Τα online δωρεάν της εβδομάδας

Μπορεί να μην έχει και πολλά να κάνουμε έξω, μπορεί τα θέατρα να είναι κλειστά, αλλά υπάρχουν ωραία δωρεάν πραγματάκια που συμβαίνουν στο ίντερνετ...
Τα online δωρεάν της εβδομάδας
Μπορεί να μην έχουν ανοίξει ακόμα τα θέατρα, και οι συνωστισμοί να απαγορεύονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε online και δωρεάν πράγματα να κάνουμε. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές της εβδομάδας.

*Τρέχει ακόμα ο διαγωνισμός διηγήματος και φωτογραφίας από τον Ιανό, με θέμα – τι άλλο; – την καραντίνα. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε ένα κλικ εδώ


*Στο Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εξακολουθούν να ανεβαίνουν πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις και ομιλίες.


βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση, από την άλλη, προσφέρει εντελώς δωρεάν ανάλυση σε επτά ποιήματα του Καβάφη, και γενικότερη συζήτηση πάνω στο έργο του μεγάλου ποιητή. 

*1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Έξοδος: Άνοιξη"

Από τις 17 Μαΐου έως και τις 8 Ιουνίου 2020, έντεκα νέες βίντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, οπερέτας, μουσικού θεάτρου -οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία-, καθώς και μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση χορού, έρχονται δωρεάν στο σπίτι μας μέσω του www.nationalopera.gr.

*Στις 19 Μαΐου ξεκινά online και το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες, ένα κλικ εδώ

*snfccAtHome Παραβάσεις: Κώστας Καρυωτάκης (Ηχογραφημένη ανάγνωση)

Ένα πορτραίτο του Κώστα Καρυωτάκη, μέσα από τα ποιήματα, τα πεζά και τις επιστολές του, σκιαγραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στο πλαίσιο των Παραβάσεων, του Θεατρικού Αναλογίου του ΚΠΙΣΝ. Σε σκηνοθετική επιμέλεια της Έφης Θεοδώρου, οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής και Εύη Σαουλίδου αποκάλυψαν τη μελαγχολική φύση του ποιητή, μέσα από μια δραματουργική σύνθεση που συνέδεε αποσπάσματα από όλο το φάσμα του λογοτεχνικού του έργου, ενώ ο Διονύσης Μαλλούχος τους συνόδεψε στο πιάνο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v