Τα μπαρ που θα πας τώρα για χαμό

Ο χάρτης των βραδινών αθηναϊκών εξόδων είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που όλο αλλάζει. Κι εμείς τον παρακολουθούμε στενά.
Τα μπαρ που θα πας τώρα για χαμό
Ο χάρτης των βραδινών αθηναϊκών εξόδων είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που όλο αλλάζει. Την μια στιγμή δεν γίνεται να μη βγαίνεις σε μία γειτονιά, την άλλη έχει γίνει το απόλυτο χοτ σποτ πέντε δρόμους παρακάτω. Ή πέντε στάσεις του μετρό. Κι επειδή μας αρέσει να κρατάμε σημειώσεις για το πού γίνεται η φάση, αυτά είναι μερικά από τα μπαράκια που πρέπει να πας τώρα αν θες να δεις (και να μπλεχτείς με) μπόλικο κόσμο.

Speakeasy

Λέκκα, Σύνταγμα
Το Speakeasy πέρασε προ πολλού την φάση που ήταν όντως το… υπόγειο μυστικό αυτών που ήξεραν να βγαίνουν (και να πίνουν). Πλέον, κι ας χρειάζεται ακόμα να βρεις την πόρτα και να χτυπήσεις το κουδούνι, λίγοι είναι αυτοί που δεν ξέρουν το μπαράκι αυτό, τις ξέφρενες 30s μουσικές του και τα φοβερά του κοκτέιλ. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ο λαός που κατεβαίνει για ποτό στο κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να το τιμάει, μέρα με την μέρα, και να το βάζει ακόμα στους κορυφαίους προορισμούς. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Άσυλο

Αχιλλέως 38, Αθήνα
Μια πολύ δυνατή επιλογή στο Μεταξουργείο, αλλά για τότε που η ώρα έχει περάσει, που τα λόγια είναι περιττά και μιλούν μονάχα τα ηχεία και τα ποτήρια. Μαζεύει από μπουζουκόβιους μέχρι μεταλλάδες, και παίζει μουσικές από ηλεκτρονική μέχρι ελληνικά. Ανοίγει αυστηρά μετά τα μεσάνυχτα, και γεμίζει αρκετά πιο μετά, για να σερβίρει πάμφτηνα ποτά, στα 3€ μόλις.

Έλα να σου Πω

Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο, τηλ: 2130272785
Παραμένουμε Μεταξουργείο και μετακινούμαστε μια ανάσα από το μετρό, για να πάμε σε ένα μπαράκι που τάραξε τα νερά με το που άνοιξε, αλλά όσο πάει γίνεται όλο και πιο αγαπητό. Το Έλα να σου πω τιμά το όνομά του, με το να είναι… ένα μαγαζί που αποφεύγει με πανέξυπνους ελιγμούς κάθε περιγραφή. Πρέπει όντως να πας και να αφήσεις τις ιδιαίτερες μουσικές του και την απίστευτη ατμόσφαιρά του να σου πουν ποια είναι η φάση. Από εμάς θα ακούσεις ότι είναι παράξενο, και όπως όλα τα παράξενα, το αγαπάμε. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Django Bar

Γεωργίου Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ: 694 435 2237
Αν νιώθεις ότι η ζωή σου είναι μια ταινία του Ταραντίνο – με λιγότερη βία, ίσως – τότε το μόνο μπαρ που χρειάζεσαι είναι το Django της Κηφισιάς. Πιάνοντας τα ηνία από το παλιότερο αγαπημένο Μουστάκι Bar, σερβίρει υπέροχα κοκτέιλ, παίζει δυνατές μουσικές από έμπειρους dj’s και φροντίζει να μας θυμίζει ότι υπάρχει (δυνατή, κεφάτη, τέλεια) ζωή και εκτός κέντρου. Τα κοκτέιλ του με τα ευρηματικά, κινηματογραφικά ονόματα, ξεκινούν από 8€.

Santarosa

Ασκληπιού 69, Εξάρχεια, τηλ: 2155101784
Το γεγονός ότι η φάση έχει μεταφερθεί εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο στην Ασκληπιού, το έχουμε ξαναπεί. Και ξαναπεί, και ξαναπεί. Και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, επειδή αλήθεια, όποιο μπαράκι κι αν επιλέξεις σε αυτόν τον δρόμο για την βραδινή σου έξοδο, θα περάσεις τέλεια και θα δεις πολύ κόσμο. Ίσως να έρθεις και κοντά σε πολύ κόσμο, επειδή προφανώς σε ένα μπαρ σαν το Santarosa δεν μπορείς παρά να αφεθείς και να φλερτάρεις ελεύθερα με όποιον βρίσκεται δίπλα σου. Κι αν δεν κάτσει το φλερτ, πάμε παρακάτω· δεκατέσσερα μέτρα μπάρα είναι αυτά. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v