τηλ: +30 21 0347 8986



Στο Ζαφράν δε θα πας για να βγάλεις φωτογραφίες για το Instagram, ούτε για την ιδιαίτερη του διακόσμηση. Το Ζαφράν είναι αδιαμφισβήτητα μία εμπειρία που δε θα σε φέρει προ εκπλήξεως. Θέλεις ψαράκι Tikka; Έχει. Θέλεις μία ινδική εκδοχή του burger; Έχει με μπιφτέκι ρεβυθιών, με πουρέ, με κοτόπουλο ή και με αρνί. Θέλεις μήπως κοτόπουλο μαριναρισμένο σε λιωμένο ρεβύθι; Ίσως να μην ήξερες ότι το ήθελες μέχρι τώρα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το αρνάκι Rojan Josh, παραδοσιακή κασμιρένια συνταγή. Αν πας για το burger, δε θα ξοδέψεις περισσότερα από 16 ευρώ/άτομο για δύο μπέργκερ, ένα μπαμπάτσικο ορεκτικό, μία σαλάτα και δύο μπίρες.

Migada

Πραξιτέλους 6, Αθήνα, τηλ: +30 21 0331 6488



Αν είσαι λιγάκι περίεργος με τη διατροφή σου, το Migada θα το λατρέψεις. Η πρώτη εντύπωση που σου δημιουργεί το εστιατόριο είναι ο εκλεπτυσμένος κατάλογος του. Η κουζίνα του Migada δεν εστιάζει μόνο στην Ινδική κουζίνα, ταξιδεύει τον ουρανίσκο και σε άλλες ηπείρους. Οι γεύσεις στον κατάλογο είναι χωρισμένες σε «διαδρομές» με την ινδική να καταλαμβάνει τη θέση νούμερο ένα. Από το ινδικό τουρ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα ινδικά κεφτεδάκια λαχανικών με φέτα, αλλά και το κοτόπουλο με soy sauce με ζάχαρη καρύδας. Για τους λάτρεις της ποικιλίας υπάρχει και το 7 Islands Pitta με επτά διαφορετικές sauce και ολίγη επιρροή από Πολυνησία. Από τιμές, δε θα ξεπεράσεις τα 20 ευρώ για ένα λουκούλλειο γεύμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v