Οι καλύτερες ταράτσες για να ξεκαλοκαιριάσουμε

Ταράτσες για κοκτέιλ, ταράτσες με σούπερ μουσικές, ταράτσες με θέα Ακρόπολη. Αυτή είναι η εποχή της ταράτσας στην Αθήνα.
Οι καλύτερες ταράτσες για να ξεκαλοκαιριάσουμε
της Ηρώς Κουνάδη

Σαν την κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Αθήνα ζωγραφιά… Ειδικά όταν την χαζεύεις με ένα χρωματιστό κοκτέιλ στο χέρι, ακούγοντας σούπερ μουσικές σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της.

Bios 
Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 210 3425335



Πάντα νομίζεις ότι το ξέρεις, πάντα βρίσκει τρόπους να σε εκπλήξει. Η ωραιότερη –και χαλαρότερη– ταράτσα του Γκαζιού, που κοιτάζει στα μάτια τη φωτισμένη Ακρόπολη από τη μια και τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης από την άλλη, φέτος είναι εξωτικότερη από ποτέ, με τα Tropicalia Nights να τη γεμίζουν με σαιζλόνγκ, εξωτικά δέντρα και ήχους από τροπικά πουλιά. Εννοείται πως τα κοκτέιλ για φέτος είναι tiki, σαν το Exotica Italiana, με ρούμι, καρύδα, ανανά, amaretto και λάιμ. Το απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ στα 8-9€.

The Foundry 
Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ.: 21 1182 4604



Ένας σωστός… κήπος στην ταράτσα, με γρασίδι να φυτρώνει ανάμεσα στις πλάκες που έστρωναν παραδοσιακά τις ελληνικές αυλές, με πέργκολες επάνω στις οποίες σκαρφαλώνουν αναρριχητικά φυτά, με ξύλινα παγκάκια και απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη. Το Foundry σου το συστήσαμε πέρυσι https://www.in2life.gr/bonagapi/tips/article/1001823/the-foundry-hotel--piknik-sthn-taratsa.html που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, εξακολουθούμε να το αγαπάμε φέτος που μας κακομαθαίνει με signature cocktail σαν τη Griega Margarita με τεκίλα El Jimador, καπνισμένο δεντρολίβανο, λικέρ από ελαιοσάκχαρα εσπεριδοειδών, φρέσκο μοσχολέμονο και μαύρο θαλασσινό αλάτι. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 7€, τα κοκτέιλ από 10€. Αναλυτικό μενού εδώ.

Το Λοκάλι  
Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673



Η οδός Σαρρή εξελίσσεται με αργά και σταθερά βήματα σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές του κέντρου, απ’ ό,τι φαίνεται. Ακριβώς δίπλα στο Foundry, εκεί που παλιά βρίσκαμε το Σινέ Ψυρρή, το Λοκάλι που αγαπήσαμε πέρυσι άνοιξε φέτος και τη γλυκύτατη ταράτσα του, τη στόλισε με χρωματιστά φωτάκια που κρέμονται από τα δέντρα της, και μας σερβίρει σε μπάρες και ψηλά σταντ φανταστικά κοκτέιλ όπως το The Local old fashioned με βούτυρο κακάο, Bourbon whiskey, μέλι από πεύκο, τσίπουρο, βανίλια, γλυκάνισο και κάρδαμο και το Milk Punch με φουντούκι, ρούμι Angostura 5 ετών, αλμυρή καραμέλα, γάλα και λεμόνι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€, αλλά καθημερινά 19.00-20.00 έχει happy hour, με ποτά στα 5€ και κοκτέιλ στα 6€. Εκτός happy hour, τα απλά ποτά ξεκινούν από 7€. Αναλυτικό μενού εδώ.

Retiré @Ergon 
Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0010 9090



Η ταράτσα του πρώτου και μοναδικού ξενοδοχείου γαστρονομίας στην Ελλάδα είναι βγαλμένη από τα παιδικά μας χρόνια: Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, στολισμένη με κρεμαστά φωτάκια, κούνιες και ελιές, με μια φωτισμένη καντίνα στην άκρη της και συγκλονιστική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη απέναντί της. Εδώ τα κοκτέιλ αναλαμβάνει η φοβερή και τρομερή ομάδα του χιλιοβραβευμένου The Clumsies, που ψηφίζεται σταθερά ένα από τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Δοκίμασε το Watermelon Mule, με τζιν, καρπούζι, λεμόνι και ginger beer, ή το Apple Martini #2 με βότκα, αλατισμένο μέλι, πράσινο μήλο και λεμόνι και θα καταλάβεις γιατί. Συνδυάζονται τέλεια με burger σαν το Smokey με pulled pork, ζουμερό μπιφτέκι black angus, cheddar και καπνιστή μαγιονέζα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, των burger από 8,5€. Απλό ποτό στα 7€.

White Noise 
Ευμολπιδών 20, Γκάζι, τηλ.: 699 305 0434



Κι αν είναι ροκ… γι’ αυτό το αγαπάμε. Από την πανέμορφη, ψιλο-outsider ταράτσα του κοιτάζει στα μάτια τις καμινάδες της Τεχνόπολης, ενώ στα ψηλά του σταντ με τα σκαμπό (όχι άλλα χαμηλά τραπεζάκια σε ταράτσες, πήξαμε!) μας σερβίρει καθαρά, φτηνά ποτά που ξεκινούν από μόλις 5€, και ωραία κοκτέιλ που τις Κυριακές είναι frozen και κοστίζουν μόλις 6€. Η μεγάλη μας αδυναμία, όμως, είναι οι μουσικές του που κινούνται σε όλο το φάσμα της ροκ, με μια ιδιαίτερη αδυναμία στα indie ακούσματα, και κάποια κινηματογραφικά περάσματα. Συχνά πυκνά φιλοξενεί μουσικά αφιερώματα σε συγκεκριμένες μπάντες, αλλά και βραδιές που ξεφεύγουν από τα αυστηρά ροκ-όρια σαν τα Deep House & Electro nights ή το Funk Jam Session αυτής της Παρασκευής, 24 Ιουλίου. Δείτε τα όλα αναλυτικά εδώ

Anglais 
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 5560 1192



Είναι σαφώς μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας, με τα νοσταλγικά της φωτάκια, τις φερ φορζέ πολυθρόνες, τον φουντωτό της φοίνικα και τη φαντασμαγορική της θέα σε Πλάκα και Ακρόπολη. Εδώ απολαμβάνουμε σούπερ κοκτέιλ (από 10€) σαν το Brigitte Bardot με τζιν, elderflower, φρούτα του πάθους και μαρμελάδα πορτοκάλι και το A Mindsummer Nights Dream με τεκίλα, μάνγκο και ταμπάσκο. Αν έρθετε πεινασμένοι, παίζει και ένα ωραιότατο μενού με finger food, burger (στα 8,50€) και πίτσες (από 11€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v