5 γειτονιές για να πάμε περισσότερο φέτος

Οι παρακάτω γειτονιές, αν και ποτέ δεν πάψαμε να τις αγαπάμε, φύγανε λίγο απ’ το ραντάρ μας. Ετοιμάζουμε επιστροφή, λοιπόν!
5 γειτονιές για να πάμε περισσότερο φέτος
Υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πιο χοτ. Ψυρρή, ας πούμε, και Παγκράτι. Υπάρχουν γειτονιές που δεν θα σταματήσουν ποτέ να είναι χοτ, λόγω της θέσης τους—δηλαδή, πρακτικά, ό,τι υπάρχει σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το Σύνταγμα. Υπάρχουν όμως και γειτονιές που, ενώ τις αγαπάμε πολύ, έχουμε καιρό να τις τιμήσουμε.

Αποφασίζουμε, λοιπόν, να θυμηθούμε ξανά πέντε από αυτές τις αγαπημένες γειτονιές, ετοιμάζουμε δυναμικό comeback στα στέκια τους, και σου τα προτείνουμε κι εμείς, για κάθε ώρα της ημέρας.

Πανόρμου

Για καφεδάκι: Στο Yellow (Λουκά Μπέλλου 14, τηλ: 2167006053) πηγαίνουμε και ηρεμούμε. Είναι το απόλυτο στέκι κάθε βιβλιόφιλου, κάθε φοιτητή, κάθε ατόμου που δεν θέλει να κουτσομπολέψει, αλλά θέλει να βγάλει το λάπτοπ του και να κάνει λίγη δουλίτσα. Σερβίρει αχνιστό καφεδάκι, υπέροχη σοκολάτα και παίζει (χαμηλά, όπως πρέπει) κεφάτες μουσικές.
Για φαγητό: Στο Red Elephant (Λαρίσης 42, τηλ: 2106924421) δοκιμάζουμε τέλειες Ινδικές γεύσεις, από κοτόπουλο τίκκα μέχρι αρνί κόρμα (κομματάκια αρνίσιου κρέατος με παραδοσιακή μογγολική σάλτσα, κάσιους και αμύγδαλα), συνδυάζουμε με γλυκό ή αλμυρό Λάσι και πληρώνουμε περί τα 15-18€ το άτομο.
Για ποτό: Στο Sensimilia (Δουκίσσης Πλακεντίας 129, τηλ: 697 933 8256) που είναι πάντα γεμάτο με κόσμο που χαμογελά, ακούει σούπερ μουσικές (μπορεί να παίζει από ρέγκε μέχρι throwback στα 90s) και μεθάει σε μια από τις πιο χαλαρές, φοιτητικές και ανεβασμένες ταράτσες της πόλης.

Δάφνη

Για καφεδάκι: Στο Αερικό (Σοφοκλή Βενιζέλου 2), που είναι από εκείνα τα στέκια που τα ανακαλύπτεις κάποια στιγμή και σου μένουν στο μυαλό. Σε έναν πολύ όμορφο χώρο (που ξενυχτά κιόλας), ανοιχτό και παρεΐστικο, μπορούμε να πίνουμε το καφεδάκι μας από το πρωί ακούγοντας δυνατές ροκ μουσικές.
Για φαγητό: Στα Φιλετάκια του Φιξ (Αλ. Παπαναστασίου 19, τηλ.: 21 0921 4416), που είναι μια ανάσα από το μετρό και σερβίρει φανταστικό κρέας. Βέβαια, καθόλου δεν θα αγνοήσουμε και τα μεζεδάκια του, όπως και το συγκλονιστικό του μυδοπίλαφο. Με το κρασάκι μας, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.
Για ποτό: Το έχουμε ξαναπεί, και θα το ξαναπούμε. Το Spoiled (Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, τηλ.: 210 9757386) σερβίρει τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου. Και αξίζει να πάρεις το μετρό και να κατεβείς νότια για να δοκιμάσεις, ας πούμε, το Little Prince με τεκίλα, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας, λεμόνι και bitters σοκολάτας.

Νέα Φιλαδέλφεια

Για καφέ: Στο Fairytale (Ν. Τρύπια 48-50, τηλ: 21 0258 2341) θα πάμε ολοταχώς για καφεδάκι και λαχταριστές πίτες, τάρτες, τούρτες βγαλμένες απ’ τα παραμύθια. Εδώ είναι τέλειο στέκι και για όσους έχουν παιδί – όχι πως έχουμε πρόβλημα με τους άτεκνους ενήλικες που ζουν στα παραμύθια. Κι εμείς τέτοιοι είμαστε.
Για φαγητό: Στο Μικρασιατικό Μεζεδοπωλείο (Προύσης 12, τηλ: 210 2510007), που τα καλοκαίρια καθόμαστε και στην ωραία αυλή του, δοκιμάζουμε γεύσεις που φέρνουν την Ανατολή στο πιάτο μας. Από παστουρμαδόπιτες και λαχματζούν, μέχρι ντολμαδάκια και κεμπάπ περιποιημένο, και όλα αυτά μπορεί να τα απολαύσουμε συνοδεία live μουσικής. Υπολογίζουμε γύρω στα 15-20€ το άτομο.
Για ποτό: Τα γέρικα σκυλιά δεν μαθαίνουν, λένε, καινούρια κόλπα, γι’ αυτό κι εμείς θα πάμε στο Old Dog (Σαρδέων 6, τηλ: 21 6700 2652) και θα πιούμε ένα (ή και παραπάνω) από τα υπέροχα signature cocktails του, όλα με ονόματα… κυνηγόσκυλων. Οι μουσικές κινούνται σε soul, funk και house μονοπάτια.

Εξάρχεια

Για καφέ: Στο Σέλας (Καλλικράτους και Μεθώνης 19, τηλ: 21 1401 7760) που θα μαλλιάσει η γλώσσα μας, αλλά δε θα σταματήσουμε μέχρι να ξέρουν όλοι οι φίλοι μας και η μάνα τους πόσο όμορφο και κουλ μαγαζί είναι. Ωραίες εναλλακτικές μουσικές, ωραίος κόσμος, και ακόμα πιο ωραία ατμόσφαιρα. Και απίστευτη ησυχία.
Για φαγητό: Στο Kumpirista (Θεμιστοκλέους 45) για απίστευτη ψητή πατάτα στα γρήγορα, γεμιστή με λαχανικά και ωραίες αλοιφές. Θα γίνουμε εδώ λίγο υποκειμενικοί και θα το πούμε: Είναι η αγαπημένη μας ψητή πατάτα στην πόλη.
Για ποτό: Θα γυρίσουμε το ρολόι μερικές ώρες μπροστά, για να βραδιάσει. Επειδή θα πάμε να τα πιούμε στο Ποδήλατο (Θεμιστοκλέους 48 τηλ: 2103303430), εκείνο το υπόγειο μπαρ που σίγουρα έχεις περάσει από μπροστά, και σίγουρα σου τράβηξε την προσοχή. Εμείς σου λέμε να πας, επειδή είναι μακράν ένα από τα πιο σέξι μπαράκια της Αθήνας. Και παίζει και φοβερές ροκ μουσικές.

Μετς

Για καφέ: Στο Κάιν (Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος, τηλ.: 210 9227616) πηγαίνουμε από νωρίς για να πιούμε αχνιστό καφεδάκι, να το συνοδεύσουμε με τέλεια γλυκίσματα και να ακούσουμε ωραίες μουσικές, που ξεστρατίζουν λίγο από τη γενικότερη φανκίλα, προς πιο ροκ μονοπάτια.
Για φαγητό: Στο Ολύμπιον (Αναπαύσεως 11, τηλ.: 210 9244388) που σερβίρει μερικά από τα καλύτερα και πιο τίμια μαγειρευτά της πόλης. Είναι ένα παλιό μαγειρείο που αντέχει στο χρόνο, μαζεύει κόσμο που πιάνει την κουβέντα και πίνει υπέροχο κρασάκι, παραγωγής του μαγαζιού. Ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 10-12€ το άτομο.
Για ποτό: Προφανώς, στο Odeon (Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ.: 210 9223414) που στέκεται εκεί και σερβίρει καθαρά ποτά με αέρα Παρισιού, πολύ πριν ο περισσότερος κόσμος ανακαλύψει πόσο κουλ γειτονιά είναι το Μετς. Πιάνεις τραπεζάκι, κοιτάς μελαγχολικά (ή και όχι) από την μεγάλη τζαμαρία, και οι νύχτες κυλούν όμορφα σ’ αυτή τη γειτονιά…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v