Τα αγαπημένα μας μπαρ δίπλα στην μπλε γραμμή

Δίπλα στους πιο χοτ σταθμούς της μπλε γραμμής, επιλέγουμε τα αγαπημένα μας μπαράκια. Ποια είναι αυτά;
Στάση Αιγάλεω και The Claξons
Μάρκου Μπότσαρη 23, τηλ: 2105988600
To Claξons έχει βιντάζ αέρα που μας κάνει να αισθανόμαστε σαν να πήγαμε επίσκεψη σε αγαπημένο σπίτι από το πρώτο κιόλας βήμα. Και είναι πιο γνωστό για το πρωινό του και τους καφέδες του, αλλά όσο βραδιάζει, εμείς το αγαπάμε πιο πολύ. Απολαμβάνουμε σούπερ κοκτέιλ, ακούγοντας swing και jazz μελωδίες, ενώ μας τράβηξε την προσοχή και η… βαρελίσια σανγκρία.

Στάση Κεραμεικός και Hoxton
Βουτάδων 42, Γκάζι, τηλ: 21 0341 3395
Το Hoxton είναι από τα πρώτα μαγαζιά στην Αθήνα που έφεραν το βαρύ βιομηχανικό στυλ, και αυτός είναι μόνο ένας λόγος που το λατρεύουμε. Μετά είναι και οι καναπέδες, είναι και οι μουσικές (αυστηρά ροκ, αυστηρά δυνατά), είναι και τα τέλεια κοκτέιλ και τα πρωτότυπα παγωμένα τσαγάκια για τις ζεστές μέρες. Είναι οι εκθέσεις τέχνης που πάντα θα πετύχεις στους τοίχους του, και πάντα θα έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν. Το Hoxton βρίσκεται δικαίως σε αυτή τη λίστα.

Στάση Μοναστηράκι και Couleur Locale
Νορμανού 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917
Αν μη τι άλλο, για το συγκεκριμένο μαγαζί έχουμε γράψει πολλές, πολλές φορές. Το αγαπάμε επειδή έχει συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη, λες και θα την πιάσεις. Το αγαπάμε επειδή το προσωπικό του είναι πάντα χαμογελαστό και φιλικότατο. Το αγαπάμε επειδή – με κάποιον μαγικό τρόπο – ενώ είναι πάντα γεμάτο, θα βρούμε να κάτσουμε (εντάξει, αυτό μπορεί να οφείλεται και στις συγκυρίες, αλλά αυτό δεν είναι ένα αντικειμενικό κείμενο). Και, τέλος, το αγαπάμε για τα προσεγμένα κοκτέιλ του, που μπορούν να γίνουν και προσωπικά: λες εσύ τι σου αρέσει να πίνεις, και αμέσως καταφτάνει στο τραπέζι σου ποτήρι με κάτι κομμένο και χτυπημένο (στο σέικερ) στα μέτρα σου.

Στάση Σύνταγμα και Κιμωλία Art Café
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 2111848446
Είναι το πιο όμορφο καφέ του κέντρου; Ίσως ναι, ίσως όχι, αλλά στις καρδιές μας είναι ξεκάθαρα ο νικητής. Ρετρό διακόσμηση, τοίχοι βαμμένοι στα ροζ, στα πράσινα και στα μωβ, βιβλία παντού. Μάλιστα, πιο πίσω έχει και ένα υπέροχο κρυφό δωματιάκι, με καναπέδες, για πιο πριβέ καταστάσεις. Το επιλέγουμε είτε για να χουχουλιάσουμε με το έτερόν μας ήμισυ, είτε για να πιούμε ζεστό κρασάκι με την παρέα, τώρα για τα φθινοπωρινά απογεύματα που έρχονται, ακούγοντας τις τόσο ταιριαστές στον χώρο μουσικές του.

Στάση Ευαγγελισμός και Red Lion Pub
Νηρηίδων 16, Αθήνα, τηλ: 21 0722 8149
Επειδή μερικές φορές χρειάζεσαι κάτι αυθεντικό και true. Τι είναι μια παμπ; Η παμπ είναι παρέα, είναι μπύρα, είναι ροκ μουσική να παίζει, αλλά όχι πολύ δυνατά. Είναι χασομέρι και βελάκια και στυλ απλό, αλλά εντελώς προσωπικό. Και από το 1972, η Red Lion προσφέρει αυτό ακριβώς, και με έμφαση πλέον και στις ελληνικές μικροζυθοποιίες. Πιάνουμε booth με τους κολλητούς, λοιπόν, και δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο.

Στάση Μέγαρο Μουσικής και Κύριος
Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6400615
Προφανώς και σε αυτή τη στάση θα διαλέγαμε κάτι εξίσου σικ και προσεγμένο. Ο Κύριος μας αρέσει πολύ για το ντεκόρ του. Για τις περίεργες λεπτομέρειες, που δένουν όλες μαζί και φτιάχνουν ένα μείγμα από μπαρ παλιάς εποχής, λίγο καμπαρέ (λατρεύουμε τις βελούδινες κουρτίνες) και λίγο… μουσείο φυσικής ιστορίας, με τα βαλσαμωμένα πουλιά που μας κρατούν παρέα πίσω από την μπάρα. Η μουσική ποτέ δεν ξεφεύγει σε ντεσιμπέλ, κάτι που τον καθιστά άψογη επιλογή για ποτάκι μετά πολλών συζητήσεων.

Στάση Πανόρμου και Caliente
Αλέξη Παυλή 37, Πανόρμου, τηλ: 6933000675
Γενικά η Πανόρμου είναι ένα μυστήριο. Επειδή δεν μιλάμε συχνά για αυτήν, αλλά πάντα είναι γεμάτη. Ο κόσμος δεν σκέφτεται “Θα πάω Πανόρμου σήμερα”, κι όμως τραπέζι πασχίζεις να βρεις τις μέρες αιχμής. Και επειδή θέλουμε να επανορθώσουμε που δεν μιλάμε συχνά για την Πανόρμου, πιάνουμε τραπέζι στο ευρύχωρο Caliente, ακούμε μουσικές από ροκ μέχρι χιπ-χοπ, και – καιρού επιτρέποντος – καθόμαστε και έξω, στην πίσω “αυλή” του για να απολαύσουμε τα δυνατά του κοκτέιλ.

Στάση Χολαργός και Τζώννυ Ντέπυ
Μεσογείων 234 και Βεντούρη, τηλ.: 210 6542082
Κατ’ αρχάς, το μαγαζί λέγεται έτσι όπως λέγεται, άρα πού αλλού να πάμε; Πέρα όμως από το τέλειο όνομα, το Τζώννυ Ντέπυ (που επίσης είναι τα ονόματα των ιδιοκτητών) είναι ένα υπέροχο μπαράκι για κάθε ώρα, με σούπερ οινόμελο και κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα, αλλά και πολύ ωραία μουσική. Έχει και αυλίτσα, καλά κρυμμένη, με πολύχρωμα μαξιλαράκια και καρέκλες, για να αράζουμε με τους φίλους ή το ταίρι μας μέχρι αργά.

Στάση Αγία Παρασκευή και Le Roi
Αγίας Παρασκευής 126, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0689 2104
Και κάτι κλασικό για σβήσιμο, επειδή στις παμπ πας για σβήσιμο. Και το κλασικό είναι η σωστή λέξη, επειδή το Le Roi είναι κλασικοροκάδικο, πιο κλασικό δεν πάει. Μία αυλή στην οποία απολαμβάνουμε τις μπύρες μας, διακόσμηση που θα κάνει τα παιδιά που νοσταλγούν τα 80s και τα 90s να δακρύσουν από συγκίνηση. Τζούκμποξ, παλιές βέσπες, ο φωτισμός πάντα χαμηλά για την σωστή ατμόσφαιρα. Είναι σπάνιο ένα μπαρ με τόσο μεγάλο χώρο να καταφέρνει να σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, και το Le Roi κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα. Και γι’ αυτό εμείς το τιμούμε.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v