Πάμε μια βόλτα από το Κουκάκι;

Τριγυρνάμε στην όμορφη γειτονιά του κέντρου και κάνουμε στάσεις σε αγαπημένα στέκια για καφέ, ποτό αλλά και φαγητό.
Πάμε μια βόλτα από το Κουκάκι;
Το Κουκάκι είναι από εκείνες τις γειτονιές της Αθήνας που, όποια εποχή του χρόνου και να την επισκεφτείς, με όποια διάθεση κι αν ξύπνησες, είναι εγγυημένο πως θα σου φτιάξει το κέφι. Και πως θα βρεις κάτι που θα σε κάνει να πεις «Τέλεια, παίζει να βρήκα το στέκι μου για το επόμενο εξάμηνο».

Και επειδή μετά τα περιοριστικά μέτρα (που ακόμα δεν τα έχουμε ξεπεράσει πλήρως, να τα λέμε κι αυτά) έχουμε πάρει σβάρνα όλες τις αγαπημένες μας γειτονιές για να θυμόμαστε «πώς ήταν τα πράγματα πριν», κάνουμε μια βόλτα και από Κουκάκι, και σου λέμε να έρθεις μαζί μας.

Ο Μπαμπάς

Φαλήρου 53, τηλ: 215 5505565
Μπαίνει πρώτος για πολλούς λόγους. Αρχικά, επειδή είναι κυριολεκτικά δίπλα στην έξοδο του μετρό. Δηλαδή, πώς να το κάνεις, λες να πας Κουκάκι και ο Μπαμπάς σε υποδέχεται, όποια ώρα της ημέρας και να είναι. Το πρωί για καφεδάκι, το μεσημέρι με μερικά ενδιαφέροντα πιάτα και το βράδυ με χαλαρές ροκ μουσικές και νόστιμα, οικονομικά κοκτεϊλάκια (από 7€).

Γιουμπάμπα

Γ. Ολυμπίου 2, τηλ: 21 5525 8800

Ένα μπιστρό που πήρε το όνομά του από τον εμβληματικό χαρακτήρα της ταινίας Spirited Away του Χαγιάο Μιγιαζάκι, και που εκτός από το καφεδάκι, το μεσημέρι ανοίγει την κουζίνα του και σερβίρει πολύ νόστιμο, σπιτικό φαγητό, με συνταγές που θυμίζουν λίγο την μαμά σου σε πιο… πειραγμένη μορφή. Και όλα αυτά με πρώτες ύλες ντόπιες, και σε πολύ καλές τιμές (από 4€ ξεκινούν τα πιάτα). Το πρωί, προφανώς, αποτελεί ιδανικό σποτ για να αράξεις με το βιβλίο σου.

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, τηλ: 2114051947
Κι αν πεινάσεις και θες να φας κάτι πιο έθνικ, θα πας στο Tuk Tuk. Ένα μικρούλι φαγάδικο που σερβίρει ταϋλανδέζικα πιάτα, από σούπες πικάντικες μέχρι πιτάκια γεμιστά με κοτόπουλο κάρι, και τέλειο Pad Thai με κοτόπουλο, χοιρινό ή γαρίδες. Για ένα ωραίο, πλήρες γεύμα, με κερασμένο γλυκάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 15-18€ το άτομο.

Kinono

Φαλήρου 48, τηλ: 211 4086826
Ευρύχωρο, απλωμένο, άνετο, όπως ακριβώς απαιτεί δηλαδή αυτή η εποχή του «κάνουμε και δεν κάνουμε κοινωνική αποστασιοποίηση». Ένας μινιμαλιστικός χώρος, που κάθεσαι και χαλαρώνεις, και επίσης πίνεις πολύ ενδιαφέροντα signature cocktails με ιδιαίτερα υλικά, όπως το KINONÓ 002, με τζιν, μαστίχα, σιρόπι μελιού, αγγούρι, μέντα και κόκκινο πιπέρι. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται γύρω στα 8€, αλλά μπορούμε να το επισκεφθούμε από νωρίς, για καφεδάκι.

Ρίζα Ρίζα

Δράκου 19, τηλ: 210 9227267
Στην Ρίζα θα πας για καφεδάκι, αλλά κατά βάση θα πας για το brunch της, εκείνα τα πρωινά του Σαββάτου που ξυπνάς με τέλεια διάθεση και θες να πας κάπου που να είναι το mood ανάλογο με το δικό σου. Και μόλις φας τα συγκλονιστικά της pancakes, θα καταλάβεις γιατί είναι από τα πιο δημοφιλή στέκια της γειτονιάς. Το βράδυ δεν κλείνει, βέβαια, και σερβίρει και ωραία κοκτέιλ από ελληνικά αποστάγματα (από 5€).

Lotte

Τσάμη Καρατάσου 2, τηλ.: 21 1407 8639
Κάποιοι θα σου πουν «Αυτό δεν είναι Κουκάκι, αυτό είναι Μακρυγιάννη», κι εμείς θα απαντήσουμε «Έλα τώρα σε παρακαλώ που δεν θες να πας να πιεις καφέ και να φας χειροποίητο μπισκοτάκι μέσα σε ένα κυριολεκτικό κουκλόσπιτο». Επειδή, αλήθεια, το Lotte είναι ένα κουκλόσπιτο. Το βραδάκι γίνεται και πιο παρεΐστικο, και σερβίρει καλό κρασί με εναλλακτικές μουσικές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v