Τα νέα μπαρ που πρέπει να ανακαλύψεις

Οινικές δοκιμές, παρεϊστικα ρακόμελα, τροπικά κοκτέιλ και… Σαίξπηρ in love σε τέσσερις νέες μπαρο-διευθύνσεις στην πόλη.
Caravin Wine Bar

Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ: 211 4003962

Νέα άφιξη στην οινόφιλη ζωή της πόλης, το Caravin ακριβώς κάτω από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, στη οδό Ακάμαντος, είναι μικρούλι, όπως αρμόζει σε ένα wine bar, με όμορφο εσωτερικό χώρο εμπνευσμένο διακοσμητικά από τον Μεσοπόλεμο και κάποια τραπεζάκια έξω. Στη λίστα του, την οποία επιμελείται η οινοχόος Άννα Χρυσκιώτη, βρίσκουμε περί τις 140 ετικέτες κρασιού σε φιάλη με τον ελληνικό αμπελώνα να παίζει δυνατά, αλλά και αρκετές διεθνείς επιλογές. Περί τις 40 ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ τα κρασιά συνοδεύει ένας ευέλικτος κατάλογος γεύσεων με σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα– όπως το μενταγιόν από χοιρινό σωταρισμένο φιλέτο με χαλούμι και ρόκα, μπρουσκέτες σε ιδιαίτερή ποικιλία και γεύσεις – δοκιμάστε τις μπρουσκέτες μαριναρισμένο σολομό και κρέμα τυριού, και πλατό αλλαντικών και τυριών. Τα κρασιά σε ποτήρι ξεκινούν από 4€, ενώ για ένα τσιμπολόγημα με οικονομική φιάλη κρασί, υπολογίστε περί τα 15-20€/άτομο.

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή, τηλ: 21 0323 5349

To κλασικό κομμάτι των Buena Vista Social Club δανείζει τον τίτλο του στο νέο μπαρ του Ψυρρή, το οποίο εμπνέεται από την κουλτούρα, τις γεύσεις και την ατμόσφαιρα της Κούβας, της Ισπανίας και της Βραζιλίας. Κάθε βράδυ βγάζει ο σεφ εδώ βγάζει… σύνεργα και ετοιμάζει paella στον πεζόδρομο της Ήβης, για όσους προλάβουν, ενώ τα ηχεία παίζουν μελωδίες της Καραϊβικής και η μπάρα ετοιμάζει signature cocktails όπως το El Corazon με ρούμι, μαρμελάδα πιπεριάς, αγγούρι, passion fruit, μαρασκίνο και χυμό berries, και κλασικές αξίες: Margaritas, Cuba libre, Caipiroska κ.α. Pintxos (μικροσκοπικά tapas), μίνι χειροποίητες πίτσες με ντομάτα, μοτσαρέλα και αντζούγια, γαρίδες μπάρμπεκιου με ανανά, chorizo και chimichurri και ποικιλία από ceviche συμπληρώνουν το μενού αυτό του sui generis μπαρ. Τα απλά κοκτέιλ ξεκινούν από 6€.

Βύρωνος Πολιτεία

Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992

Μια μικρογραφία πλατείας, σαν ξέφωτο μικρής πόλης, έχει στηθεί στην ταράτσα ενός κτιρίου της Κωσταντινουπόλεως και ατενίζει τον Βύρωνα αφ’ υψηλού. Η «Πολιτεία» είναι ένα νέο-καφενείο, τσιπουράδικο, ρακομελάδικο και… μπαρ όλα σε ένα, με διακόσμηση που συνδυάζει παλιακό και μοντέρνο και πλούσιο κατάλογο σε αποστάγματα, μπύρες, κοκτέιλ με βάση αποστάγματα και μεζεδάκια. Εδώ θα πιείτε Ρακίρι με ρακί, λάιμ, σιρόπι βανίλιας και πουρέ ανανά, Μαστιχωτό με λικέρ μαστίχας, λεμόνι, σιρόπι αγγούρι, ανανά και λικέρ κουφοξιλιάς και Ουζίτο με ούζο, μίξη εσπεριδοειδών, μαϊντανό, passion fruit και σιρόπι. Χύμα και εμφιαλωμένα τσίπουρα, εμφιαλωμένα ούζα, ρακές σε διάφορες παραλλαγές (όμως φράουλα –καρύδα), ρακόμελα και οινόμελα ρέουν άφθονα και συνοδεύονται με μεζεδάκια όπως ταλαγάνι με γλυκοκαυτερή σάλτσα, μπριζολάκια χοιρινά, γαύρος μαρινάτος και τηγανιά λεμονάτη. Τα απλά ποτά στα 6.5€, τα κοκτέιλ στα 8€ και το ρακόμελο στα 4,5€ τα 100ml.

Shakespeare in Love

Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς, τηλ: 210 4131999

Ο Σαίξπηρ πιάνει… λιμάνι σε ενα πετρόχτιστο κτίριο του 1897, και τα σονέτα του προβάλλονται στους τοίχους του. Το νέο μπαρ-restaurant του Πειραιά στολίζει το εσωτερικό του με θεατράλε στοιχεία και retro chic διακόσμηση, ανοίγει από νωρίς για brunch, καφεδάκι και φρέσκους χυμούς, ενώ τ βράδυ η μπάρα του βρίσκεται στο επίκεντρο, οι μουσικές δυναμώνουν και στα τραπέζια καταφθάνουν signature και classic cocktails, όπως το δροσερό και εξωτικό Haste siempre με ρούμι, λάιμ, λεμόνι και ανανά, το Lua Lua με μείξη τεσσάρων ρουμιών, σπιτικά σιρόπια, λικέρ falernum, αχλάδι, γρεναδίνη και πουρέ passion fruit και το πληθωρικό, αγαπημένο και άψογα εκτελεσμένο Zombie, αλλά και αρκετές (περί τις 20) ετικέτες κρασιών. Εξίσου πληθωρικό και το μενού του, περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις σε «πειραγμένες» βερσιόν. Στον χώρο θα φιλοξενηθούν μελλοντικά εκθέσεις βιβλίων και φωτογραφίας, ακουστικά live και γαστρονομικά events. Το απλό ποτό κοστίζει 8€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9 με 11€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v