Πίνουμε καφέ στις ταράτσες του κέντρου

Είναι καλοκαίρι, έχει ζέστη, βγαίνουμε απ’ το σπίτι... Η Ακρόπολη επίσης είναι στη θέση της, άρα είμαστε έτοιμοι να πάμε για καφέ.
Πίνουμε καφέ στις ταράτσες του κέντρου
Το ότι έχουμε περάσει όσες ώρες δεν περάσαμε όλη την υπόλοιπη χρονιά με έναν καφέ στο χέρι, απολαμβάνοντας ξανά πόσο ζωντανή είναι η πόλη, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο, νομίζουμε. Επίσης έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι σκοπεύουμε να πάρουμε όλα τα αγαπημένα μας στέκια με την σειρά, μέχρι ο οργανισμός μας να αποτελείται 50% από καφέ, 50% από αλκοόλ.

Η θέα στην Ακρόπολη αυτή την εποχή, είναι απλά το κερασάκι που θα βάλουμε μόνοι μας πάνω στην τούρτα. Γιατί το αξίζουμε.

Anglais

Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 21 5560 1192
Ανεβαίνουμε στον έκτο όροφο ενός υπέροχου διατηρητέου κτιρίου, πιάνουμε θέση και αρχίζουμε να λέμε τα νέα μας, με τον Παρθενώνα να προσπαθεί να κρυφακούσει. Βρίσκεται σχεδόν δίπλα στον σταθμό του μετρό και για τους πεινασμένους προσφέρει και μερικές ωραίες επιλογές για τσιμπολόγημα. Μένει ανοιχτό – όπως και τα περισσότερα καφέ της περιοχής – μέχρι αργά, σερβίροντας και ωραία κοκτεϊλάκια.

Café Plaka

Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 2103220388
Εκεί που σταματά η Πλάκα και ξεκινά η θάλασσα από τουρίστες, ζευγαράκια, έφηβους και οικογένειες με παιδάκια – εκεί δηλαδή που θα νιώσεις την πόλη πιο ζωντανή από ποτέ – υπάρχει και μια τέλεια ταράτσα που θα σου θυμίσει νησί. Και μην το πιεις ξεροσφύρι το καφεδάκι, κάνουν τέλεια σπιτικά γλυκά.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917
Ο συνήθης ύποπτος. Τόσο συνήθης, για την ακρίβεια, που υποπτευόμαστε πως δεν θα βρούμε τραπέζι. Αλλά ας είναι, η θέα και ο τέλειος καφές του Couleur αξίζουν λίγη αναμονή. Και εδώ παίζουν ωραία τσιμπολογήματα, αλλά και κανονικά, χορταστικότατα πιάτα για μεσημεριανό. Και, εντάξει, για την βραδινή φάση εδώ με κοκτέιλ, τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές.

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ: 2103244244
Άλλη μια κλασική αξία, μέινστριμ όσο δεν πάει, αλλά σούπερ ποιοτική και με τέλεια θέα. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, το όλο κόνσεπτ του «πίνω καφέ σε ταράτσα του κέντρου» είναι κάτι μέινστριμ, και το να είσαι μέινστριμ δεν είναι κακό. Τα λέμε για να τα θυμόμαστε όλοι μας. Κι εδώ, προφανώς, μένουμε μέχρι αργά για ποτάκι.

360

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210006
Και, εντάξει, αν έχεις το ένα, έχεις και το άλλο. Κάποια πράγματα πάνε πακέτο στην Αθήνα. Όπως οι δύο (αυτή και η προηγούμενη) πιο δημοφιλείς ταράτσες του Μοναστηρακίου. Κι εδώ πιθανότατα θα γίνεται ένας χαμούλης από κόσμο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε εποχές κορωνοϊού) αλλά μην σε πτοεί.

Public Café

Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, τηλ: 2103239101
Δεν πάμε στο Public μόνο για ψώνια. Πάμε και για καφεδάκι. Στον τελευταίο όροφο του πανέμορφου κτιρίου που στεγάζει το κατάστημα, υπάρχει ένα ευρύχωρο μπαλκόνι για να απολαύσεις τον καφέ σου και την απόλυτη θέα στην καρδιά του κέντρου της πόλης, την πλατεία Συντάγματος.

Zillers

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277
Ακόμα ένα ρετιρέ ξενοδοχείου που προσφέρει θέα στην Ακρόπολη, από άλλη γωνία αυτή τη φορά. Είναι όμως και ο χώρος πανέμορφος, είναι και η θέα κάτω, στην πολύβουη Μητροπόλεως, και είναι και ο σοβαρά πολύ καλός καφές.

Thissio View

Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο, τηλ: 21 0347 6754
Και αφήσαμε για το τέλος το γλυκό. Γιατί η θέα από εδώ μόνο να σε γλυκάνει μπορεί. Καταγάλανος ουρανός, το επιβλητικό γκρι της Ακρόπολης και ολούθε γύρω πράσινο. Ανεβαίνουμε, λοιπόν, στο Roof Garden, πιάνουμε τραπεζάκι και γινόμαστε ένα με τα χρώματα της Αθήνας...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v