Ωραία ελληνικά καφενεδάκια στην Αθήνα

Μερικές φορές ξεκινάς για καφέ, αλλά καταλήγεις να πίνεις ούζο και να τσιμπολογάς παραδοσιακά μεζεδάκια. Συμβαίνει, και θα σου πούμε και πού να το ζήσεις.
Ωραία ελληνικά καφενεδάκια στην Αθήνα
Πολλές φορές, όταν βγαίνουμε έξω, χάνουμε την αίσθηση του χρόνου. Βγαίνουμε, ας πούμε, το μεσημεράκι για έναν χαλαρό καφέ με φίλο, να πούμε τα νέα μας σαν άνθρωποι, και πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, το ρολόι δείχνει την ώρα που αποσύρονται τα λεωφορεία, κοντεύουμε να αδειάσουμε δεύτερο καραφάκι ούζο και έχουμε μπροστά μας γαύρο μαρινάτο.

Συμβαίνουν αυτά. Το παν είναι να περνάμε καλά, και θα σου δώσουμε μερικές πολύ ωραίες διευθύνσεις για να περάσεις κι εσύ καλά.

Αγροτικόν

Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 21 0572 9629
Το πρωί για καφεδάκι, το βράδυ για ρακές. Όποια ώρα της ημέρας κι αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς, θα είναι γεμάτο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που βγάζει τραπεζάκια έξω. Οι μεζέδες είναι πολύ φτηνοί (ξεκινούν από 2€) και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τσιμπολογήματος—από παστουρμαδοπιτάκια μέχρι πολύ ωραίο ταμπουλέ. Αν πάμε αργά, για πλήρες φαγοπότι, υπολογίζουμε περί τα 12€ το άτομο.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 21 0641 0057
Μικρούλι, παρεΐστικο και μοντέρνο όσο πρέπει, το Ρακούν μας περιμένει εκεί που η Ασκληπιού συναντά την Αλεξάνδρας, χωρίς την βαβούρα της λεωφόρου, όμως. Το πρωί σερβίρει αχνιστό καφεδάκι σε φοιτητές που διαβάζουν και βγάζουν το λάπτοπ τους να κάνουν εργασία, ενώ όσο περνά η ώρα, ο καφές γίνεται παγωμένη μπύρα και στο τραπέζι καταφτάνουν μεζεδάκια όπως τα συγκλονιστικά τους γεμιστά μανιτάρια. Η μπύρα ξεκινά από 3€, ενώ αν θέλουμε να φάμε, ο λογαριασμός θα βγει περί τα 10-12€ το άτομο. Δεν είναι σπάνιο να πετύχεις και live ρεμπέτικα τα βράδια.

Το Παγκάκι

Γ. Ολυμπίου 17-19, Κουκάκι, τηλ.: 213 0009927
Το βλέπεις από μακριά και σου φαίνεται σαν ένα μπαράκι που γίνεται χαμός. Δεν είναι μπαράκι, όμως. Είναι ένα τέλειο… «φοιτητικό καφενείο», που ανοίγει το μεσημέρι και σερβίρει εκτός από μερακλίδικο καφεδάκι, ακόμα πιο μερακλίδικους μεζέδες, μέσα σε ένα τέλειο, εναλλακτικό κλίμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο hip εξ υμών. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 1,5€, και οι τιμές στους μεζέδες είναι εξίσου χαμηλές, στα 3-5€. Κι εδώ καθόλου απίθανο θέαμα τα liveρεμπέτικα τα βράδια.

Ο Μπαμπάς

Φαλήρου 53, τηλ. 215 5505565
Και παραμένουμε (επιμένουμε;) Κουκάκι, με αυτό το μαγαζί που σερβίρει ατμόσφαιρα σαν παλιό καφενείο, με ολίγη από industrialμινιμαλισμό. Επειδή αν δεν παίξεις με τα (φαινομενικά) αταίριαστο στο design, πώς θα ανακαλύψεις τόσο τέλειους συνδυασμούς; Ο Μπαμπάς είναι σχεδόν δίπλα στο μετρό του Φιξ, βγάζει τραπεζάκια έξω για πρωινό καφεδάκι, μα όσο βραδιάζει το γυρνάει στα ουζάκια (και στα φθηνά ποτά, από 5€ το απλό) και στα λίγα αλλά πεντανόστιμα τσιμπολογήματα ημέρας. Και επειδή το πολύ ρεμπέτικο πέφτει κομματάκι βαρύ, εδώ η μουσική είναι πιο rock’n’roll φασούλα.

Καφέ Βαρνάβα

Πλατεία Βαρνάβα 1, Παγκράτι, τηλ: 2107017008
Είναι κουκλίστικο, και βρίσκεται στην θέση του στο λατρεμένο Παγκράτι, πολύ πριν το Παγκράτι γίνει… λατρεμένο από όλη την Αθήνα. Η αισθητική του φέρνει με ειλικρινή νοσταλγία αέρα καφενείου από την παλιά Αθήνα, ενώ η τέλεια σκιά που φτιάχνουν τα ψηλά δέντρα της ομώνυμης πλατείας φροντίζει να αράζουμε με όλη την άνεση του κόσμου. Ανοίγει από τις 7 το πρωί για το πρώτο καφεδάκι της ημέρας, και κλείνει στις 2 το… επόμενο πρωί, για ένα τελευταίο πριν πάμε για ύπνο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v