Η βόλτα του Σαββάτου: Άνοιξη στου Φιλοπάππου!

Το Σάββατο μας έχει βόλτες στο λόφο, επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, μεζεδάκια και μεταμεσονύκτιες ανατριχίλες.
Η βόλτα του Σαββάτου: Άνοιξη στου Φιλοπάππου!

Όπως θα έχετε καταλάβει αγαπάμε τις ξεναγήσεις στην πόλη, πόσο μάλλον όταν αυτές πραγματοποιούνται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, μια ανάσα δηλαδή από το λόφο –μπαλκόνι της Αθήνας, τον λόφο Φιλοπάππου.

Τι καλύτερη αφορμή για να πιάσουμε την άνοιξη και τις αλλεργίες της λοιπόν, από το να βολτάρουμε αρχικά στα μονοπάτια του και στη συνέχεια να ταξιδέψουμε στα… αστέρια αλλά και στα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων;

Πιο μετά, λέμε να ενδώσουμε στη… θάλασσα και να φάμε φτηνό και νόστιμο ψαράκι στου Ψυρρή, ενώ για (πολύ) αργότερα το βράδυ να αφεθούμε στη νοσηρή φαντασία μιας ταινίας που δεν πήρε ποτέ διανομή στις ελληνικές αίθουσες, όμως προβάλλεται με πλήρως αποκατεστημένη κόπια στο Ααβόρα.

Σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον;

Βόλτες στα μονοπάτια του Φιλοπάππου

Acropolis

Ο αγαπημένος μας αθηναϊκός λόφος προσφέρει απλόχερα διαδρομές σε φόντο πράσινο, και ένα από τα ευκολότερα λοφάκια του για να σκαρφαλώσουμε διασχίζεται από ένα ευρύτατο δίκτυο μονοπατιών ιδανικό για εξερεύνηση. Για όσους δεν είναι φαν του (πολύ) περπατήματος το άραγμα με καφεδάκι και βιβλιαράκι στο καφενεδάκι του Πικιώνη επιβάλλεται. Μπορεί να μη λειτουργεί πλέον, όμως παραμένει μια όαση χαλάρωσης. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας τώρα, η ανηφορική διαδρομή κάτω από τα δέντρα προς το μνημείο του Φιλοπάππου χαρίζει όμορφη πανοραμική θέα στην πόλη.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Στο κομψό κτίριο του 19ου αιώνα στον λόφο των Νυμφών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο ανοίγει ανά τακτά διαστήματα τις πύλες του στο κοινό της πόλης μέσα από πάσης φύσεως ξεναγήσεις. Μία από αυτές πραγματοποιείται το Σάββατο στις 17.00 και περιστρέφεται γύρω από τον πρώτο γνωστό αναλογικό υπολογιστή ηλικίας 2000 ετών, ο οποίος είχε σχεδιαστεί για να προβλέπει ουράνια φαινόμενα, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Η αστροφυσικός Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού αναλαμβάνει να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά και τις δυνατότητές του, ενώ αν νομίζατε πως το μενού δεν περιλαμβάνει παρατήρηση του ουρανού γελαστήκατε! Το τηλεσκόπιο Δωρίδη μας περιμένει για παρατήρηση του ουρανού και οι αίθουσες του Αστεροσκοπείου ανοίγουν για εμάς ώστε να θαυμάσουμε το καταπληκτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, τον περίφημο χάρτη της Σελήνης που σχεδίασε ο Ιούλιος Σμιθ, και τα μυστικά της βιβλιοθήκης του.

Το κόστος τις δίωρης ξενάγησης είναι 10€/ άτομο, ενώ η είσοδος στο Αστεροσκοπείο κοστίζει 5€ για ενήλικες. Δηλώστε συμμετοχή εδώ και η ομάδα της Actionplus θα επικοινωνήσει μαζί σας ηλεκτρονικά για την επιβεβαίωση συμμετοχής και την πληρωμή.

Ψαροκατάσταση στου Ψυρρή

#atlantikos #psiri #Athens #greece💙 #grerce #greece #food #Μπακαλιαρος #μαριδα #σαδελες #χορτα #βαρβαγιαννη #drinking #spiderman #comics #instacomics

Ένας μικρός… Ατλαντικός κρύβεται σε ένα στενάκι της γειτονιάς του Ψυρρή και μας καλεί στα λιγοστά τραπεζάκια του να δοκιμάσουμε φρέσκους μεζέδες θάλασσας σε αρκετά καλές τιμές. Στο νούμερο 7 της Αυλητών, το μενού περιλαμβάνει νοστιμιές, όπως ψητές σαρδέλες, καλαμάκια τόνου, φρέσκο ψάρι ημέρας, ποικιλίες θαλασσινών, μαμαδίσιο καλαμάρι και ωραίες σαλάτες σε τιμές που κυμαίνονται στα 15-20€/ άτομο με ουζάκι, αναλόγως πόσο πεινασμένοι είστε. 

Bonus για σινεφίλ ψυχές: Κρόνενμπεργκ στο Ααβόρα



Η πιο παράξενη, η πιο τολμηρή, η πιο... Κρονενμπεργκ-ική ταινία του δημιουργού της, με τον Τζέιμς Γουντς και την Ντέμπι Χάρι, δεν αγοράστηκε ποτέ από έλληνα διανομέα, αν και σήμερα θεωρείται η πιο αντιπροσωπευτική ταινία του. Ο λόγος για το αρρωστημένα γοητευτικό Videodrome, το οποίο το Midnight Express του Άκη Καπράνου θα προβάλλει στον καλτ κινηματογράφο Ααβόρα  στις 12.30 τα μεσάνυχτα. Την προβολή θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Ρόμπυ Εκσιέλ. To εισιτήριο κοστίζει 5€.

Long live the New Flesh!

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v