20 μέρη για να περάσεις τέλεια στην Πάτρα

Βολτάρουμε στην βασίλισσα του Καρναβαλιού, την… φοιτητομάνα Πάτρα, και επιλέγουμε τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό, ποτό και ξεφάντωμα.
20 μέρη για να περάσεις τέλεια στην Πάτρα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το κέντρο της σφύζει καθημερινά από ζωή, ενώ η νύχτα τη βρίσκει μονίμως κεφάτη με πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο, σε απόσταση λίγο λεπτών ποδαρόδρομου μιας και το αυτοκίνητο είναι περιττό.

Η Πάτρα είναι η χαρά της ζωής και της οικονομικής εξόδου, αλλά και ιδανικός προορισμός σωματικής και πνευματικής αποσυμπίεσης από το στρες της Αθήνας.

Τι θα κάνεις λοιπόν εδώ για να περάσεις ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο; Ψάξαμε, ρωτήσαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε τα καλύτερα.

* Θα πιάσεις μπάρα (ή αίθριο για καφεδάκι) στο Bara, το ατμοσφαιρικό all day μαγαζί της Ρήγα Φεραίου με τη μοντέρνα ξύλινη διακόσμηση και τις πάντα ανεβαστικές mainstream ελληνικές και ξένες μουσικές, στο οποίο μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και κάποιες επιλογές ελληνικής κουζίνας. Το απλό ποτό στα 6€.



* Θα περάσεις τις πύλες του Abbey, το οποίο ειδικεύεται στα καλά κοκτέιλ και την ωραία ατμόσφαιρα, σε έναν μινιόν αλλά άκρως ατμοσφαιρικό χώρο με ρετρό διακόσμηση και ωραίες τζαζ και ροκ μουσικές. Επίσης ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι, brunch και μεσημεριανό. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

* Θα χορέψεις ως το πρωί με τις ελληνικές και ξένες επιλογές της Sofita, η οποία ξεχωρίζει με την μακρόστενη μπάρα της και τον διάδρομο που ευνοεί την κοινωνικοποίηση μεταξύ των θαμώνων που λικνίζονται σε mainstream hits. Το απλό ποτό στα 6€.



* Θα εντυπωσιαστείς από το σούπερ ατμοσφαιρικό ντεκόρ στα δύο επίπεδα του Oikos Bar, ένα «σπιτικό» club κρυμμένο σε ένα στενάκι, το οποίο αγαπά την ηλεκτρονική μουσική χωρίς όμως να βάζει παρωπίδες στον μουσικό του χαρακτήρα και γεμίζει τις «μεγάλες» ώρες.

* Θα πιεις ένα χαλαρό ποτάκι (από 6€) στα τραπεζάκια του Beau Rivage, ενώ αν θες τζέρτζελο θα περάσεις στον δεύτερο χώρο του, ακριβώς δίπλα. Εκεί κάθε Σάββατο γίνεται η λεγόμενη «απογευματινή», οι πόρτες ανοίγουν νωρίς το απόγευμα και μετατρέπεται αυτομάτως σε κλαμπ με 100% ελληνικές επιτυχίες, οι οποίες θα σε ζεστάνουν για να συνεχίσεις την νύχτα σου, μιας και κλείνει περίπου στις 12.

* Θα δεις από κοντά όλους τους επώνυμους της πόλης στο Bodegas, ένα μοντέρνο bar restaurant με υπέροχο εσωτερικό με φαρδιά τραπέζια για παρέες και μια καλοστημένη μπάρα για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και ποτά (από 6€) συνοδεία soul και jazz μουσικών. Στο γευστικό κομμάτι, το μενού του περιλαμβάνει εκλεκτά πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, ενώ διαθέτει και πληθωρική λίστα κρασιών – από 25€/ άτομο για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί.



* Θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε μπαράκι σε στοά της Αθήνας στο Distinto, το οποίο ξεκινά ως cafe και μετατρέπεται σε ορθάδικο όσο παίρνει και βραδιάζει για να υποδεχτεί κόσμο και κοσμάκη. Τις Κυριακές στα ελληνικά του πάρτι γίνεται ο καλός χαμός. Το απλό ποτό στα 7€.

* Θα γίνεις ένα με το πλήθος που κατακλύζει καθημερινά το Big Ben, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως art resto bar και διοργανώνει κεφάτα πάρτι για χορό τις Κυριακές στον άνετο και ψηλοτάβανο εσωτερικό του χώρο. Το απλό ποτό στα 7€.

* Δεν θα βαρεθείς θα χαζεύεις την θέα στο Λιμάνι από τα τραπεζάκια του Pas Mal, το οποίο ενδείκνυται και για χαλαρό ποτάκι τις καθημερινές αλλά και για μπόλικο χαμό τα Σαββατοκύριακα, με τους resident DJs να ξεσηκώνουν τα πλήθη σε πάρτι μέχρι πρωίας.



* Θα φωνάξεις… Dose! στο ομώνυμο και ένα εκ των κορυφαίων καφέ μπαρ στην Μαρίνα, ενώ απολαμβάνεις από τη μία τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα και από την άλλη το ποτό ή το κοκτέιλ σου συνοδεία ωραίων ξένων μουσικών οι οποίες ανεβαίνουν σε ένταση και κέφι όσο περνά η ώρα.

* Θα τσουγκρίσεις μπύρες σε μεγάλη ποικιλία τόσο σε φιάλες όσο και σε βαρέλι από την μπάρα του Beer Bar Q, το οποίο αγαπά τον ζύθο εξίσου με την ροκ και ενδείκνυται για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το παραδοσιακό mainstream μοτίβο των υπόλοιπων μπαρ της πόλης. Οι τιμές από 4€ για μια βαρελίσια μπύρα.

* Θα ακούσεις ωραίες jazz μουσικές και θα δοκιμάσεις ψαγμένα spirits στο Notos Jazz Bar, κάτω από πολυελαίους και φωτιστικά με μεγάλα ονόματα του είδους. Σημείωσε πως εδώ φιλοξενούνται συχνά και λάιβ από εγχώριες μπάντες όπως οι Flying Trio, Blues Cargo και K. Stouraitis Jazz Trio. Το απλό ποτό στα 6€.



* Θα νοσταλγήσεις τις παλιές καλές εποχές του βινυλίου (αν τις πρόλαβες) στο Mono, και θα πιάσεις θέση στη μπάρα για να πιεις ωραία ποτά και να ακούσεις rock, funky και soul μουσικές, αλλά και ελληνικά των 60s, ακόμα και ντίσκο ανάλογα τις διαθέσεις των Djs. Το απλό ποτό στα 6€.

* Θα δοκιμάσεις υπέροχες γεύσεις μεσογειακής αλλά και fuson κουζίνας στο Salumeria, συνοδεία κρασιού από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως Bao buns με γύρο πάπιας και τζατζίκι wakame, Tagliolini με καβούρι, αιγοπρόβειο βούτυρο, τρούφα και χαβιάρι sevruga και πρόβειο μπριζολάκι με σταμναγκάθι φρικασέ και ριγανάτο πουρέ πατάτας – από 20€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.



* Θα απολαύσεις παραδοσιακά, αλλά και μοντέρνα ελληνικά πιάτα στην παρεΐστικη Αμπάριζα. Το μενού της περιλαμβάνει νοστιμιές όπως ριζότο με γαρίδες, ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές, φιλέτο λαβράκι σωτέ με πουρέ παντζάρι και αρωματικό λάδι άνηθου, δροσερή σαλάτα με λάχανο, πορτοκάλι και σύκο και άλλα τέτοια ωραία – στα 15-18€/ άτομο, με κρασί.

* Θα πιεις το καφεδάκι με θέα στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων από τα τραπεζάκια του Talks, το οποίο διαθέτει και ένα πλούσιο μενού με πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, όπως μπιφτέκι γαρίδας με γκασπάτσιο ελληνικής σαλάτας και αρωματική κινόα, ταλιάτα από πρόβατο με βουβαλίσιο τραχανά και μους παρμεζάνας και κοτόπουλο με σπαράγγια, μοτσαρέλα και κρούστα παρμεζάνας με προσούτο – ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο περίπου, με ποτήρι κρασί.



* Θα εκτιμήσεις το λογοπαίγνιο στο όνομα του Σχαραβαίου, αλλά ακόμα πιο πολύ τα ψητά και τη σούβλα του. Κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γενναίες ποικιλίες σούβλας αλλά και ψητών για την μπύρα σου και ωραιότατο κότσι είναι μερικά από τα highlights του καταλόγου αυτής της συμπαθέστατης ψησταριάς – ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με μπύρα ή κρασί.

* Θα φας ασυναγώνιστο πιτόγυρο στον Μπαρμπαγιάννη, αλλά και ζουμερό σουβλάκι κοτόπουλο, μοσχάρι, μπριζολάκια σε μερίδα, χωριάτικο λουκάνικο τυλιχτό ή μερίδα, νοστιμότατο τζατζίκι και σπιτική τυροκαυτερή και θα χορτάσεις με την παρέα δίνοντας κάτι λιγότερο από 10-12€/ άτομο, με μπύρα.



* Τέλος, θα δεις, θα μυρίζεις και θα δοκιμάζεις… θάλασσα στην Βαρκαρόλα, μια μοντέρνα ψαροταβέρνα από την κουζίνα της οποίας βγαίνουν πιάτα όπως πέννες με γαρίδες και σαφράν, ψητή σαρδέλα, θράψαλο σχάρας με λαχανικά, κινόα με μαριναρισμένες γαρίδες σε λάιμ, καρπάτσιο κουτσομούρας και αστακομακαρονάδα – ο λογαριασμός στα 25-30€/ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v