Τα δωρεάν του Ιουλίου 2020

Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις και αυτόν τον μήνα στην Αθήνα. Επειδή το καλοκαίρι μας μπορεί να είναι… τζάμπα!
Τα δωρεάν του Ιουλίου 2020

Όπως και κάθε μήνα, ούτε τον Ιούλιο έχουμε σκοπό να βάλουμε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για την διασκέδασή μας. Και δεν χρειάζεται, κιόλας, μιας και η Αθήνα είναι πάντα γεμάτη από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, εντελώς δωρεάν. Προβολές ταινιών, θέατρο, αλλά και εικαστικά και λογοτεχνία, όλα είναι τζάμπα αυτόν τον μήνα.

Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς και Βαγγέλης Γερμανός στο ΚΠΙΣΝ

Οι τρεις καλλιτέχνες θα εμφανιστούν κατά σειρά στις 2, 9 και 16 Ιουλίου στις 21.00 στη σκηνή του Θόλου, στις πρώτες συναυλίες του ΚΠΙΣΝ με (περιορισμένο) κόσμο, οι οποίες θα προβληθούν δωρεάν στο snfcc.org, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube. 

Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο Άλσος Περιστερίου
Στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων "Μουσικές ανάσες, αισιοδοξίας και χαράς" στο Άλσος Περιστερίου. Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των προβολών, κάντε ένα κλικ εδώ

Ομαδική έκθεση "Πίσσα & Πούπουλα"
Μέχρι 11 Ιουλίου, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 2, 4ος όροφος)
25 σύγχρονοι εικαστικοί απομακρύνουν την Πίσσα και τα Πούπουλα από τις πληγές που οι άνθρωποι ανοίγουν με τα λόγια και τις πράξεις τους σε ανθρώπους που δεν είναι διαφορετικοί αλλά είναι πολύ απλά άνθρωποι. Με τα έργα τους δηλώνουν παρόντες στον αγώνα ενάντια σε κάθε διάκριση και κάθε υποτίμηση των ανθρώπων που κάποιοι τους κατηγοριοποιούν ως "διαφορετικούς".

Παράσταση-performance "No man is an island entire of itself"
1-5 Ιουλίου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 19.30 και 21.00
Σε μια σειρά από παράδοξα ονειρικά δωμάτια, δέκα κάθε φορά θεατές συναντούν τους πέντε κατοίκους τους, οι οποίοι ως άλλα εκθέματα συνομιλούν με τους "έγκλειστους εαυτούς τους". Καθοδηγούμενοι από μια γυναικεία φωνή στα ακουστικά που φορούν, οι επισκέπτες προχωρούν όλο και βαθύτερα σε μια νοερή περιπλάνηση στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων -1 του μουσείου. Μέσα από τις ποιητικές τους αυτές συναντήσεις, οι θεατές καλούνται να βιώσουν μια προσωπική διαλογιστική εμπειρία.

16o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας "Technotribalism" online
Από 10/07, με ένα κλικ εδώ
Με την θεματική του Φεστιβάλ "Technotribalism", πιο επίκαιρη από ποτέ στην περίσταση του κορονοϊού, όπου κάθε βιομετρικό και κάθε επιστημονικό δεδομένο έχει ζωτική σημασία, και κάθε ψηφιακό αποτύπωμα ικανοποιεί την πείνα της κοινωνικής απόστασης, το Φεστιβάλ θέλει να προάγει τη συλλογικότητα και την ανοικτότητα προς τη γνώση, την τέχνη και την επιστήμη ως ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να στήσουμε το νέο μας κόσμο.

"Με το τριαντάφυλλο στο στήθος" του Τένεσι Ουίλιαμς
22/07, Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσσης, 21.00
Από το Θεατρικό Εργαστήρι- Θεατρική Ομάδα Μάνου Χατζηγεωργίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ Ι. Ρέντη. Για το υπόλοιπο πρόγραμμα παραστάσεων (που δεν είναι όμως δωρεάν), κάντε ένα κλικ εδώ

Παρουσίαση την έκδοση «Φύλλο Πορείας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι»
Mια έκδοση κειμένων που αναλύει την εξέλιξη των κοινωνιών, τις αλλαγές στη διάρκεια της Ιστορίας, τη δημιουργία του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών του, την περίοδο του Μεσοπολέμου, τα πραξικοπήματα, τη φασιστική κατοχή, τις μεταπολεμικές δεκαετίες και το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29/6 στις 20:00 στο πρώην κτήριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ (Πάρκο Ελευθερίας, στάση του μετρό Μέγαρο Μουσικής).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v