Τα αγαπημένα μας στου Ψυρρή

Μια γειτονιά, τόσες πολλές ιστορίες. Αποφασίζουμε να πάμε κέντρο, και διαλέγουμε τις αγαπημένες μας γωνίες στο Ψυρρή…
Λίγες περιοχές της Αθήνας μπορούν να συνδυάσουν τόσα ετερόκλητα στοιχεία, και να εξακολουθούν να έχουν δική τους προσωπικότητα. Και στου Ψυρρή θα βρεις τα πάντα. Από σούπερ, μικροσκοπικά μπαράκια για ρομαντικά τετ-α-τετ, μέχρι υπέροχες γωνίτσες για brunch, και μαγαζιά που η μουσική χτυπάει δυνατά μέχρι το πρωί.

Κι αυτά είναι τα αγαπημένα μας…

Ήβη
Ν. Αποστόλη 19 και Ήβης γωνία
Στο καφενείο της Ήβης θα φας μερικές απ’ τις καλύτερες έθνικ γεύσεις της πόλης. Χούμους, αρμένικες ομελέτες με σουτζούκι και παστουρμά, ανατολίτικα μεζεδάκια μαζί με παγωμένες μπύρες, και ο λογαριασμός δεν θα βγει πάνω από 10-12€ το άτομο.

Spiti mas
Ναυάρχου Αποστόλη 10
Από τότε που άνοιξε, το Spiti mas έγινε η αγαπημένη μας γωνιά για τέλειο πρωινό ή brunch… στο κρεβάτι. Ναι, αν έχεις περάσει από αυτά τα στενάκια και παρατήρησες ένα μεγάλο κρεβάτι στην μέση του μαγαζιού, και αναρωτήθηκες τι συμβαίνει, αυτό είναι το Spiti mas· οικείο, γλυκό και άνετο, παρά το μικρό του μέγεθος. Ανοιχτό καθημερινά μέχρι τις 16:00, εκτός Κυριακής.

Λιόσπορος
Μιαούλη 24, τηλ.: 21302 49151
Ένα γλυκύτατο bar-restaurant, στο τέρμα της Μιαούλη, μετά από τα φασαριόζικα στέκια, που παίζει χαλαρές τζαζ μουσικές και αποφεύγει την βαβούρα. Έχει τρεις διαφορετικούς χώρους – ανάλογα με την διάθεση – αλλά και ωραιότατα τραπεζάκια έξω, για να πιούμε τα ποτά μας και να απολαύσουμε μαμαδίσια πιάτα, σε πολύ καλές τιμές. Α, και η πιο χαδιάρα γάτα της Αθήνας.

Crust
Πρωτογένους 13, τηλ.: 2103257179
Μόνο στου Ψυρρή. Αυτό για τα ετερόκλητα στοιχεία που λέγαμε; Πιτσαρία και κλαμπ, που λες. Όλα άρχισαν με την πίτσα, εκείνη την τέλεια, φτηνή πίτσα που σώζει τη ζωή κάθε ξενύχτη και μεθυσμένου. Αλλά σύντομα το υπόγειο μεταμορφώθηκε σε κλαμπ, στο οποίο οργανώνονται πάσης φύσεως events και συναυλίες. Οι πίτσες κυμαίνονται στα 3€ το κομμάτι, και το κομμάτι είναι χορταστικότατο.

TeddyBoy
Τάκη 18, τηλ.: 695 111 6651
Ψαγμένες μουσικές κάθε είδους. Μια υπέροχη μπάρα. Κουλ κόσμος. Κοκτέιλ. Αυτή η παράγραφος είναι λακωνική, επειδή – ως σωστοί τεντυμπόιδες – πρέπει να διατηρούμε το μυστήριο. Το ένα μυστήριο που δεν μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε είναι πόσο λατρεύουμε αυτό το μπαρ.

Barrett
Πρωτογένους 11, τηλ.: 210 3218373
Δεν είναι τυχαία από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά του κέντρου. Είτε το επιλέξεις για τον καφέ σου, είτε για το βραδινό σου ποτό, το Barrett μπορεί να σου υποσχεθεί τρία πράγματα: τέλεια μουσική, ωραίο κόσμο, σωστή εξυπηρέτηση. Το ποτό κοστίζει 6€, ενώ οι μπύρες και το κρασί ξεκινούν από 4€.

Κόκκιον
Πρωτογένους 2
Νέα άφιξη στην Πρωτογένους – ίσως και ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της περιοχής – με σπιτικό, χειροποίητο παγωτό. Φτιαγμένο με αγνές, διαλεγμένες πρώτες ύλες και με μεγάλη προσοχή και αγάπη, το Κόκκιον μας σερβίρει από νωρίς το πρωί, μέχρι και τα μεσάνυχτα, εμπνευσμένες γεύσεις παγωτού, όπως λευκή σοκολάτα με κομμάτια φράουλας, μασκαρπόνε με σύκο και πετιμέζι, και σορμπέ μανταρίνι-τζίντζερ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v