Πού θα πιούμε κοκτέιλ με θέα θάλασσα;

Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά… έχει ακόμα μέρες μπροστά του, κι εμείς το τιμούμε όπως του αρμόζει: Με κοκτέιλ μπροστά στη θάλασσα.
Πού θα πιούμε κοκτέιλ με θέα θάλασσα;
Τι και αν τα ωράρια είναι πια περιορισμένα; Πιάνουμε τραπεζάκι μπροστά στην θάλασσα με κοκτέιλ ανά χείρας, και απολαμβάνουμε το θέαμα του ήλιου που δύει, σε πέντε μπαράκια που μας υποδέχονται από νωρίς το απόγευμα –σε κάποιες περιπτώσεις και από το μεσημέρι, αν πιστεύεις ότι κάθε ώρα είναι κατάλληλη ώρα για ένα σεπτεμβριάτικο κοκτέιλ.

Ark  
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ.: 2108948882



Στα Αστέρια της Γλυφάδας, το σούπερ φωτογενές Ark πατά τα πόδια του στην άμμο και απολαμβάνει πανοραμική θέα στην θάλασσα από την μπάρα και τα τραπεζάκια του. Οι βραβευμένοι του bartenders, Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης και Φένια Αθανασιάδη, υπογράφουν δημιουργίες όπως το Greek Kaimaki με μαστίχα, βότκα, μπαχαρικά, ξηρό βερμούτ και γιαούρτι (σαν παγωτό καϊμάκι), το Guatemalan Glorious Fizz με ρούμι Zacapa 23, ανανά, εσπεριδοειδή, κρέμα και βανίλια Μαδαγασκάρης, ή το Cosmo Club με τζιν, ιβίσκο, ροδάκινι και cranberry. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 11€ έως 14€.

Krabo  
Οδός Θέσπιδος, Καβούρι, τηλ.: 21 0896 3309



Σούπερ εξωτικό σκηνικό που σε τηλεμεταφέρει απευθείας στην Καραϊβική στήνει εδώ και δύο χρόνια πάνω από την αμμουδερή παραλιούλα του Όρμου Ζώσκα το Krabo. Στα signature cocktail του ξεχωρίζουμε το Krab on Fire με τεκίλα, πουρέ μάνγκο, καρύδα, λάιμ και τσίλι, και το Aperare, με τζιν, περγαμόντο, ελιά και μεσογειακό τόνικ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€. Αν πεινάσεις, παίζουν και ωραία τσιμπολογήματα σαν τα mini burgers με wasabi mayo, αλλά και εστιατόριο με πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα. Αναλυτικά και τα δύο μενού εδώ

Xavier’s Beach House 
Αλκυονίδων 4, Α’ Πλαζ Βούλας

Φρέσκια, ολόφρεσκη άφιξη, έφερε τον εξωτικό του αέρα στην Α’ Πλαζ της Βούλας τον Ιούλιο που μας πέρασε, και συνεχίζει δυναμικά να μας κακομαθαίνει με ωραίες μουσικές και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ που απολαμβάνονται ιδανικά… με τα πόδια στην άμμο. Η φιλοσοφία βασίζεται σε tiki συνταγές, που σημαίνει ρούμι-τεκίλα-φρουτένιοι συνδυασμοί-ευφάνταστες γαρνιτούρες, όπως αρμόζει στα καλοκαίρια μας, ενώ αν πεινάσεις συνδυάζεις κι εδώ με πρωτότυπα τσιμπολογήματα που δεν περιορίζονται στα κλασικά τοστάκια-κλαμπ-τορτίγιες.

Holy Spirit Beach Bar
Ακτή Βάρκιζας (Yabanaki), τηλ.: 697 058 8571



Σταθερή πια αξία των καλοκαιριών μας, το Holy Spirit της Γλυφάδας απλώνει και φέτος τις χρωματιστές του μαξιλάρες στο ξακουστό και κοσμαγάπητο Yabanaki, γνωστό επίσης και ως Varkiza Resort, και μας κακομαθαίνει με κοκτέιλ σαν το Zombie, με ρούμι, πουρέ passion fruit, ανανά και λικέρ κανέλα, το Malakamazing με τζιν, λικέρ μάνγκο, βασιλικό και νερό καρύδας, και το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα και πουρέ φράουλας. Βγαίνουν σε... δύο μεγέθη, κανονικό στα 10€ και extra large στα 15€, και απολαμβάνονται εξίσου ιδανικά στα τραπεζάκια επάνω στο ξύλινο ντεκ και στις ξαπλώστρες στην άμμο.

Ινδιάνος 
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6986972042



Μακράν το πιο χαλαρό και παρεΐστικο beach bar της Αττικής, ο Ινδιάνος απλώνει τα τραπεζάκια του πάνω στην άμμο της παραλίας στο Ζούμπερι, παίζει ωραίες reggae, rock και soul/funk μουσικές και (δεν του το ‘χες αλλά) φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ που δεν περιορίζονται στα κλασικά –αν και το Μοχίτο του πρέπει να το δοκιμάσεις− αλλά περιλαμβάνουν και ευφάνταστες παραλλαγές, κι έχουν και πολύ καλές τιμές (στα 8€). Τι άλλο θες;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v