Πάμε για τέλεια κοκτέιλ στο κέντρο;

Όταν θέλουμε να πιούμε κοκτέιλ – και συμβαίνει συχνά – μας αρέσει να κατεβαίνουμε στο κέντρο. Επειδή το κέντρο είναι γεμάτο τέλεια, ιδιαίτερα μαγαζάκια, ψαγμένες συνταγές και γεύσεις, σούπερ κόσμο και μουσικές. Και επειδή θέλουμε κι εσύ να κατεβείς κέντρο και να πιεις τα κοκτέιλ σου, έχουμε πέντε διευθύνσεις να σου προτείνουμε.
Loser Bar
Βουλής 45-47, Κέντρο, τηλ: 21 3044 8535
Το Λούζερ είναι μικρό, ρετρό και πολύ αγαπητό στον κόσμο που ξέρει ότι δεν χρειάζεσαι υπερβολές για να περάσεις καλά—αρκεί να έχεις έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο. Συνεπώς, το όνομα του μαγαζιού είναι φουλ παραπλανητικό, μιας και μόνο λούζερς δεν θα βρεις εκεί. Θα βρεις υπερκούλ τυπάκια να πίνουν σινεφίλ κοκτέιλ, με τίτλους όπως Pink Flamingos και Bitter Sellers—οι τιμές τους ξεκινούν απ’ τα 8€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€. (Θα αναφέρουμε επίσης ότι το όνομα του μαγαζιού είναι αναφορά στο Cowbow Bebop, που πρέπει να το γνωρίζεις, επειδή είναι από τα πιο σημαντικά anime των 90s.)

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια
Εξακολουθεί να γεμίζει με κόσμο, εξακολουθεί να έχει σούπερ τιμές, και εμείς εξακολουθούμε να τον τιμούμε με την παρουσία μας τακτικά. Επειδή όταν κάτι λειτουργεί άψογα, γιατί να το αλλάξεις; Έτσι και ο Λωτός είναι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες στο κέντρο, για χορό και για ποτό. Θα πάμε από νωρίς, για να πιάσουμε σίγουρα τραπέζι, και θα απολαύσουμε τέλεια, κλασικά κοκτέιλ, που ξεκινούν από λιγότερα από 5€. Το μοχίτο φράουλα, για παράδειγμα, κοστίζει μόλις 4,80€. Επειδή για ‘μας είναι η ζωή.

Tyco
Ρόμβης 11
Κοκτέιλ στο χέρι; Θα πούμε ένα γιγάντιο ναι, ειδικά αν τα κοκτέιλ είναι τόσο μερακλίδικα. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε κλασικά ή signature κοκτέιλ, όπως το #5, με τεκίλα Don Julio Blanco, μπλεντ με πορτοκάλι και raspberry και κρέμα καρύδας. Κοκτέιλ στο χέρι, λοιπόν, για εκείνες τις τέλειες ανοιξιάτικες απογευματινές μας βόλτες στην Αθήνα—που αντικειμενικά γίνονται καλύτερες αν πίνεις αλκοόλ, και να ξαναπούμε πόσο χαρούμενοι είμαστε που το αλκοόλ-στο-χέρι αρχίζει να γίνεται μόδα; Κάνει τον έφηβο μέσα μας να χαίρεται, κι ας μην πίναμε ως έφηβοι κοκτέιλ. Τώρα ξέρουμε καλύτερα. Τα signature κοκτέιλ βρίσκονται στα 6€, μια τιμή που είναι απλά κερασάκι στην τούρτα.

Rudu Bar
Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, τηλ: 21 3099 3274
Νέα άφιξη στην πόλη, με λίγους μόνο μήνες ζωής, και μέσα σ’ αυτούς τους λίγους μήνες έχει ήδη κερδίσει φανατικό κοινό. Και το λες λογικό, αν δεις ένα-ένα τα συστατικά του. Βάζεις λίγο βερολινέζικο στυλ, λίγη άπλα. Βάζεις μια μεγάλη, άνετη μπάρα και μια ακόμα πιο μεγάλη ποικιλία ποτών να φιγουράρει από πίσω. Βάζεις μικρά ρετρό στοιχεία, τόσο-όσο για να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Βάζεις ψαγμένες εναλλακτικές μουσικές που ξεφεύγουν και από τα τζαζοκάτι του κέντρου, και από τις βαριές κιθάρες (που, να τα λέμε κι αυτά, δεν είναι για όλους). Βάζεις και ενδιαφέροντα events και live-άκια που ξεκίνησε να οργανώνει με το καλημέρα. Βάζεις, στο τέλος και εκπληκτικά signature κοκτέιλ, όπως το Serious Spiced, με τεκίλα, σπιτικό σιρόπι τσίλι, λεμόνι, triple sec και μέντα, και ιδού γιατί το Rudu έγινε αμέσως talk of the town. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€.

Φάλαινα
Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300
Ακόμα ένα φρέσκο entry στην νυχτερινή ζωή της πόλης – και ένας εξαιρετικός λόγος να θυμηθείς ότι υπάρχει η Ασκληπιού. Μικροσκοπικό και μίνιμαλ, με μια νέον ροζ φάλαινα στο τοίχο να απλώνει το θαμπό της φως και να ορίζει το mood, με σούπερ μουσικές να παίζουν χαμηλά για να μπορούμε να πούμε και μια κουβέντα, και με μια λίστα κλασικών κοκτέιλ, χωρίς φανφάρες. Επειδή μερικές φορές δεν χρειάζεσαι φανφάρες, χρειάζεσαι κάτι απλό και σωστό. Ε, στην Φάλαινα θα το βρεις, και δεν χρειάζεται καν να φέρεις μαζί σου παρέα. Ναι, είναι από εκείνα τα μαγαζάκια, που από μια ώρα και μετά όλοι είναι μια παρέα. Σου το λέμε ευθέως, τρέχα Ασκληπιού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v