Πέντε υπέροχα θε(α)ματικά καφέ στην Αθήνα

Καφεδάκι στη Χώρα των Θαυμάτων ή παρτίδες επιτραπεζίων σε φόντο μεσαιωνικό; Αυτά τα θεματικά καφέ στην Αθήνα είναι όλα ένα κι ένα – συνολικά πέντε δηλαδή.
Πέντε υπέροχα θε(α)ματικά καφέ στην Αθήνα

Θες να πιεις μια ζεστή σοκολάτα στον Ναό της μαύρης αμαρτίας; Να απολαύσεις το καφεδάκι σου κάτω από ένα γιγαντιαίο μανιτάρι από την Χώρα των Θαυμάτων; Στην Αθήνα τα πάντα μπορείς να κάνεις και σε αυτά τα πέντε θεματικά καφέ οι ώρες περνούν ευχάριστα.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ.: 210 3214144



Πάνω στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη βρίσκεται η πύλη μεταφοράς στον παραμυθένιο κόσμο της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων. Και των γλυκών θα προσθέσουμε μιας και σε αυτό το καφέ- οπτική εξτραβαγκάνζα θα δοκιμάσεις λαχταριστά γλυκά κάτω από μανιτάρια της Wonderland και θα πιεις ωραιότατο καφεδάκι. Εξυπακούεται τα πιτσιρίκια θα το λατρέψουν. Τα Σαββατοκύριακα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει αρκετή αναμονή, οπότε υπομονή: το παραμύθι έχει και την αρνητική του πλευρά.

Περισσότερα παραμυθένια καφέ εδώ

Acapus Cafe
Β. Λάσκου 39 και Αγίου Φανουρίου, Παγκράτι, τηλ: 2107646573



Πολλά χρόνια πριν γίνουν μόδα τα play houses, το μακρινό 1994 για την ακρίβεια, το Acapus άνοιξε τις πύλες του στους φαν των επιτραπεζίων και παρέμεινε μέχρι σήμερα ένα από τα πλέον ατμοσφαιρικά μέρη για παρτίδες. Ο χώρος θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο και προσφέρει εκατοντάδες επιτραπέζια δωρεάν (περισσότερα από 500) σε καλή κατάσταση για ατελείωτες ώρες παρεΐστικου παιχνιδιού. Καφέδες, ροφήματα, μπύρες, κοκτέιλς, αλλά και κάποιες επιλογές σε φαγητό (μπέργκερ, ποικιλίες κρεατικών), συνοδεύουν ωραιότατα τις παρτίδες. Εκτιμητέα επίσης τα μικρά ντουλαπάκια φόρτισης κινητών με ξεχωριστό κλειδί το καθένα.

Δες περισσότερα ψαγμένα μέρη για επιτραπέζια εδώ

Superfly
Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 21 1404 6076



Εφημερίδες, βιντεοπαιχνίδια, επιτραπέζια, αφίσες, απ’ όλα θα δεις σε αυτό το υπέροχο καφέ του Παγκρατίου στην ολοζώντανη πλατεία Βαρνάβα, όπου τα 70s και 80s ζωντανεύουν σε κάθε γουλιά καφεΐνης. Ακόμα και η απόδειξη έρχεται σε αυτοκινητάκι που πιθανώς να είχες μικρός, ενώ από το απόγευμα και μετά οι μουσικές παίζουν πιο δυνατά με διάφορους Djs – ανάμεσά τους και ο αγαπητός μας Nas Sunkissed – και τα κοκτέιλ είναι καλοφτιαγμένα και σε καλές τιμές. Οι τιμές τους από 6€ για ένα ωραίο Welcome to Varnava με Μαστίχα, λάιμ και πιπέρι.

The Dark Side of Chocolate
Σολωνος 49, Κολωνάκι, τηλ: 21 0339 2348



Η σκοτεινή πλευρά της κολασμένης γλυκιάς αμαρτίας σε καλεί να την ανακαλύψεις στο πιο ψαγμένο μέρος της Αθήνας. Σε αυτό το λιλιπούτειο μαγαζάκι στη Σόλωνος η ποικιλία είναι μεγάλη και περιλαμβάνει οτιδήποτε έχει να κάνει με σοκολάτα: από γλυκά και παγωτά όπως το fondue σοκολάτας, μέχρι ροφήματα (στα οπωσδήποτε η λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με αλάτι) και χειροποίητες, δικές τους σοκολάτες σε ιδιαίτερες βερσιόν, όπως αυτή με το δενδρολίβανο. Το απόλυτο must για chocoholics!

Espressaki café bistrot
Αγγ. Πυρρή 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2110126765



Η πιο χαριτωμένη, ζεστή γωνιά των Αμπελόκηπων βρίσκεται στη σκιά του Πύργου των Αθηνών και σε καλεί να διαβείς την πόρτα της για να τηλεμεταφερθείς στην Μονμάρτη. Φυσικά και θα το κάνεις, για να απολαύσεις ωραιότατο καφεδάκι, χειροποίητα γλυκά, νόστιμα αλμυρά και γλυκά σνακ ημέρας, αλλά και διάφορα άλλα ροφήματα (τσάι, χυμούς κ.α.) στην ξύλινή του μπάρα ή στα λιγοστά τραπεζάκια του. Η feelgood μουσική προσθέτει έξτρα πόντους χαράς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v