Ταράτσες για ποτό και φαγητό στο κέντρο

Θέλεις κοκτέιλ; Θες να τσιμπήσεις; Θέλεις μήπως ένα κανονικότατο πιάτο για να φας με την ησυχία σου; Αυτές οι ταράτσες είναι ο προορισμός σου.
Ταράτσες για ποτό και φαγητό στο κέντρο

Τα έχουμε ξαναπεί: το καλοκαίρι είναι για να το περνάς σε μια ταράτσα, με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Βέβαια, κοκτέιλ με άδειο στομάχι δε λέει. Άρα έχουμε να σου προτείνουμε τις καλύτερες ταράτσες στο κέντρο που θα τα πιεις, αλλά θα φας και πολύ ωραίο φαγητό. Πού είναι;

Couleur Locale

Νορμανού 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917
Ακόμα ένα πράγμα που έχουμε ξαναπεί: αγαπάμε το Couleur. Η ταράτσα του είναι από τις πιο αγαπημένες μας στην πόλη, και γι’ αυτό ευθύνεται μια πληθώρα παραγόντων—από τα τεράστια τραπέζια για ακόμα πιο τεράστιες παρέες, από την Ακρόπολη που είναι πάντα στο οπτικό σου πεδίο, μέχρι το άψογο σέρβις. Είναι όμως και το φαγητό του. Το Couleur Locale σερβίρει πολύ ωραία τσιμπολογήματα όπως αραβικές πιτούλες και τορτίγιες, αλλά και φοβερά πιάτα με κοτόπουλο, μπέργκερ και πίτσες. Τα (συγκλονιστικά) κοκτέιλ του ξεκινούν από 7,5€, ενώ για φαγητό υπολογίστε γύρω στα 10-15€ το άτομο, με κρασί.

The Zillers

Μητροπόλεως 54, τηλ.: 210 3222277
Στο roof garden του ομώνυμου ξενοδοχείου, η Ακρόπολη δεν είναι το μόνο πράγμα που θα έχεις στο πιάτο. Το μενού είναι φτιαγμένο με προσοχή, και συνδυάζει με πανέξυπνο τρόπο το γκουρμέ με το comfort food – και comfort food πάντα θέλουμε να έχουμε στο πιάτο μας. Εκτός από το πολύ καλό φαγητό όμως, δοκιμάζουμε και εκπληκτικά κοκτέιλ όπως το Ipanema με cachaca, passion fruit, μέλι, λάιμ και καραμέλα, που ξεκινούν από 9€. Για φαγητό, υπολογίζουμε περί τα 35-50€ το άτομο, με κρασί. Θυμίζουμε ότι εδώ δεν καπνίζουμε.

360

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210006
Το 360 είναι από τις πιο γνωστές ταράτσες του κέντρου, και φημίζεται για την πανοραμική θέα που προσφέρει στην πόλη—όνομα και πράγμα το 360 δηλαδή. Φυσικά, φημίζεται και για τα ωραία του κοκτέιλ, αλλά επίσης εκεί τρώμε πολύ ενδιαφέροντα πιάτα, όπως η φωλιά κιμά Black Angus γεμιστή με ψητό κολοκύθι, σπανάκι, καβουρμά Δράμας, αυγό ποσέ και κουλί κόκκινης πιπεριάς, ή το φιλέτο σολομού στην σχάρα με σπαγγέτι λαχανικών, με σάλτσα από Κρόκο Κοζάνης και πιπερόριζα. Για ένα χορταστικό γεύμα, υπολογίζουμε περί τα 25-35€ το άτομο.

Foundry Hotel

Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ. 690 868 8004
Πικνίκ στην ταράτσα θέλουμε; Προφανώς και θέλουμε, επειδή όπως έχουμε πει πολλές φορές, μας απογοητεύει που ο κόσμος δεν κάνει περισσότερα πικνίκ. Η ταράτσα του ξενοδοχείου Foundry, από Τετάρτη ως Κυριακή απόγευμα (από τις 18.00 μέχρι τη 01.00) μας υποδέχεται για ένα πικνίκ, με ψάθινο καλάθι και απ’ όλα. Το κάθε καλάθι είναι για δύο άτομα και κοστίζει 26€. Εκτός από αυτό, η κουζίνα βγάζει πεντανόστιμες και ελαφριές πίτσες. Η ειδικός μας σε θέματα γαστρονομίας, Αγάπη Μαργετίδη, τα έγραψε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσαμε εμείς. Ρίξε μια ματιά (αν δεν σε έπεισε ήδη φουλ η λέξη “πικνίκ”).

Skyfall

Μάρκου Μουσούρου 1, Μετς, τηλ: 210 9210098
Mainstream; Γιατί όχι; Το Skyfall στο Μετς προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, πολύ ωραία και προσεγμένη διακόσμηση, όπως και δύο ξεχωριστούς χώρους μπαρ και εστιατορίου. Έχει, δε, κάτι υπέροχα signature cocktails, όπως το The Boss με μαύρο ρούμι και κρητικά βότανα, ή το Georgina με τζιν, βασιλικό και αφρό λάιμ και τζίντζερ. Οι τιμές τους είναι στα 10€. Στα του φαγητού, απολαμβάνουμε δημιουργικά πιάτα, όπως το μυλοκόπι ψητό με σαλάτα Panzanella από ρύζι Vermicelli, γαρίδες & Wakame. Υπολογίζουμε περί τα 25-30€ το άτομο, με κρασί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v