Σε αυτά τα ελληνάδικα θα ξεφαντώσεις όπως πρέπει

Θες να ακούσεις τα σωστά τα ελληνικά, τα mainstream, τα ελαφρολαϊκά, τα ποπ, τα ωραία; Ε, σου έχουμε τις καλύτερες open air διευθύνσεις για να ξεφαντώσεις.
Σε αυτά τα ελληνάδικα θα ξεφαντώσεις όπως πρέπει

Τόσα χρόνια κάθε βράδυ και δε φτάνει

Κάποιος θα έλεγε πως έγινε ρουτίνα μου

Μα σε ψάχνω απεγνωσμένα στην Αθήνα μου

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός την ψάχνει απεγνωσμένα και ελπίζουμε να τη βρει κάποια στιγμή, όμως στο μεταξύ εμείς ψάχνουμε να βρούμε τα καλύτερα μπαρ και κλαμπ με ελληνικές επιτυχίες για να ακούσουμε (και) αυτόν.

Από το Φάληρο μέχρι την Τρούμπα και από εκεί στο Μικρολίμανο και στο Γκάζι, οι ταράτσες ανοίγουν τα τραπέζια στήνονται σε πεζοδρόμους και οι μουσικές ευνοούν το ξεφάντωμα μέχρι πολύ αργά.

Doha
Φίλωνος 76, Τρούμπα, τηλ: 21 0428 5005



Τα τελευταία χρόνια η πάλαι ποτέ υποβαθμισμένη συνοικία του Πειραιά έχει μεταμορφωθεί σε βασίλισσα της διασκέδασης, με επίκεντρο ελληνάδικα όπως το Doha, το οποίο κρατά σταθερά τα σκήπτρα των «βασιλικών» ξενυχτάδικων. Εδώ πιάνουμε τραπέζι ή σταντ έξω στη Φίλωνος και το καίμε το πελεκούδι με ελληνικές κατά κύριο λόγο mainstream επιτυχίες, οι οποίες παίζουν δυνατά σε καθημερινή βάση απογειώνοντας το κέφι. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Rever Seaside
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τηλ: 697 058 8481


Άνοιξε την αυλαία για πρώτη χρονιά φέτος του μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και στον open air χώρο ακριβώς απέξω και γεμίζει τις βραδιές μας με μουσικές από αγαπημένους έλληνες καλλιτέχνες σε εκρηκτικά δίδυμα. Το Rever ατενίζει τον Αργοσαρωνικό και τον φαληρικό κόλπο και φιλοξενεί κάθε Πέμπτη τα πάρτι του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera με τον Διονύση Σχοινά και την Ζοζεφίν, ενώ κάθε Παρασκευή τα πράγματα… αγριεύουν στα πάρτι των Ase me και Alcohol Academy, που εγγυώνται 100% ξεσηκωτικές ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Το απλό ποτό στα 8€, τις ημέρες των λαιβ το μαγαζί έχει είσοδο.

Soho
Βουτάδων 54, τηλ: 21 0341 1532

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gustavo Sabbado (@gmsabbado) on

Ανοίγει από νωρίς στην περαντζάδα της Βουτάδων για καφεδάκι και γεύματα με επίκεντρο τη μεσογειακή κουζίνα, ενώ το βράδυ στην ταράτσα του γίνεται το… έλα να χορέψεις με τις μουσικές να ανεβαίνουν σε ντεσιμπέλ, τον κόσμο να πιάνει τραπεζάκια στα όρθια και θέση στο μεγάλο του μπαρ, παραγγέλνοντας ωραία κοκτέιλ και καθαρά ποτά. Το Soho παραμένει ανοικτό καθημερινά για όσους ο χορός δεν είναι απλώς υπόθεση του Σαββατοκύριακου, ενώ αρκετά συχνά φιλοξενεί live με ελληνικό πρόσημο και αγαπημένους εγχώριους καλλιτέχνες. Το απλό ποτό στα 8€.

Banana
Αρδηττού 1, Μετς, τηλ: 698 100 9190

Μια καλοκαιρινή… νησίδα κοντά στο Καλλιμάρμαρο θυμίζει κάτι από μπαράκι στις Κυκλάδες και γεμίζει τις νύχτες μουσικές ξεκινώντας χαλαρά για ποτάκι και κάποιες επιλογές σε sushi από τις 21.00 και ανεβάζοντας την ένταση όσο η βραδιά προχωρά. Στο Banana η ελληνική μουσική έχει την τιμητική της σχεδόν σε καθημερινή βάση, ενώ συχνά θεματικά πάρτι κάνουν την εμφάνισή τους συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, όπως τα #Cinema για παράδειγμα της Τρίτες ή Bon Vivant κάθε Πέμπτη. Το απλό  ποτό στα 8€.

Cartéλ
Ακτή Κουμουνδούρου 62, Μικρολίμανο, τηλ: 21 0412 5378

Η μοναδική «παρανομία» αυτού του καρτέλ είναι ότι διαταράσσει την ηρεμία των νερών του Μικρολίμανου με 100% ελληνικές επιτυχίες που κάνουν τον κόσμο να ξημεροβραδιάζεται τόσο στον κάτω (κλειστό) χώρο του, όσο και στο αίθριο του πρώτου ορόφου, το οποίο απολαμβάνει υπέροχη θέα θάλασσα και ενδείκνυται για καλοκαιρινές χορευτικές βραδιές. Σημειώστε πως το Cartéλ ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και πρωινό σε φόντο μπλε. Το απλό ποτό στα 8€.

Sherlock 32
Αιμιλίου Βεάκη 32, Περιστέρι, τηλ: 21 0571 8373

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ντετέκτιβ για να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με αυτό το μπαρ στον πεζόδρομο της Βεάκη τα βράδια. Τόσο στον εσωτερικό του χώρο, όσο και στα τραπεζάκια και σταντ που βγάζει έξω, το κέφι χτυπάει κόκκινο, τα πάρτι είναι σε καθημερινή βάση, οι μουσικές περιλαμβάνουν όλες τις αγαπημένες ελληνικές (και ξένες) mainstream επιτυχίες και οι βραδιές κυλούν όμορφα και καλοκαιρινά. Σημειώστε στα οπωσδήποτε τα Greek N Rolla nights κάθε Παρασκευή αν θέλετε να ακούσετε 100% ελληνικές επιτυχίες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, ενώ τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ του καταλόγου ξεκινούν από 8€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v