Πάμε για τσιπουράκι και μεζέ;

Η εποχή σηκώνει μεζεδάκια σε τραπεζάκια έξω στα αγαπημένα μας τσιπουροκαφενεία. Και θα στείλουμε κι εσένα.
Πάμε για τσιπουράκι και μεζέ;

Είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να πεις "Δεν με νοιάζει τίποτα", να τα παρατήσεις όλα και να πας να πιεις τσίπουρα. Επειδή όμως τσίπουρο ξεροσφύρι χτυπάει άσχημα, να πάρεις και κάναν ωραίο μεζέ, να τα συνδυάσεις.

Ευτυχώς, μετά από όλο αυτό το τραυματικό τρίμηνο που ζήσαμε (και ίσως δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ, δεν ξέρουμε, ήταν ένα πλήγμα) μπορούμε και πάλι να μαζευτούμε με την παρέα στα αγαπημένα μας στέκια και να απολαύσουμε τα τσίπουρα και τους μεζέδες μας. Άντε 'γεια μας!

Τσιπουροκατάσταση

Καραΐσκου 131, Τερψιθέα, Πειραιάς, τηλ.: 210 4131911
Θα μπορούσαμε να πούμε και να μην υπερβάλουμε κιόλας, ότι είναι η καλύτερη ταράτσα του Πειραιά, απλώνει όμως και τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, επειδή οι ταράτσες έχουν την κακή τάση να γεμίζουν γρήγορα. Στα τσιμπολογήματα της φάσης βρίσκουμε πατατοσαλάτα, ντάκο, ντολμαδάκια με κιμά, γεμιστή πιπεριά, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και αχνιστά μύδια στο τηγάνι και λοιπά ωραία θαλασσινά. Συνοδεύουμε με ωραίο τσιπουράκι ή ούζο, και πληρώνουμε περί τα 15-20€ το άτομο.

Βολιώτικο Τσιπουράδικο

Λεπενιώτου 1, Ψυρρή, τηλ.: 210 3223691
Ένα στέκι που το όνομά του προδίδει το μενού: εδλω σερβίρονται παραδοσιακοί μεζέδες από την ιδιαίτερη πατρίδα του μάγειρα (τον Βόλο, φυσικά) τους οποίους συνοδεύει με ζωντανή μουσική από ένα μπουζούκι και μια κιθάρα, και φυσικά με μια μεγάλη ποικιλία από ούζα και τσίπουρα. Αράζουμε στον κήπο, λοιπόν, και απολαμβάνουμε μεζεδάκια θαλασσινά ή στεριανά (τα κρεατικά του είναι πολύ ωραία) και τσεκάρουμε από την λίστα μας ένα ακόμα από τα μισό εκατομμύριο μαγαζιά στου Ψυρρή που θέλουμε να ξαναπάμε. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο.

Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη

Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3479327
Ένα από τα πιο παλιά στέκια στα Πετράλωνα, το Τσιπουράδικο του Αποστόλη έχει έναν μικρό εσωτερικό χώρο με τέλειο, γραφικό μωσαϊκό στο πάτωμα, νοσταλγική διακόσμηση και λευκές καρέκλες σαν παλιού καφενείου, στις οποίες αράζουμε για να απολαύσουμε τσίπουρο συνοδεία μεζέδων απλών, παραδοσιακών, όπως πρέπει: τηγανιά, φάβα, σαγανάκι, λουκάνικο, ντάκο και ποικιλίες κρεατικών. Για τσίπουρο και άφθονα μεζεδάκια θα πληρώσετε περί τα 15€ το άτομο.

Ρούκουνας

Λ. Ηρακλείου 29Β, Άνω Πατήσια, τηλ: 216 7002135
Βλέπεις τσιπουράδικο στα Πατήσια, και σου προσφέρει αυτό ακριβώς που περιμένεις: Χαλαρό κλίμα και τέλεια αλλά πολύ τίμια μεζεδάκια. Πιάνουμε λοιπόν θέση σε ένα από τα λιγοστά του τραπεζάκια και παραγγέλνουμε ρακή, ούζο, τσίπουρο ή και ωραίο χύμα κρασί, και συνοδεύουμε με τους πολύ νόστιμους μεζέδες του. Ενδεικτικά αναφέρουμε το μεθυσμένο χοιρινό, τα πιτάκια ημέρας και τον καγιανά με σύγκλινο. Και εδώ λαϊκά και ρεμπέτικα συνοδεύουν την ρακοποσία. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€ ανά άτομο.

Ο Λόλος

Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ: 21 09217266
Ο Λόλος είναι ένα μεζεδο-καφενείο που θα σου φέρει στο μυαλό τα παλιά. Και είναι λογικό, είναι από τα πιο παλιά μαγαζιά της γειτονιάς του, και η εμπειρία των χρόνων φαίνεται στα πιάτα που ετοιάζονται κάθε μέρα, όπως και στα εκλεκτά μαγειρευτά.Ο γαύρος μαρινάτος, τα τηγανιτά κουτσομουράκια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, το σπετζοφάι, τα φασόλια γίγαντες και η φάβα είναι σίγουρα στα "ναι" του καταλόγου. Ο λογαριασμός, μαζί με το τσιπουράκι μας, δεν ξεπερνά τα 12€/άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v