5 θερινά σινεμά με τέλειες βόλτες γύρω τους

Το θερινό σινεμά είναι θεσμός, αλλά και η βόλτα με την παρέα, η ρομαντζάδα κάτω απ’ τα αστέρια… κι αυτά είναι θεσμοί. Ας τα συνδυάσουμε!
Σινέ Φλοίσβος
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256
Κατεβαίνουμε μέχρι το Παλαιό Φάληρο, για να απολαύσουμε την ταινία μας (και τα σουβλάκια, αχ αυτά τα σουβλάκια) υπό το φως των αστεριών, και έπειτα περπατάμε με τις ώρες, όπως καταλήγουμε συνήθως, στο πάρκο του. Ένα μεγάλο ατού του Φλοίσβου είναι ο εκπληκτικός του ήχος, αλλά και οι σταθερά καλές του επιλογές, συνήθως καλοκαιρινές και ανάλαφρες, όπως πρέπει, αλλά και με πολλές ευρωπαϊκές παραγωγές. Το εισιτήριο κοστίζει 8€, και κάθε Τρίτη πέφτει στα 6€.

Cine Paris
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071
Σε μια ταράτσα στην πλάκα, με απλωμένες τις κλασικές καρέκλες σκηνοθέτη, γενιές Αθηναίων περνούσαν τα καλοκαίρια τους βλέποντας ταινίες—και την Ακρόπολη, είναι κι αυτή ένα υπέροχο θέαμα άλλωστε. Μπορεί να περιμένετε λίγη ώρα για εισιτήριο, καθώς Πλάκα, καλοκαίρι και τουρίστες, αλλά όλη η εμπειρία αξίζει την αναμονή. Και μετά βολτάρουμε στην Πλάκα, μέχρι να ξημερώσει. Το εισιτήριο κοστίζει 8€, αλλά Τρίτες και Τετάρτες πέφτει στα 6€.

Σινέ Θησείον
Απ. Παύλου 7, τηλ: 210 3420864
Κι εδώ θέα η Ακρόπολη, τέλειες πορτοκαλί καρεκλίτσες και νοσταλγικές επιλογές στις ταινίες. Παίρνουμε βυσσινάδα σπιτική, απολαμβάνουμε την ταινία μας σε ένα από τα πιο ιστορικά θερινά σινεμά της Αθήνας, και περνάμε το υπόλοιπο βράδυ… όπου θέλουμε. Σοβαρά, είμαστε στο Θησείο, μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, να ρίξουμε δύο στροφές και να επιλέξουμε στην τύχη ένα σημείο· κάπου όμορφα θα βγούμε. Επειδή το Θησείο είναι αγάπη. Δευτέρα με Τετάρτη, τα εισιτήρια είναι στα 6€, ενώ Πέμπτη με Παρασκευή στα 8€.

Δεξαμενή
Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 210-3602363-210-3623942
Πσνέμορφος, καταπράσινος χώρος με δροσιά, και δεν θα χρειαστεί να βγούμε καν από το κέντρο! Θα πάμε στο Κολωνάκι, θα προμηθευτούμε άφθονα νάτσος ή ζεστή, φρέσκια πίτσα, θα δούμε από ταινίες πρώτης προβολής, μέχρι και ψαγμένο ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Και μετά λέμε να περάσουμε την βραδιά στον Λυκαβηττό, αφού πρώτα κάνουμε ένα πέρασμα για ουζάκι στον διπλανό καφενέ με το ίδιο όνομα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8€, και κάθε Τετάρτη με ένα εισιτήριο μπαίνουν δύο άτομα.

Ζέφυρος
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3462677
Σινεφίλ όσο δεν πάει, ο Ζέφυρος μας προσκαλεί σε προβολές θρυλικών ταινιών, σε επανεκδόσεις με καλύτερο ήχο. Φέτος έχουμε ξεκινήσει δυναμικά με Πιέρ Πάολο Παζολίνι, και Βιττόριο ντε Σίκα. Και επειδή μετά από τις κλασικές ταινίες, το θέλουμε και το κλασικό μας ποτό, βγαίνουμε σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στα Πετράλωνα
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v