Για κρασί μετά το θέατρο…

Τελείωσε η παράσταση και ψάχνεις κάπου να κάτσεις και να τη συζητήσεις, ιδανικά τσιμπολογώντας και κάτι; Σε έχουμε καλυμμένο.
Βγήκες από το θέατρο και δεν είσαι ακριβώς «για φαγητό» αλλά θέλεις κάτι να τσιμπολογήσεις, και –κυρίως− να κάτσεις κάπου να συζητήσεις το έργο που μόλις είδες; Εύκολο. Έχουμε τέσσερις διευθύνσεις ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου.

Σουσουράδα
Μαυρομιχάλη 44, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3647936
Μετά τις παραστάσεις σε: Εθνικό, Ρεξ, Εξαρχείων, Ακροπόλ, Διάνα, Γκλόρια, Φούρνο

Χαριτωμένη και παρεΐστικη, η Σουσουράδα απλώνει τραπεζάκια μέσα κι έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες της, και ξεκινά από το πρωί να σερβίρει καφεδάκια, σάντουιτς και σπιτικές πίτες, για να συνεχίσει μετά με κρασιά, τσίπουρα και εμπνευσμένα μεζεδάκια σε πολύ καλές τιμές, τα οποία φτιάχνονται με προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Εδώ θα τσιμπολογήσετε νοστιμιές όπως ταλαγάνι με μαρμελάδα λεμόνι, πέτουρα Γιαννιτσών με βουβαλίσιο καβουρμά, μπριάμ με κρητικό τυρί και παστίτσιο με κρέμα γραβιέρας Κιθαιρώνα. Συνδυάζεις με κρασί ή τσίπουρο, και πληρώνεις περί τα 10-15€ το άτομο.

Cinque Wine & Deli
Αγαθάρχου 15, Ψυρρή, τηλ: 21 5501 7853
Μετά τις παραστάσεις σε: Θησείον, Αποθήκη, Ήβη, Εμπρός

Μικρούλι, χρωματιστό και ολοζώντανο, αυτό το σχετικά καινούριο wine bar στου Ψυρρή προσφέρει 30 «ψαγμένες» ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, όλες τους διαθέσιμες και σε ποτήρι, που συνδυάζονται άψογα με μικρά γευστικά αριστουργήματα φτιαγμένα με προϊόντα μικρών παραγωγών από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Πλατώ τυριών και αλλαντικών, χειροποίητα τσάτνεϊ, μπρουσκέτες, σαντουϊτσάκια, αλλά και μεγαλύτερα πιάτα σαν το καρπάτσιο από παστράμι είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες επιλογές του μενού του. Για κρασί και τσιμπολόγημα, θα υπολογίσετε περί τα 10-15€.

Korova
Κεραμεικού 93, Μεταξουργείο, τηλ: 21 3030 1210
Μετά τις παραστάσεις σε: Από Μηχανής, Άττις, Παραμυθίας, Χυτήριο, Κατερίνας Βασιλάκου, Rabbithole, Ακάδημος, Μεταξουργείο

Κεφάτη και παρεΐστικη, η Korova στη… θεατροφωλιά του Μεταξουργείου μας σερβίρει μέχρι αργά (ως τις 2.00 τις καθημερινές, ως τις 3.00 τα Παρασκευοσάββατα) ωραία κρασιά, μπύρες και αποστάγματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα οποία συνοδεύουμε με πειραγμένα μεζεδάκια σαν το ταλαγάνι με μαρμελάδα σύκο, τον καβουρμά με τις baby πατατούλες, την φακοσαλάτα και τα λουκανικάκια με φάβα και τηγανιτό κρεμμύδι. Για σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα μαζί με το απαραίτητο αλκοόλ, υπολογίζουμε περί τα 10-12€ το άτομο.

By the Glass
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560
Μετά τις παραστάσεις σε: Παλλάς, Βρετάνια, Αθηνών, Αλίκη, Τζένη Καρέζη

Ένα από τα ωραιότερα wine bar της πόλης, απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τους ροζ τοίχους της Στοάς Ράλλη και διαθέτει μια εντυπωσιακή λίστα κρασιών περιλαμβάνει 250 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με περισσότερες από 50 να σερβίρονται και σε ποτήρι (δείτε τις αναλυτικά εδώ). Συνδυάζουμε με τσιμπολογήματα εμπνευσμένα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα: Καπνιστή µελιτζανοσαλάτα µε ψηµένο κουκουνάρι, πετιµέζι και φέτα, ceviche από λαυράκι µε µοσχολέµονο και σπαράγγια, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που θα δείτε αναλυτικά εδώ. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v