Τα πιο ζεστά καφέ στο κέντρο της Αθήνας

Από την Πλάκα μέχρι το Κολωνάκι απολαμβάνουμε ελληνικό στη χόβολη και λαχταριστά γλυκάκια στα πιο χουχουλιαστά καφέ.
Τα πιο ζεστά καφέ στο κέντρο της Αθήνας

Σε κάνουν να ξεφεύγεις για λίγο από τη βαβούρα και τους έντονους ρυθμούς της Αθήνας, σερβίρουν αχνιστό καφεδάκι και ζεστή σοκολάτα και τα συνοδεύουν με νοστιμότατες αλμυρές και γλυκές αμαρτίες.

Αυτά τα καφέ στο κέντρο της πόλης είναι ό,τι πρέπει για χουχούλιασμα.

Κιμωλία art café
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 21 1184 8446



Με έντονα καλλιτεχνική και ατμοσφαιρική διακόσμηση που σε ταξιδεύει, η Κιμωλία βρίσκεται κρυμμένη στα στενάκια της Πλάκας και μας περιμένει καθημερινά για γουλιές καφέ και αχνιστής σοκολάτας σε φιλικό και πολύχρωμο περιβάλλον που προσφέρεται για διάβασμα και χαλαρές κουβεντούλες. Συχνά διοργανώνουν λάιβ και εκθέσεις φωτογραφίας, ενώ τα χειροποίητα γλυκά τους είναι υπέροχα.

Γλυκύς
Αγγέλου Γέροντα 2, Πλάκα, τηλ: 2103229325



Γλυκύς… όνομα και πράγμα, αυτός ο καφενές σε ένα κρυμμένο πεζοδρομάκι στην καρδιά της Πλάκας πίσω από το Σινέ Paris, προσφέρει μπόλικες γουλιές νοσταλγίας, ζεστασιάς και παραδοσιακού ελληνικού στη χόβολη. Σε κάνει να πιστέψεις για λίγο πως είσαι σε ένα ήσυχο χωριουδάκι, μακριά από τη βοή της πόλης.

Πορτατίφ
Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 21 0362 1866



Μια τοσοδούλικη γλυκιά γωνιά στο Κολωνάκι, φτιάχνει καθημερινά μερικά από τα πιο λαχταριστά γλυκά και αλμυρά της πόλης, για να συνοδεύσουμε τα καφεδάκια μας. Ο χώρος θυμίζει παριζιάνικο μπιστρό με αρκετές vintage λεπτομέρειες, ενώ τα σκεύη είναι πλήρως εναρμονισμένα με το στυλ και την ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τάρτα μανιταριών και γλυκιά τάρτα με φράουλες.

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 21 3041 7937



Πολυφωτογραφημένο, με πολύ κόσμο αλλά και πολύ όμορφο, το καφέ σήμα κατατεθέν στα Αναφιώτικα είναι ζεστό τόσο μέσα όσο και… έξω, στα σκαλοπάτια του και σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι και νόστιμα αλμυρά και γλυκά σνακ. Προτείνουμε να το επισκεφτείτε μια καθημερινή για να βρείτε ευκολότερα κάποιο τραπεζάκι να κάτσετε. Επίσης σημειώστε πως συχνά διοργανώνει λάιβ με πιάνο και φωνή.

Petite Fleur
Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ: 21 0361 3169



Το καφέ που ξεκίνησε το ρεύμα των μπιστρό στην Αθήνα παραμένει μέχρι σήμερα μια υπέροχα cosy γωνίτσα για μυρωδάτη ζεστή σοκολάτα, ποικιλία τσαγιών και φυσικά αχνιστό καφεδάκι συνοδεία χειροποίητων γλυκών. Η μουσική από το πικάπ συμβάλλει στην όλη χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα και μας ταξιδεύει νοερά σε άλλες, νοσταλγικές εποχές. Σημειώστε οπωσδήποτε την ζεστή σοκολάτα με ρούμι ή ροζ πιπέρι.

Chartreuse Caféteria-Bar
Μαυροκορδάτου 2, Εξάρχεια, τηλ: 21 0381 0716



Ένα γλυκύτατο γωνιακό καφέ - μπαρ στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου μας περιμένει καθημερινά για περιποιημένο ελληνικό καφεδάκι στη χόβολη συνοδεία γλυκών του κουταλιού για τους μερακλήδες, αλλά και όλων των ειδών τους καφέδες και τα ροφήματα. Η προσεγμένη διακόσμηση με vintage κομμάτια στο εσωτερικό του δημιουργεί ατμόσφαιρα άλλης εποχής, ενώ οι φερ φορζέ καρεκλίτσες που βγάζει έξω είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες με ήλιο.

1937 Coffee bar
Κλειτίου 1β, τηλ: 21 2105 6629



Σε ένα από τα ομορφότερα δρομάκια του κέντρου της Αθήνας, αυτό το συμπαθέστατο καφέ μπαρ μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί για καφεδάκι στο ζεστό και ατμοσφαιρικό εσωτερικό του με τα ξύλινα τραπεζάκια και τις jazzy μελωδίες. Ό,τι πρέπει για να ηρεμήσει κανείς από τους γρήγορους ρυθμούς του κέντρου αλλά και να ρομαντζάρει με το έτερον ήμισυ όσο παίρνει και νυχτώνει, συνοδεία καλοφτιαγμένων κοκτέιλ.

Ellyz Cafe
Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 694 479 6626



Το πιο ινσταγκραμικό καφέ της Αθήνας αυτή τη στιγμή, είναι μια φωτογενής όαση γεμάτη λουλούδια στους τοίχους, ροζ λεπτομέρειες, μαρμάρινα τραπεζάκια και μωβ καρέκλες. Δύσκολα θα το βρείτε άδειο, όμως αξίζει την αναμονή για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, τα λαχταριστά γλυκά, τον… ροζ καφέ και το νοστιμότατο brunch του. Παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά για ποτάκι και κοκτέιλ.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v