Τα πιο θεατράλε μπαρ της Αθήνας

Υπάρχουν μπαράκια μίνιμαλ, μπαράκια ρετρό, και υπάρχουν και μπαράκια που σε μεταφέρουν στην δική σου προσωπική θεατρική παράσταση.
Τα πιο θεατράλε μπαρ της Αθήνας
Δεν προσφέρουν όλα τα μπαρ την ίδια εμπειρία. Άλλα είναι χύμα, άλλα κυριλέ. Άλλα μαζεύουν νεαρόκοσμο μετά τις δώδεκα μονάχα, άλλα είναι ιδανικά για να πιεις ένα ποτάκι αμέσως μετά την δουλειά και να πάρεις μια ανάσα. Υπάρχουν όμως και μερικά μπαρ που έχουν λίγο μεγαλύτερα όνειρα, που είναι κάπως πιο εκφραστικά με την ταυτότητά τους.

Είναι μπαρ λίγο δραματικά, λίγο υπερβολικά, μα έχουν μια γοητεία που σε μαγνητίζει. Είναι μπαρ θεατρικά, θα λέγαμε. Και αυτά είναι τα αγαπημένα μας στην Αθήνα.

Beauty Killed the Beast

Παραμυθίας 14, τηλ.: 697 326 2362
Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό από την δεκαετία του ’30, στεγάζεται ένα μπαράκι που από την πρώτη στιγμή που άνοιξε έκανε τον κόσμο να θέλει να το φωτογραφίσει. Κάθε του γωνιά είναι μια υπέροχα σκηνογραφημένη ιστορία, και σε συνδυασμό με τα signature cocktails του, όπως το Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας, μας βάζουν σε μουντ για ακόμα περισσότερη ανάλυση. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

42

Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 6948242455
Από τα πιο στιλάτα μπαρ της πόλης, το 42 άνοιξε τις πόρτες του και από τότε μας υποδέχεται σε έναν χώρο που θυμίζει κάτι από ποταπαγόρευση, κάτι από νότο της Αμερικής, και πολύ από σκηνικό μιας παράστασης που οι πρωταγωνιστές συναντιούνται σε ένα μπαρ και λένε μεγάλες αλήθειες για την ζωή—εκείνου του είδους οι παραστάσεις που μετά σε κάνουν να πεις «Χρειάζομαι ένα ποτό, να τα σκεφτώ όλα αυτά». Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-10€.

Clumsies

Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 210 3232682
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι έχει συμπεριληφθεί στα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Και μόνο που περνάς από έξω καταλαβαίνεις ότι στο Clumsies συμβαίνει κάτι ωραίο. Και μπαίνει στα πιο θεατράλε μπαρ για αυτόν τον σούπερ στιλάτο μινιμαλισμό που έχει. Δεν είναι ένα μπαρ χύμα, δεν είναι σίγουρα ένα μπαρ άδειο, αλλά δεν είναι και ένα μπαρ φορτωμένο μέχρι τα μπούνια· έχει τέλεια, θεατρική οικονομία το σκηνικό. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Café Rue de Marseille

Μασσαλίας 11, Κολωνάκι, τηλ. 21 0362 6606
Εδώ έχουμε θέατρο πειραματικό, επαναστατικό, θέατρο νεανικό, θέατρο για μεγάλους... Με τόση ιστορία, μπορείς να παίξεις κάθε παράσταση σ’ αυτό το μαγαζί. Μπόνους η σκακιέρα που σε καλωσορίζει με το που μπαίνεις μέσα, και σε βάζει αυτόματα σε διάθεση για φιλοσοφικές αναλύσεις. Το απλό ποτό από 7€.

Κύριος

Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη, τηλ: 21 0640 0615
Από την λεπτομέρεια στο ταβάνι μέχρι τον τελευταίο καθρέφτη, εδώ έχουμε μία υπερπαραγωγή. Επειδή καλό (πολύ καλό) το πειραματικό θέατρο, αλλά μια στο τόσο αξίζει να δεις και μια παράσταση που θα σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου από το δέος. Το αλκοολούχο ανάλογο θα συμβεί, που λες, με τα κοκτέιλ του Κυρίου, που ξεκινούν από 9€.

Faust
Καλαμιώτου 11, τηλ: 21 0323 4095

Εντάξει, σου την σκάσαμε και το αφήσαμε τελευταίο, επειδή μάλλον θα αναρωτιόσουν τόση ώρα «Πού είναι το Faust;» Ε ναι, το πιο θεατράλε μπαρ της Αθήνας, και οι τρεις σούπερ ατμοσφαιρικοί και καλλιτεχνικοί χώροι του, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το κείμενο. Το κοκτέιλ του ξεκινούν από 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v