Νέα μαγαζιά στην Αθήνα υπάρχουν;

Μπορεί η πανδημία να μας έχει κάνει να ξεχάσουμε ότι η ζωή συνεχίζεται, αλλά… αλήθεια, η ζωή συνεχίζεται.
Νέα μαγαζιά στην Αθήνα υπάρχουν;
Και εκεί που έλεγες ότι, εντάξει, επιστροφή σε κανονικότητα και άλλα τέτοια – όπου κανονικότητα σημαίνει «κάτι που κάναμε και παλιά», έρχονται και σκάνε νέα μπαράκια και καφέ στην Αθήνα και σου αλλάζουν τα δεδομένα. Έρχονται και σε προκαλούν να δημιουργήσεις μία νέα κανονικότητα, της οποίας κομμάτι είναι και αυτά.

Και εμείς θα πούμε ευτυχώς. Επειδή θα παρακαλούσαμε να πέφτουν ένα-ένα τα τραύματα που μας προκαλεί το σύμπαν φέτος, και δεν ξέρουμε αν θα το αντέχαμε να βγαίναμε στην πόλη και να μην είχαμε κάποιο καινούριο μέρος για να πάμε. Ώρα να στείλουμε κι εσένα, λοιπόν.

Noah

Μέγαρο Μουσικής, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ. 210 7233 419
Ανοίγει από τις 9 το πρωί για καφεδάκι και μένει ανοιχτό μέχρι τις 3 το πρωί για κοκτέιλ, και μετά ακόμα περισσότερα κοκτέιλ στην καταπράσινη αυλή του. Τα φωτάκια που κρέμονται παντού και δημιουργούν παραμυθένια ατμόσφαιρα είναι απλώς κερασάκι στην τούρτα—έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι τα φωτάκια είναι μια μικρή αχίλλειος πτέρνα μας. Στο μενού παίζουν και πολύ ωραία και δημιουργικά πιάτα, όπως η σαλάτα με γαρίδες. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, και μην ξεχάσετε να κάνετε μια μικρή, κομψή υπόκλιση μπροστά από το πορτραίτο της Στήβι Νικς. Το αξίζει.

Joshua Tree cafe

Αναπαύσεως 13, Αθήνα, τηλ. 21 0923 9747
Πάμε για καφεδάκι τώρα, σε αυτό το νέο στέκι που φροντίζει όχι μόνο για τις ανάγκες μας σε καφεΐνη, αλλά και σε υγιεινές θερμίδες: χυμοί από superfoods, vegan επιλογές για φαγητό αλλά και λαχταριστές επιλογές για brunch – εντάξει, είπαμε, να έχει και κάτι πιο αμαρτωλό το μενού, όπως τα τάκος. Και το βράδυ η μουσική ανεβάζει εντάσεις και η μπάρα βγάζει καλοδουλεμένα signature αλλά και κλασικά κοκτέιλ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Tyco Nea Smyrni

Πλατεία Νέας Σμύρνης
Μετά το πρώτο παράρτημα στα Βόρεια, το πολυαγαπημένο Tyco μεταφέρθηκε και στα νότια… και μετά έσκασε η καραντίνα. Και επειδή μισούμε να αφήνουμε πράγματα στην μέση χωρίς να τα τελειώνουμε, έχουμε να πούμε ότι αν αυτό που ψάχνεις είναι η κλασική πλέον Tyco νοοτροπία (τέλεια, πάμφτηνα κοκτέιλ στο χέρι), τότε έχεις πλέον ακόμα έναν λόγο να πάρεις την παρέα και να πάτε προς Νέα Σμύρνη. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5€.

Blue Jasmine

Αριστείδου 1, Αθήνα, τηλ. 21 6939 0566
Θες μετά την δουλειά να πιεις ένα ποτάκι επειδή το χρειάζεσαι; Το Blue Jasmine ακούει την ανάγκη σου, και φροντίζει να σου ανεβάσει ακόμα περισσότερο την διάθεση, με πολλούς τρόπους. Αρχικά, το ντεκόρ. Το απαλό αυτό μπλε έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι καλμάρει τα νεύρα—και όλοι το ‘χουμε ανάγκη αυτό τα απογεύματα μετά την δουλειά. Έπειτα, σερβίρει τέλεια κοκτεϊλάκια, με μουσικό χαλί κεφάτο και σε ρωτάει κιόλας μήπως θες να τσιμπήσεις και κάτι. Επειδή το μενού έχει κι εδώ πολύ ενδιαφέροντα πράγματα—δεν θα αναφέρουμε δεύτερη φορά στο ίδιο κείμενο ότι μας τράβηξαν την προσοχή τα τάκος, αλλά θα δικαιολογηθούμε λέγοντας ότι τα τάκος της Τζάσμιν είναι εξίσου μπλε.

Materia Prima Wine Bistro

Φαλήρου 68, Κουκάκι (νέος χώρος) και Πλ. Μεσολογγίου 3, Παγκράτι, τηλ. 21 0924 5935
Και αν θέλεις να πας κάπου για καλό (και το εννοούμε) κρασί, τότε το Materia Prima είναι το μέρος για εσένα. Οι επιλογές από την κάβα του είναι πολλές, και οργανώνονται συχνά και events οινογευσίας. Το μενού του φαγητού παίζει επίσης δυνατά, με αρκετές θαλασσινές επιλογές, όπως την πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα. Για πλήρες γεύμα εδώ, με ποτήρι κρασί προσεκτικά διαλεγμένο για να συμπληρώνει άψογα το φαγητό, υπολογίζουμε γύρω στα 25-30€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v