Τα ωραιότερα τραπεζάκια έξω για ποτό στον βορρά

Βολτάρουμε στα βόρεια της Αθήνας, και πιάνουμε τραπεζάκι έξω για καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ, σε πέντε μπαράκια δροσερά.
Τα ωραιότερα τραπεζάκια έξω για ποτό στον βορρά

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 6111

Η υπέροχη αυλή του νεοκλασικού δίπλα στο Ζηρίνειο μας κακομαθαίνει από το πρωί με ωραία καφεδάκια, σερβίρει και σούπερ brunch, και όσο βραδιάζει το «γυρνά» στα signature κοκτέιλ όπως το Flora Odorata με Bloom gin, φυσικό χυμό από λεμόνι, και λικέρ από Μαρασκίνο ή το Nutcracker με Havana Club Seleccion de Maestros, Bittermilk smoked honey cordial, χυμό από lime, λικέρ από φουντούκι και bitters από σοκολάτα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10-12€.



Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262

Μια από τις ωραιότερες αυλές της πόλης μισοκρύβεται πίσω από τις φυλλωσιές της, σε έναν “off” δρόμο του Χαλανδρίου. Στο Snatch πιάνουμε χτιστό καναπεδάκι κάτω από τα δέντρα που της παρέχουν απλόχερα τη δροσιά τους και παραγγέλνουμε αριστουργηματικά κοκτέιλ σαν το Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και καυτερή πιπεριά jalapeno, το οποίο σερβίρεται σε extra large κανατούλα και κοστίζει 10€ (τα υπόλοιπα, κανονικού μεγέθους κοκτέιλ κοστίζουν 8€). Οι μουσικές, που μέσα είναι ροκ, στην αυλή δεν ακούγονται, για χάρη της γειτονιάς.



Najbarajo
Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736

Διαβάζεται «Ναϊμπαράχο», θυμίζει μεξικάνικη χασιέντα, και στολίζεται με χρώμα, πολύ χρώμα, φερ φορζέ πολυθρόνες και τραπεζάκια, στριφογυριστές σκάλες, λουλουδιασμένες γλάστρες και ρομαντίκ φαναράκια. Σε αυτό το απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό απολαμβάνουμε ωραία καφεδάκια και ελαφριά σνακ από νωρίς, και σούπερ κοκτέιλ αργότερα: Δοκιμάστε το Najbarajo Punch, με blend ρουμιού, lime, ginger, μέλι, κανέλα και passion fruit. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 7€.



Παλιάτσος
Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 2108100889

Ο τρισχαριτωμένος Παλιάτσος φέρνει κόσμο στην Πεντέλη από τότε που η… χάρη του άρχισε να διαδίδεται πέρα από τα όρια της γειτονιάς του. Από τις 9.00 το πρωί, απλώνει τα τραπεζάκια και τις αφράτες μαξιλάρες του στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα στην πλατεία Αγίας Τριάδος και μας σερβίρει ωραία καφεδάκια και δροσιστικά smoothies. Αργότερα, το γυρνά σε ωραία κρασιά και μοναδικά κοκτέιλ: Δοκιμάστε το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», με 12ετες ρούμι Diplomatico Reserva Exclusiva, κόκκινο βερμούτ, φρέσκο χυμό μοσχολέμονο, λικέρ butterscotch, σιρόπι μαύρης μπύρας βαπτισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης, μοσχοκάρυδο και φασολάκι τόνκα, στα 10€.



Καραμούζα
Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ.: 213 0254835

Είναι μονίμως κεφάτη, είναι industrial, είναι μεγάλη και πολυσυλλεκτική, απλώνει τα τραπεζάκια της έξω στην πλατεία, κάνει και τον κυρίως χώρο της… κάμπριο για να μην μας στερεί την ενδιαφέρουσα διακόσμησή της ούτε τα καλοκαίρια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φτιάχνει και σούπερ κοκτέιλ, που εναλλάσσονται συχνά στο μενού για να μην τη βαριέστε ποτέ. Στα δικά μας αγαπημένα, το Lemon Pie με βότκα, lemon curd και μπισκότο, το Cucumber Mystic, με Beefeater gin, αγγούρι και τζίντζερ, και το Mastiha Blast, με μαστίχα και Crème de Mure. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v