Τα μπαρ που μας λείπουν

Θα μπορούσαμε να πούμε όλα τα μπαρ, και να το εννοούμε κιόλας, αλλά εντάξει—διαλέξαμε μερικά αγαπημένα.
Τα μπαρ που μας λείπουν

Και μ’ αυτά και μ’ εκείνα (πανδημία και καραντίνα), αφήσαμε πίσω ένα από τα αγαπημένα μας θέματα για να γράφουμε· τα τέλεια μπαράκια αυτής της πόλης. Κι επειδή ακόμα δεν έχουν ανοίξει, αλλά τα θέλουμε πώς και πώς πίσω στην ζωή μας, αναπολούμε μερικά από τα αγαπημένα μας μπαράκια—και έχουμε ήδη ετοιμάσει τι θα βάλουμε όταν τα πάρουμε σβάρνα μόλις ανοίξουν.

Rabbithole

Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559
Η αγαπημένη μας κουνελότρυπα είναι σίγουρα ο τοπ χειμερινός μας προορισμός στο κέντρο, αλλά το καλοκαίρι αποκτά άλλη γλύκα. Η δροσιά της στοάς σε συνδυασμό με τον (σχετικά) ανοιχτό χώρο – αλλά και τις πάντα σταθερές της άψογης μουσικής και ακόμα πιο άψογων κοκτέιλ – φτιάχνουν τον τέλειο χώρο για ένα ποτό αργά το απόγευμα, ή για εκκίνηση της μπαρότσαρκάς σου.

Barrett
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή
Προφανώς μας έχει λείψει το Barrett, και μας έχουν λείψει και οι μουσικές του και ο ωραίος του κόσμος. Και ακόμα περισσότερο μας έχει λείψει να κάνουμε επισκέψεις σχετικά νωρίς, που ακόμα δεν έχει γεμίσει, να πιάνουμε γωνία στο μοναστηριακό τραπέζι – δίπλα στο μπαλκονάκι, βολεύει και για το κάπνισμα – και να περνάμε λίγες ώρες απόλυτης χαλάρωσης.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300
Μέσα στην καραντίνα μάς μάθαινε να φτιάχνουμε τα κοκτέιλ της, αλλά θέλουμε να τα πιούμε σωστά κι επαγγελματικά φτιαγμένα. Συγγνώμη, δηλαδή. Όχι τίποτα άλλο, στο σπίτι μας δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φτιάξουμε τόσο ατμοσφαιρικό σκηνικό όσο σ’ αυτό το τοσοδούλι μπαράκι που έκανε τον κόσμο να θυμηθεί γιατί είναι ωραία στην Ασκληπιού.

Booze

Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 211 4053733
Έλα τώρα που δεν περίμενες να δεις το Booze σ’ αυτή την λίστα. Έλα τώρα που χρειάζεσαι να σου εξηγήσουμε τι είναι το Booze. (Όχι, αλήθεια, αν δεν έχεις πάει ποτέ, εμπιστεύσου μας τυφλά, είναι απ’ τα σημαντικότερα μπαρ της Αθήνας.)

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 210 3801380
Για να είμαστε ειλικρινείς, η όλη φάση του Κόκκινου Λωτού είναι το σέξι στριμωξίδι του. Είμαστε, αλήθεια, ψυχολογικά έτοιμοι να πέσουμε πάλι στο σέξι στριμωξίδι; Ναι, ποιον κοροϊδεύουμε, πιθανότατα ναι. Και εκτός από τις στενές επαφές, θα απολαύσουμε και μερικά από τα φθηνότερα κοκτέιλ της πόλης.

Intrepid Fox

Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ. 210 3466055
Επειδή και οι μεταλάδες της Αθήνας έχουν ψυχή (κι ας μην το λένε φωναχτά οι πιο ντεθάδες) και έχουν ανάγκη να βγουν έξω και να πιούνε μπύρες. Ακούγοντας, αν γίνεται, μουσική που να μην τους κάνει να θέλουν να πέσουν από το μπαλκόνι—έχουν ευαίσθητα, άλλωστε αυτιά. Ευτυχώς υπάρχει και το Φοξ.

Match Point

Αινιάνος 1, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8250898
Επειδή τίποτα δεν είναι πιο χαριτωμένο από ένα πρώτο ραντεβού εκεί. Και στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, με την δροσούλα του δειλινού. Και στο όμορφο δρομάκι, που είναι μισό λεπτό απ’ την Πατησίων, αλλά νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο εντελώς άλλο σημείο της πόλης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v