Πού θα δούμε την Πανσέληνο του Αυγούστου;

Σε ταράτσες, κήπους, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η Αθήνα υποδέχεται το ωραιότερο φεγγάρι της χρονιάς.
Πού θα δούμε την Πανσέληνο του Αυγούστου;
Νωρίς νωρίς πέφτει φέτος η αυγουστιάτικη Πανσέληνος, που θα είναι μία και μοναδική, αφού η επόμενη έρχεται… οριακά εκτός Αυγούστου, στις 2 Σεπτεμβρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που παραδοσιακά ανοίγουν τις πόρτες τους ως τα Μεσάνυχτα φέτος είναι αναμενόμενα περιορισμένοι, υπάρχουν όμως, οπότε θα ξεκινήσουμε από εκεί.

Στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου στις 21.00 έχει jazz live κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο στις 20.30 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ερμηνεύει Μότσαρτ και Σούμπερτ, στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο Αμφιαράειο του Ωρωπού μουσική εκδήλωση, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα μείνει ανοιχτό ως τα Μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Τύμβου του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη θα ανοίξει ειδικά για την ημέρα από τις 21.00 ως τα Μεσάνυχτα, με δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο.

Αν έχεις όρεξη να πεταχτείς μια μονοήμερη, η Νεμέα, η Λυκόσουρα και η Αρχαία Κόρινθος θα μείνουν επίσης ανοιχτά ως τα Μεσάνυχτα –και θα είναι υπέροχες στο φως της Πανσελήνου. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα εδώ.

Στην ταράτσα του αγαπημένου μας Σχεδία Home, στο 56 της οδού Κολοκοτρώνη, οι αστροφυσικοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού και Δημήτρης Τσιμπίδας, στήνουν μια μικρή γιορτή για τους φίλους των αστεριών: Η βραδιά θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των αστερισμών του καλοκαιρινού αττικού ουρανού και τη σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τους πλανήτες και τα ουράνια αντικείμενα που μπορούμε να παρατηρήσουμε την περίοδο του Αυγούστου. Με τη βοήθεια δε του φορητού τηλεσκοπίου που θα στηθεί στην ταράτσα της Σχεδίας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την αυγουστιάτικη Πανσέληνο από πολύ κοντά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 213 0231220 ή στο email [email protected].

Στην πάντα υπέροχη ταράτσα του Bios γίνεται το καθιερωμένο πια Full Moon Party, με φανταστική θέα στην Ακρόπολη λουσμένη στο φως της Πανσελήνου, και με τροπικά tiki cocktails σαν το Exotica Italiana, με ρούμι, καρύδα, ανανά, amaretto και λάιμ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-9€. Απλό ποτό στα 7€ και είσοδος όπως πάντα ελεύθερη.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v